Radio Oude Stijl

31 januari 2007

Warsanis-vet!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 12:44

Ik moet eerlijk bekennen dat er van al mijn mooie ideeën betreffende de studio die ik zou gaan bouwen in mijn nieuwe huis nog niet heel veel terecht is gekomen. Geen (priori)tijd(t) en geen geld. Het ziet er nu uit zoals je op het plaatje kunt zien. Een oude tafel doet dienst als meubel en de vloer is bezaaid met apparaten, kabels en andere snuisterijen, maar ach… het werkt voorlopig :-) Aangezien ik nou eindelijk wel eens overal in het huis naar Radio Oude Stijl wilde luisteren heb ik ‘de chain’, zoals te lezen in de vorige posting, maar eens op de Profline aangesloten en de boel aangestoken.

de chainDe ‘zoete klanken van FM’ worden gevormd door de volgende chain: Aphex 320A Compellor - Modsci MYB2 Stereomaxx - Aphex 250 Exciter - Warsanis 1400 - Profline SFM+FMA. Uiteraard gaat het met deze chain niet lukken om binnen het stokkemasker te blijven maar dat boeit me nu even niet. Het klinkt in ieder geval heerlijk Warsanis-vet, hoewel ik nog twijfel over de inzet van een Aphex 104 Big Bottom. 

Op termijn ga ik er nog wel een stereocoder met clipper achter zetten , maar ik wacht eerst even de komst van mijn Genters af. Niet dat die de boel binnen ’stokke’ gaan krijgen, maareh… die moeten ook betaald worden ;-) Zodra de Gentners er zijn en binnen de specs vallen ga ik ze in combinatie met de Stereomaxx en de 1400 inzetten en waarschijnlijk ook voor de leefstroom gebruiken (de Orban 1100 is er dan alleen nog maar voor de 0dBFS-bewaking).

21 Reacties op “Warsanis-vet!”

 1. Siebe zei op:

  Hey, ziet er indrukwekkend uit allemaal, die 1400 geeft nog steeds de sound die velen herkennen als DE echte Warsanis sound denk ik !! we houden de site met belangstelling in de gaten ..

  Groetjes

 2. Alex zei op:

  Hallo,

  ziet er leuk uit. Ben benieuwd wat die 250 nou toevoegt. Ik hoor daar verschilende verhalen over..Als je daar meer over kunt vertellen..graag..

  Verder toch even een een kleine kantekening over dat draadloos…Ook al heb je maar 20 mW je pleegt een economisch delict zoals dat tegewoordig heet en dat kost 1100 Euro plus een strafblad als je niet oplet…Nou ja, gewoon doorgaan zou ik zeggen….Tis maar dat je het weet…Misschien de dipool vervagen voor 75 cm instalatie draad. Met 20 mW kwam ik in mij huis ook overal…

  Ik hoor het verder wel…Suc6!

 3. Richard zei op:

  @Siebe: Hallo Siebe, leuk dat je mijn webstek gevonden heb, ik ken die van jou al een tijdje (oeps, ff snel een linkje maar je site maken). Leuke modificatie trouwens, die frontpaneelbediening, zou ook wel iets zijn voor mijn 1400. Ik heb het blauwe klepje er namelijk niet bij en dat vind ik toch wel erg zonde eigenlijk… Steven heeft er ook geen meer.

  @Alex: Ik weet het, maar het risico is heel klein (maar aanwezig!). Het signaal is nu in een straal van 400 meter rondom mij huis op de autoradio ‘te vangen’. Maar bedankt voor je zorgen :-). Ik zal eens een posting aan de 250 wijden want het is een bijzonder apparaat dat echt iets aan de chain toevoegd.n

 4. Siebe zei op:

  Check je radioforummail ook even .. kon geen mailadrs vinden namelijk !!

  Groet Siebe

 5. F-Mister zei op:

  Ziet er goed uit die chain :).

  Ben nu druk bezig om toch maar een BW dspx te scoren. Heb mezelf (in tegestelling tot een paar posts terug) gek genoeg verklaard om een nieuwe te gaan kopen. Met daarvoor dan een warsanis 1240 voor de freaky sound. De Behringer mag er dan uit eindelijk :)

 6. Richard zei op:

  @F-Mister: Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat klinken! De ‘volle Vrijdag 1240′ voor de sound en de BW voor de luidheid. Die Behringer kun je dan ritueel verbranden ;-)

 7. Alex zei op:

  Hee, Richard,

  dat zou leuk zijn, een aparte posting over de 250.

  Heb jij trouwens nog meer info over de 320 om daar een 320a van te maken? Ik weet dat het een C-tje is maar waar moet ik hem plaatsen in de 320? Misschien weet jij iemand die mij dat kan vertellen? Of misschien weet jij het wel?

  Ik hoor het wel…

  Suc6 met de (huis)zender….

 8. Siebe zei op:

  Richard ik had je al een persoonlijk bericht gestuurd via het radioforum.nl kun je dat lezen, ik ben wel benieuwd namelijk !! ??

  Groet

 9. Richard zei op:

  @Siebe: gelezen. Dat komt wel goed, maar ik moet er ff tijd voor maken. Ik neem zowieso ff contact met je op want heb ook vragen aan jou ;-)

 10. Hans Brouwers zei op:

  Heeft iemand hier toevallig gehoord van de Barth Dynaset, en daar ervaring mee /info over ?

 11. Richard zei op:

  ahhh, je bedoelt deze knaap:

  Is ontwikkeld door een ex-telefunken techneut en wordt verkocht als mastering compressor-limiter-expander-gate. Is opgebouwd rondom prima DBX VCA circuits en staat zeer goed bekend. Komt dus uit de opnamestudiowereld (scrabblewoord?) Niet echt een radiomachine, en zeker niet geschikt als eindbescherming. Maar dat wil niet zeggen dat het geen waardevolle aanvulling is voor een airchain. Lees dit verhaal maar eens. Aan de andere kant: voor het geld dat je voor een tweedehands exemplaar betaalt (zie marktplaats voor een twijfelachtig exemplaar en deze site voor een wellicht betere), koop je ook makkelijk een tweedehands Aphex Compellor 320A of een Orban 464A Co-operator. Misschien zelfs wel een Orban 8200ST. Desalniettemin: de moeite waard om toch eens te proberen?

 12. Hans Brouwers zei op:

  Ja, dat is um. De mijne komt bij radio Rijnmond vandaan, heeft ook wat vage aansluitingen. Alles male, zowel in als uit. Vraag me dan af waar hij voor gebruikt is, stond wel in een studio. Ben al een tijd bezig om thuis een “lekker” geluid te creëren. Heb nu de Dynaset, daarna de (ellendige)Ultradyne, vervolgens de Aphex 104 en tot slot de Aphex 720 staan. Bedoeling is om de eerste twee te vervangen door een Compellor, tenzij iemand anders nog een andere suggestie heeft.

 13. Richard zei op:

  @Hans: de dynaset rustig laten werken (lange releasetijd, medium attack, ratio 1:4) en _in ieder geval_ de Ultradyne er tussen uit. De Aphex 104 is een mooi apparaat, maar is snel overstuurd op de ingangen, rustig insturen dus. Met een 720 is niets mis, maar voor FM is natuurlijk de 722 een betere keus.

  Begin maar eens met het eruitslopen van die Ultradyne…

 14. Richard zei op:

  @Alex: ja, dat met dat c-tje klopt, die moet in de sidechain. Ik weet alleen niet waar, zal eens voor je rondvragen OK?

 15. Alex zei op:

  Hallo Richard,

  is goed ik hoor het graag.

  Ik heb ook al navraag gedaan bij Aphex zelf en er blijkt een upgrade kitje te zijn voor iets van 90 Dollar incl. verzending….Hij is dan helemaal origineel 320A…

  Ik hoor het wel…

  Alvast bedankt!

 16. Michiel de R zei op:

  @Alex:
  De 320-modificatie: een C’tje van 220nF in serie met R112, aan de kant van het IC. Hiermee reageert ie nog steeds wel anders dan een 320A, maar het kost ook maar een duizendste van de upgrade kit…

 17. Richard zei op:

  Dankjewel Michiel ;-)

 18. Michiel de R zei op:

  Ik wil niet met de eer strijken. We weten allemaal van wie de mod komt :-)

 19. Alex zei op:

  @ michiel

  Reuze bedankt…voor de info…

  Is dit trouwens maar 1 maal nodig? Het gaat om een stereo apparaat….Dus ik dacht dat het misschien wel 2 maal zou moet….

  Ik lees en hoor het wel…

  Alvast bedankt!

  Alex

 20. Michiel de R zei op:

  @Alex, sorry voor de late reactie, ik kom veel te weinig op deze site… Je hebt overigens wel gelijk. In het schema staat alleen channel 1 afgebeeld, vandaar de eenzijdige info. ;) Ik geloof dat je voor alle onderdelen van channel 2 gewoon 100 moet bijtellen, dus kom je uit bij R212. Check even of je dan uitkomt bij een stukkie print dat er hetzelfde uit ziet.

 21. Michiel de R zei op:

  Nee, ik klets. Gewoon tweemaal R112! Eenmaal op Channel 1 control/display PCB en eenmaal op channel 2 control/display PCB.

Reageer ook