Radio Oude Stijl

27 april 2007

Drukte en een nieuwe radioformule…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Effe luisteren!, Hier en Nu, Radio Oude Stijl — Richard @ 12:37

De laatste paar weken is het blog een beetje verwaarloosd. Dat komt voornamelijk doordat ik sinds 1 april een nieuwe baan heb, en dat vraagt toch wel een hoop aandacht. Daar waar ik in mijn oude vertrouwde omgeving een vraagbaak was moet ik nu alles, maar dan ook alles, aan anderen vragen en da’s ff wennen ;-). Maar goed, ik heb nu wat tijd dus ben maar weer eens achter het toetsenbord gekropen. Want tsja, de rest van de wereld staat natuurlijk niet stil. Zo heb ik bijvoorbeeld Radio SASS gevonden:

Radio SASS Radio SASS presenteert zichzelf als “the new protocol”, ofwel ‘de nieuwe formule’. Wat er dan zo nieuw aan is? Commercialbreaks van maximaal 90 seconden en alle nummers die gedraaid worden zijn terugge-edit tot een lengte van ongeveer 2 minuten. En dat is natuurlijk helemaal geweldig, want dan kun je wel 30 hits per uur draaien zonder dat het ten koste gaat van commercialruimte! Eeeehhh… juist.

Volgens initiatiatiefnemer George Gimarc, een oud gediende uit Dallas (zie foto links), hebben mensen maar in zeer beperkte mate geduld voor muziek, zelfs als ze het nummer mooi vinden. Hij claimt verder dat mensen de stukken die eruit zijn geknipt echt niet missen. Geen scheurende gitaren, lange breaks of eindeloze coupletten meer. Ook geen Dj’s trouwens. Een soort ADHD versie van SKY radio dus. Op zich is deze formule een logische evolutie want het is al sinds mensenheugenis gebruikelijk om platen versneld af te spelen zodat er meer hits in een uur passen, dit is eigenlijk alleen logische volgende stap. We hebben zelfs al een radiostation in Nederland dat ‘eigen’ edits draait (draaide?), en dan he ik het natuurlijk over SLAM! Ook SKY schrok er nooit voor terug om een nummer ‘geschikt’ te maken voor uitzending. Ik heb twee uurtjes SASS FM geluisterd en ik moet eerlijk zeggen dat ik het tot mijn verbazing niet heel vervelend vond, maar ik vraag me wel af hoe lang het leuk blijft.

Ik zou zeggen: bepaal zelf wat je ervan vindt, want hier is demo-uur : KLIKKERDEKLIK, en hier is demo-uur twee: KLIKKERDEKLIK. Meer info vind je op de website: KLIKKERDEKLIK.

2 Reacties op “Drukte en een nieuwe radioformule…”

  1. K de V zei op:

    Het is wel erg oppervlakkig

  2. Jaap de M. zei op:

    Nog minder respect voor de muziek :-(

Reageer ook