Radio Oude Stijl

7 april 2007

Mijn SBM90… [UPDATE]

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 12:05

[UPDATE:] Vandaag een interessant gesprek gehad met Helios… Toen ik wilde vertellen wanneer ik de tafel op kwam halen kreeg ik te horen dat ze onder de deal van € 900,- voor de mengtafel uit wilden! Ik heb toen maar gevraagd wat ze gedaan hadden als ik ‘m meteen meegenomen had en en passant vermeld dat een mondelinge overeenkomst toch echt óók een overeenkomst is. Enige tijd later werd ik gebeld dat ik toch eigenlijk wel gelijk had en dat ik ‘m toch gewoon voor het afgesproken bedrag mag ophalen. Pfoei! Ik weet nu in ieder geval heel zeker dat ik ‘m goed gekocht heb. En aan de mannen van Helios: toch nog netjes opgelost. 

 Tussen alle drukte door (ivm nieuwe baan) was ik de afgelopen dagen via internet regelmatig ff op bezoek bij Helios in Haarlem. De reden? Helios had al enige tijd een Eela tafel te koop staan waar ik eigenlijk wel erg veel ‘zin in had’: een SBM90. De SBM90 is al in de middeleeuwen geïntroduceerd maar wordt nu nog steeds nieuw verkocht. Het is een broadcasttafel van de oude stempel: rete-robuust en lekker oldskool. Je begrijpt, dat sprak me wel aan! Het exemplaar bij Helios stond in eerste instantie te koop voor € 1995 excl. BTW. Ik heb toen geen serieuze aandacht aan besteed, maar een paar weken later was de prijs opeens gezakt naar € 1295 excl. BTW! Detail: er stond nu bij dat de tafel geserviced moest worden en dat-ie “zonder garantie” verkocht werd. Oeps dus?

Gisteren kon ik het niet langer aan en ben ik toch maar eens langsgereden om de tafel te bekijken. Cosmetisch ziet het er nog prima uit en er zitten lekker veel kanalen in het frame (maar 2 blindpanels), maar alle potmeters (telt u even mee) en alle faders zullen vervangen moeten worden. Bovendien staat er gelijkspanning op de koptelefoonaansluiting… Ik heb toen gezegd dat ik in dat geval 1300 euro ex wel heel veel geld vond. Er werd me daarop gevraagd wat ik er dan wel voor over had, waarna ik een inclusiefprijs van 900 euro neer heb gelegd. Het was me wel duidelijk dat men er bij Helios van af wilde dus na een kort overleg ging men daarmee accoord. Wellicht had ik er nog 100 euro extra af kunnen krijgen, maar ik ben er zo wel gelukkig mee. Natuurlijk moet er nog een sloot geld in, maar dan weet ik ZEKER dat-ie ook echt goed is. Gelukkig heb ik Dennis bereid gevonden het daadwerkelijke soldeer- en revisiewerk voor zijn rekening te nemen maareh… deze week eerst Eela maar eens bellen of mailen en vragen wat honderdduizend potmeters en twintig schuiven kosten ;-) Oh ja, dit is ‘m, _mijn_ SBM90:

11 Reacties op “Mijn SBM90… [UPDATE]”

 1. Herbert zei op:

  Goed bezig, op de site van helios staat ie nog met foto :-). Ik had wel oren naar de airmate die ze verkochten. Maar naar enig speuren op internet toch een 2e hands in zeer goede staat clubmate gekocht voor 780 euries. Voelt lekker he zo’n aankoop :-)

 2. EdoP zei op:

  En mocht u het spoor bijster zijn op enig moment, ik heb nog wel wat spareparts en natuurlijk een servicemanual.

 3. Richard zei op:

  @Edo: en daar hebben we (ik voel me koninklijk) natuurlijk interesse in ;-)
  @Herbert: Ik heb ook nog een tijdje over de airmate nagedacht, prima tafeltje! Maar ben toch maar voor de ‘full Monty’ gegaan, en het geluid van de Eela’s vind ik echt mooi warm.

 4. Frans zei op:

  Wow, Dit is wel heel erg geweldig waanzinnig uitzinnig gaaf!

 5. Jaap de M. zei op:

  Gelukkig dat je m toch hebt gekregen anders was het vast balen geworden!

 6. jacob zei op:

  mooie mengtafel
  dit is echt goed spul
  werk hier zelf met een s120 maar het vershil tussen eela en andere merken merk je direct wat schuift zo ding toch lekker
  ook mijn sound is er vele beter op geworden zat voor heen met een etp maar die wou nog wel eens wat ruis brengen nu alles mooi dood stil

  eela is top en jou tafel vind ik echt een super ding mischien dat ik zelf ook nog eens zo ding moet kopen

 7. Tim C zei op:

  En, al met revisie begonnen?

 8. Richard zei op:

  @Tim: nope, geen tijd én ff geen geld ;-) Maar het komt goed, dat weet ik zeker…

 9. Tim zei op:

  Haha, ik zag het, je hebt een mooie Orban 8100 gekocht!

 10. Goof zei op:

  Hallo
  Ik heb een vraag over de Eela smb 90.
  Wie wil mij daar mee helpen.

  Ik wil namelijk voice tracks opnemen.
  De fillers en jingles die ik zelf start wil ik op mijn kop telefoon horen en deze gaan via de aux uitgang naar de pc.
  De presentaties gaan goed, maar de fillers en jingles klinken dubbel als ik ze opneem.
  Wat gaat hier fout en is hier wat aan te doen!

  mailen mag naar: info@hawaiihitfm.nl

  alvast bedankt

  Goof

 11. Martijn zei op:

  Goof,

  Voor zover er nog geen bevredigend antwoord is gegeven:
  De Eela SBM 90 AUX bussen zijn POST Fader, dus NA je fader. Als je dus je fader openzet komt er pas geluid op je AUX bus te staan. Daarbij komt dat de AUX op een SBM 90 MONO is.
  AUX dicht betekend geen signaal naar de AUX bus (zoals gebruikelijk).

  Dit omzetten kan wel, maar dan moet je er niet van schrikken om een soldeerbout in de tafel te zetten Ik heb dit ruim 16 jaar geleden gedaan voor een omroep in de regio Arnhem, helse klus maar het werkt wel om o.a. telefoongesprekken buiten de uitzending op te nemen.

  Bij jou komt het uitgaande AUX signaal ook nog je jingles tegen zodat je het “dubbele” effect krijgt.

Reageer ook