Radio Oude Stijl

21 november 2007

Orban naar dokter, Ino in da house…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 10:23

gezellig hè...De linker stapel… de bovenste, dat is de mijne :-) Ik heb besloten om de 8100 toch eerst eens een flinke verwenbeurt te geven voor ik er serieuze dingen mee ga doen. Dat betekent in ieder geval recappen en calibreren, en daarna zien we wel wat er eventueel meer moet gebeuren om ‘m helemaal in showroomstaat te krijgen. Aaangezien ik A: geen tijd heb, en B: iemand anders dit véél beter kan heb ik ‘m naar de enige echte Orban dokter van Nederland gebracht. Ik weet zeker dat-ie zich daar niet alleen zal voelen ;-). Uiteraard ga ik uitgebreid verslag doen van de verrichtingen.

innovonics 250De Inovonics 250 is inmiddels ook binnen en daar gaan we ook eens flink induiken. Ook over deze prachtige klankkleurloze (positief bedoeld!) en heftig analoge processor gaan we het nodige aan geschiedenis en techniek het blog op slingeren. Uiteindelijk wil ik de 250 eens naast de 8100 zetten in een test, maar daarvoor zoek ik eigenlijk nog de bijbehorende stereocoder (705). Dus als je er toevallig nog één hebt liggen…

8 Reacties op “Orban naar dokter, Ino in da house…”

 1. Alex zei op:

  Leuke foto’s

  Een 705 heb ik niet wel de 708. Sterker nog 1 van de eerste modellen (pre preduction 02 staat op e sticker).

  Wel zie ik dat de 705 geen regelbare composite clipping heeft. Misschien eens kijken naar de 706…

  Nouja, mocht er wat zijn dan hoor ik het wel..

  Sterkte verder en suc6!

 2. Erwin zei op:

  Ik ben nooit zo weg van de Inovonics geweest persoonlijk, wat je zegt een beetje kleurloos apparaat. De Tros(!) had hem nog lange tijd draaien op 3 FM. Als hij heftig ingesteld stond begon het geluid altijd een beetje te ‘fibreren’ zoals bij een heftig ingeregelde compressor/limiter. Hij fungeert wel goed als leveler. 8 FM Brabant doet of deed dat op die manier volgens mij altijd.

 3. Alex zei op:

  Hallo,

  bij 8 FM gebruiken ze hem ook niet meer heb ik vernomen.

  Tja, dat kleurloze was ook de bedoeling van de ontwerper. Ik persoonlijk houd helemaal niet van dat hele erge (vooral hoorbare) compressie. Voor mij is een rustige sound die een heel klein beetje kleurt voldoende. Maar ja, dat is dus weer persoonlijk.

  Suc6!

 4. Richard zei op:

  Ik voel wel met je mee Erwin, maar dat is juist wat me zo interesseert aan de Inovonics. Daardoor heeft-ie een eigen markt gecreëerd.

 5. Erwin zei op:

  Dat dan weer wel. Voor een soft format fungeert hij prima. Sky Radio is er ooit marktleider mee geworden ;-).

 6. Jeroen zei op:

  Echt leuk om te lezen dit :))

  Jarenlang klonk de inovoniks 250 slecht in mijn mening… Ik hoorde hem elke week draaien bij een piratenzender.

  Totdat laatst deze zender heel anders klonk. Even goed luisteren natuurlijk maar na navraag bleek dat er een freak bij heeft gezeten. Nu levelt hij super en het geluid klinkt eerlijk. Super multiband leveler! Luidheid vind ik toch nog tegen vallen van de ino, mede omdat ik hem jarenlang zo slecht heb horen klinken!

  Richard, laatst las ik de handleiding van een dominator 722, daarin word aangegeven dat deze ook goed werkt met een optimod fm 8100. Laat jij die nu toevallig hebben… Misschien eens een dominator er achter zetten om te kijken wat het doet? Ben wel benieuwd eigenlijk. Dus ipv XT een dominator.

  Ik vind orban ook steeds leuker klinken na jarenlang omnia geprefereert te hebben…

 7. Richard zei op:

  @Jeroen: een dominator voor een 8100 lijkt me geen goede zaak! De dominator is een echte limiter en in dat opzicht een eindprocessor (lees hier maar eens) Er wordt wel regelmatig een Compellor voor geplaatst om de 8100 (en zelfs Audioprisms!) in de ’sweetspot’ te houden. Er achter is ook geen optie want de 8100 heeft een ingebouwde stereocoder en stuurt dus direct de zender aan (MPX signaal). Bovendien denk ik niet dat de Dominator (hoe goed ook) beter is dan de 8100…

 8. kevin zei op:

  hallo richard.

  zou je is kontakt op wille nemen met mij want ik heb ook een orban en wou je even wat vragen. hoop dat je me kunt helpen.groetjes mijn email adres is horizonradio@hotmail.com

Reageer ook