Radio Oude Stijl

18 november 2007

Maak open die doos!

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 9:06

Geloof het of niet, maar ik heb me echt een paar uur kunnen inhouden voordat ik het pakket opengemaakt heb. Ik wilde het toch even vastleggen maar met de kidz om me heen was dat niet goed mogelijk, ff wachten dus. Maar uiteindelijk was het dan zover en mocht ik ‘los’ op het pakket dat naar me lonkte. Wat zou ik er in aantreffen…?

Het klinkt zo logisch, maar in de praktijk gaat het helaas vaak anders: goed inpakken is cruciaal. Ik heb meerdere keren een kapot apparaat in ontvangst mogen nemen omdat de verzender niet de moeite had genomen de boel goed in te pakken. Er is eigenlijk maar één goede manier van inpakken en dat is, in ebay termen, de ‘double box’, ofwel de ‘doos-in-doos’, (zie foto). En dit was gelukkig echt een voorbeeld exemplaar!

Mocht je een keer iets op ebay willen kopen peil dan meteen de bereidheid van de koper om te ‘double boxen’. Wanneer daar niet of ontwijkend op geantwoord wordt vergeet het dan maar, je apparaat gaat beschadigd aankomen… Vooral de ‘19inch oren’ zijn erg kwetsbaar en gaan bij het minste of geringste door de doos heen waarna ze gegarandeerd beschadigen en/of ombuigen. Dat voorkom je dus door de eerste doos (zie foto) nog een keer ‘zwevend’ in een andere doos te verpakken zoals op de foto hierboven.

Uiteraard moet het apparaat ook goed in de eerste doos verpakt zitten. Die openmaken was dus een spannend moment… Maar ook dat zag er prima uit! Er waren extra maatregelen genomen om de ‘19inch oren’ te beschermen (zijkanten opvullen tot totale breedte) en de boel was in bubbeltjesplastic gewikkeld. Er was zelfs extra bescherming voor de grote vu-meter aangebracht. Het sleuteltje van het klepje was er keurig boven op geplakt. Deze verkoper weet hoe het hoort!

En uiteindelijk stond-ie me dan in alle pracht aan te staren: MIJN 8100. De cosmetica is dik in orde, er zit vrijwel geen krasje op! Ook de trimsleutel zit netjes aan de binnenzijde van het klepje en de extenderkaart zit keurig op z’n plek. Ik moet eerlijk zeggen dat dit mijn verwachtingen overtreft, deze 8100 is zo goed als in showroomstaat. De volgende keer gaan we in op de technische staat. Blijf lezen ;-)

8 Reacties op “Maak open die doos!”

 1. Erwin zei op:

  Kwijl, kwijl :-). Het is wel een plaatje hoor. Ik kan goed begrijpen dat processingfreaks hetzelfde naar zo’n kastje kunnen kijken zoals autofreaks dat naar auto’s kunnen;-).
  Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Hopelijk binnenkort via je stream te beluisteren. Het is zonde als zo’n apparaat niet gebruikt wordt uiteindelijk natuurlijk. Succes!

 2. Richard zei op:

  Niet gebruiken is natuurlijk out of the question ;-) Eerst de boel maar eens rustig bekijken, recappen en calibreren en daarna zowieso op micropower FM inzetten ;-)

 3. Martijn zei op:

  En en en en natuurlijk en en en ??? Hoe klinkt “ie”

 4. Evert zei op:

  Gaaf gaaf gaaf,

  Mijn 8100a1 ligt bij de douane op dit moment.
  Ik lees graag je resultaten/bevindingen.

  Ik vind overigens je weblog erg leuk om te lezen.

  grt

  Evert

 5. Richard zei op:

  @Evert: dankjewel, hou de boel maar goed in de gaten dan de komende tijd ;-)

  @Martijn: zover ben ik nog niet, de boel moet eerst getest en aangepast worden, en daarna waarschijnlijk recappen e.d. Waaaaahhhhh!!!

 6. Dennis Ruyer zei op:

  Fucking hell , ik zit hier midden in de nacht , en likkebaardend achter mijn macje.. Wat een mooi ding. Ik zoek er zelf ook nog 1. Op ebay is het nu ff stil lijkt wel…. ;-)) gaat toch nix boven analoge bakken. (die 8500 die nu bij ons staat te brullen haalt t niet bij de oude school ;-)).

  Dennis.

 7. Martijn zei op:

  @Dennis. Kwestie van instellen denk ik. Hij klinkt wel erg plat nu. Past misschien wel bij de muziek die erg gedraait wordt.
  Laatst met een Vigilante (modified Aphex 700 Studio Dominator) zitten spelen, plat en toch super muziekaal. Onze gedachte was meteen dat is iets voor 538.
  Een Ino 250, Orban 2200 en Orban 8218 kan ook erg fijn en hard ;-)

 8. Richard zei op:

  @Dennis; :-) Ik ben er ook errug blij mee, binnenkort komt er een RCF-2 kaart in en dan de Audioprisms ervoor…. Jammie!
  Ik moet wel zeggen dat de 8500 ook heel mooi kan hoor. Maar ja die warme analoge klank is blijft iets anders… Maar ik neem voorzichtig aan dat de beus jullie 8500 ingeregeld heeft? Wanneer je je 8100 binnenhebt weet ik wel een goed adres om ‘m helemaal top te krijgen ;-)

  @Dennis: Een Vigilante als smaakmaker en dan de 8500 er achter voor de geluidsdruk… da’s een interessante gedachte! ik ben alleen bang dat je bij 538 met veel van het huidige muziekwerk (hypercompressed!) niet goed weg komt…

Reageer ook