Radio Oude Stijl

3 mei 2007

Oude zak moment…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Weet je nog? — Richard @ 9:15

zomaar een flat?Afgelopen week betrapte ik mezelf weer eens op een rasecht ’oude zak moment’. Ik liep ergens langs een flat toen ik opeens nostalgische gevoelens kreeg. Ja, je leest het goed, nostalgische gevoelens bij een een flat notabene! Er werd op het moment dat ik er langs liep niet gewerkt, maar de boel stond behoorlijk in de steigers. En dat betekende ooit een absolute buitenkans, want veel makkelijker dan via een steiger kon je zo’n mooie hoge lokatie niet bereiken! Het was dan vaak een kwestie van snel plannen en gaan met die banaan, voor een ander station je voor was. Zie ook deze posting: KLIKKERDEKLIK. Ik heb halverwege de jaren 80 heel wat gebouwen beklommen om er een zender te plaatsen en ik heb veel mooie herinneringen aan dergelijke acties:-)

wat een buitenkans!De Vestaflat in Oudorp, de inmiddels gesloopte Dominicuskerk in Alkmaar, het latere Domus WC in Alkmaar, het voormalige bio vakantieoord in Bergen a/zee zijn er een paar die me te binnen schieten. Omdat er nogal wat stations waren die allemaal aasten op een goede lokatie waren bouw- en renovatieprojecten daarom populaire plekken. En daar werd steeds meer rekening mee gehouden door de aannemers. Ladders werden weggehaald, stijgers ‘beveiligd’ met prikkeldraard, etc. Toen ik dus het plaatje aantrof dat je op de tweede foto ziet kon ik het niet meer binnen houden en dacht ik: “In mijn tijd zou dat er niet zo bijgestaan hebben”. De verleiding om m’n zendertje er bovenop te plaatsen was groot, maar ach… ik ben ook geen 20 meer ;-)

4 Reacties op “Oude zak moment…”

 1. jAAP zei op:

  Zo Herkenbaar…….:-)

 2. Ron zei op:

  Je bedoelt de flat aan de Vestastraat?

 3. Richard zei op:

  Dat is ‘m inderdaad! ;-)

 4. Ron zei op:

  Aha… ;-)))

Reageer ook