Radio Oude Stijl

5 december 2006

[gastposting Dennis] Sinterklaas bestaat!

Gearchiveerd onder: Gastposting — Richard @ 14:38

hij bestaat!Nadat ik mezelf eindelijk misselijk had gekregen met de zoveelste chocoladeletter, de derde zak met peper-noten en een berg marsepein, dacht ik: “Kom, ik ga mijzelf met Sinterklaas, eens op wat leuks trakteren!” En zo geschiede… En in de radio-processing-nerd-hoek, kom je dan toch weer op een leuk stukje processinghardware uit. Meer precies: Ik droom al jaren over die waanzinnige Orban Optimod FM 8100a, die moest en zou toch echt een keer in mijn processingrack komen!

8100 met XT2 frameAffijn, die gedachte dwaalt door je hoofd, tot het moment dat een vriend soundfiles van zijn 8100 met XT2 (zoals op foto) je mailbox inslingert. Jeez die Sound!!! En niet te vergeten, zijn prettige verschijning met zo’n dikke meter! Dan toch het besluit, de daad moet bij het woord gevoegd worden! Mijn vaste spelregel: Er moet eerst wat weg, voordat je wat nieuws koopt. Nadat alle “ouwe zooi” weg was en ik genoeg centjes bij elkaar had, heb ik voorzichtig wat lijntjes uitgegooid en uiteindelijk, zag ik een mooie staan in Canada.

Da’s inderdaad een beetje ver weg maar goed, de verkoper was de eerste eigenaar en had ‘m draaien op zijn Country station. De 8100 had alle modificaties en updates/upgrades gehad, zelfs Card #0 was aanwezig en ter bewijs had hij nog alle bonnen en meetverslagen. Het leek erop dat de man met uiterste zorg met de Optimod was omgegaan. Op de foto’s ziet de Optimod ziet eruit als nieuw, van binnen én van buiten.

yammie! 

Na een prettige mail wisseling, de man had net als ik een passie voor Orban producten, was dan gisternacht om 03:15 uur het einde van de veiling… Die ochtend was ik heel vroeg op, computer aanzetten, kopje koffie erbij en dan kijken, zou het gelukt zijn? KLIK! Mailbox openen… spannend…

“EBAY: VEILING BEEINDIGD : Je hebt het volgende object gewonnen”

YESSSSS!!! Vreugdedans en dat om half 7 ’s ochtends, Sinterklaas was even weer net zo spannend als vroeger! En met de kerst hebben we de mooie warme Orbansound. Sowieso op mijn eigen stereo, en misschien ook nog wel even op Low-Power FM ;-)

De groeten van Dennis.

13 Reacties op “[gastposting Dennis] Sinterklaas bestaat!”

 1. Peter zei op:

  Kijk dat is het echte werk :-). Ook op je stream met kerst?

  Nog even over de processing van Q, wellicht past dat min of meer wel bij deze posting, wie zal het zeggen. Maar ik kwam het forum dit berichtje tegen over de processing van Q Music:

  Nieuwe sound voor Q-Music Nederland

  Het van origine belgische Q-Music nam enige tijd geleden de frequenties van Noordzee FM over, en: met succes! Technisch was het station op zoek naar een alternatief voor de laatst geintroduceerde nieuwe generatie soundprocessors: met name een betere blending van jingles, presentaties en muziek, meer ‘radiosound’. In samenwerking met Eric Holzhauer is een nieuwe keten ontwikkeld met een perfect resultaat. Bijzonder ook: geheel vrij van delay, zodat de DJ’s gewoon naar de on air-processing kunnen luisteren.
  ————————-

  Men zou toch ook niet bij Q overgestapt zijn op iets wat op een 8100 lijkt ;-).

 2. Richard zei op:

  Ha die Peter! Let op: dit is Dennis’ kadootje voor Sinterklaas. Is voor mij nog nog ff wishful thinking, zeker na de anschaf van de Gentners ;-)
  En wat betreft Q: Ik zeg: misschien zelfs wel een 8101b?

 3. Freek-Jan zei op:

  Zou de kerstman ook met dergelijke kado’s strooien? Nog maar eens naar mijn lijssie kijken!

 4. Dolf zei op:

  Analoog komt weer terug!?

 5. Peter zei op:

  Jammer, had graag gehoord hoe die 8100 set klinkt via de stream.

  Voor wat betreft Q: mmm, interessant om te horen dat het wellicht om een 8101b gaat. En wellicht dat Jeroen van Inkel hier iets mee te maken heeft want toen hij nog bij Veronica zat (de 80’s en 90’s zender) had men ook een tijdje zo’n 8101b in gebruik. Toen hij weer weg ging, was het ook gelijk einde oefening voor dit apparaat op Veronica en ging men over op de huidige 8200.

 6. Richard zei op:

  @Peter: misschien als we het heel lief aan Dennis vragen…

 7. Erwin zei op:

  Waar is de posting van vanochtend gebleven met dat stappeltje 8500’s?

 8. Richard zei op:

  @Erwin: De publicatie van die foto is bij bepaalde partijen niet zo goed gevallen. Meer kan ik er niet over kwijt

 9. Erwin zei op:

  Wat een onzin zeg. Er stond toch niet bij naam en toenaam waar die spulen van waren? Ik weet het denk ik wel, maar goed…dat hou ik voor me…;-)

 10. Mike zei op:

  Nou, inderdaad jammer dat de voorgaande posting weg is. De foto, maar ook het idee van het in serie schakelen van de getoonde apparatuur sprak tot mijn verbeelding.
  Dat zal vast heel lelijk klinken en visueel eigenlijk ook niet juist zijn. VU meters moeten wild “dansen” en niet stilstaan.
  Maar je onderscheid je wel van de rest dan… kwa geluid.

 11. Peter K. zei op:

  Ha Nieuwe processing vriend…heb nog wel een zendertje waar je hem op mag zetten hoor :-)

 12. johan zei op:

  ja het ultieme analoge geluid komt toch echt uit de 8100a(1) met xt(2) combinatie dan is de standalone 8100 een braaf jongetje bij.wat leuk nog een schaarse bezitter van zo´n wonderschone set

 13. johan zei op:

  pfuuu ik heb wat gedronken is het te lezen in het voorafgaande ?? :-)

Reageer ook