Radio Oude Stijl

28 januari 2007

Radio Oude Stijl nu ook op FM!

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 14:26

in de ether!Jawel, het is zover (eindelijk, durf ik wel te stellen). Radio Oude Stijl heeft een etherfrequentie… Helaas (nog) niet landelijk dekkend, maar dat is de volgende stap ;-) Nee, om de uitzendingen van Radio Oude Stijl te kunnen volgen moet je wel in dezelfde gemeente wonen als ik. En in dezelfde buurt. En dezelfde straat. Radio Oude Stijl blaast op 88,5MHz met 200mW de straat door. Natuurlijk in stereo en met een informatief regeltje RDS!

Om al dat vermogen op een verantwoorde wijze weg te kunnen stralen wordt er gebruik gemaakt van een verticaal gepolariseerd en professioneel gemonteerd precisieinstrument: de dipool (zie foto links). Het moge duidelijk zijn dat mede door deze indrukwekkende antenneinstallatie het bereik van Radio Oude Stijl enorm is :-) Maar mensen, mensen, wat een genot! Gewoon lekker overal in huis je eigen zendertje luisteren. Dat blijft wat mij betreft toch de manco van internetradio…

Uiteraard volgt er binnenkort meer info over de voor deze geheel analoge FM-chain gebruikte spulletjes. De mensen die niet bij mij in de straat wonen moeten het nog maar ff doen met de volledig digitale IP-chain.

8 Reacties op “Radio Oude Stijl nu ook op FM!”

 1. Thomas G. zei op:

  Heb ff gesjekt, maar ik woon niet bij je in de straat ;-)

 2. radiofrust zei op:

  Dus de Warsanis is eindelijk on-air?

 3. Mike zei op:

  Eeeeehww… wat heerlijk! Ik ga na de verbouwing ook mijn zwarte doos eens uit de kast halen. Bij mij komt er één watt (watjuh) uit. Veel te veel natuurlijk, dus gaat de dummyload erop (heb ik die nog ergens liggen?).
  Lekker moduleren op de FM in stereo-o-o-o-o.
  De hobbykamer wordt verbouwd naar zolder = hoger, dus groter bereik ;-) En dan in de auto voor de deur genieten van je eigen zender. Zouden de overburen meeluisteren?

 4. Bert zei op:

  Gelukkig maar dat je op een zender (in tegenstelling tot Shoutcast) níet af kunt lezen hoeveel luisteraars je hebt… Daarom is zenden veel leuker, je hebt altijd het gevoel dat het hele dorp meeluistert.

 5. Richard zei op:

  Dat blijft toch één van de magische aspecten van een etheruitzending, dè grote vraag: wie luistert er??? Wij noemen het “de zalige onwetendheid”.

  Ik verwijs daarom nog maar eens naar een posting van een tijdje terug: http://www.radiooudestijl.nl/blog/?p=18

 6. Erwin zei op:

  Zo’n Linex transmittertje aangeschaft zeker :-)? Alhoewel, weet ik niet op hoeveel Mw die draait.

 7. Richard zei op:

  @Erwin: Nope. Gewoon een lekkere Profline (zie de volgende posting).

 8. Erwin zei op:

  Ja, ik had het inmiddels gelezen. Ik plaatste de posting voordat ik die andere had gelezen.

Reageer ook