Radio Oude Stijl

15 november 2006

Nieuw en fris? Christmas Radio!

Gearchiveerd onder: Hier en Nu — Richard @ 10:39

Kerst op de zenduuuuhr!

Als het tijd wordt om de kaarsen aan te steken breekt ook de mooiste tijd van het jaar aan voor de radiofreaks onder ons. Bijna iedereen die met radio bezig is heeft weleens een kerstshowtje gemaakt op de lokale zender of piraat. Een leuke tijd, die feestmaand. Bij ons is het wat betreft de kerstmuziek alleen de 2 weken voor de kerstdagen raak op de radio. In Amerika gaat dat iets anders.
Vanaf deze week gaat bij veel station de knop om en wordt er uitsluitend nog kerstmuziek gedraaid. Stations als KVIL en KOST103.5 hebben dan uitsluitend kerstmuziek in hun repertoire. WNIC in Detroit was vorige week al om! Het is zeker aan te raden om eens naar de streams van deze zenders te luisteren en te merken hoe men daar met deze feestdagen omgaat.

KVIL doet het ook steeds vroeger

Bart Vleugels vanuit Oklahoma city:
“Tis the season…meer en meer stations gaan “All Christmas, all the time” tussen Thanksgiving en Kerstmis. Zelfs ABC biedt Amerikaanse stations een Christmas feed aan die start op 19 november en eindigt op 26 december. Ook hier in Oklahoma zal er een station of twee overschakelen naar Kerstmuziek. Op zich geen gek idee, want het is verassend hoeveel zaken en kantoren die zender hebben aanstaan…”

Kerst is in Amerika een erg belangrijk feest, kijk maar eens naar een gemiddelde romantische film, daar zitten standaard van die walgelijk gezinsvriendelijke scenes in die zich rond de kerst afspelen. Daarom zijn de radiobazen er ook zo op gefixeerd om iedereen deze weken aan de radio gekluisterd te hebben. ( = reclame inkomsten) Er zit ook wel iets van romantiek in, kaarsen aan, glaasje wijn erbij en de radio aan (vijfhoekfm?) met prettige kerstklanken…. offuh ben ik nu te soft?

2 Reacties op “Nieuw en fris? Christmas Radio!”

  1. DX zei op:

    Ik ben het meestal na 2 dagen wel zat

  2. Boris zei op:

    Als je voor het eerst na bijna een jaar de vertrouwde kerstplaatjes weer voorbij hoort komen - die je eind dec. van het vorige jaar de strot uitkwamen -, denk je: ‘Leuk!!’
    Maar dat gevoel gaat snel over en dan is het zoeken geblazen naar een zender die er niet al teveel in het format hebben opgenomen.
    Zenders als genoemd in het artikel zou ik dus overslaan ;-)

Reageer ook