Radio Oude Stijl

15 oktober 2006

Anataal of Digiloog?

Gearchiveerd onder: Hier en Nu — Richard @ 16:06

digitaal en analoogTsja, en zo komt aan bijna alle zaken waar je vroeger gewoon op kon vertrouwen toch een eind. Digitaal is digitaal en analoog is analoog. Een CD-speler is digitaal en een draaitafel is analoog. Zo simpel was het. Ja, je leest het goed, WAS het. Maar daar is voor mij een einde aan gekomen sinds ik er achter ben gekomen dat je het oude vinyl ook digitaal kunt aftasten. Kost overigens wel een paar centen ($ 15.000 excl. BTW), maar dan slijten je kostbare platen in ieder geval niet meer! Mag ik aan je voorstellen: de laserturntable! Het apparaat heeft zo z’n voor- en nadelen. Het hele audiogedeelte is hartstikke analoog en da’s een hele geruststelling, de boel klinkt net als een ‘echte’ draaitafel. Maar je platen moeten ivm de superaccurate duolaser (links en recht hebben een eigen laser) echt heel goed schoon zijn, maarreh… Ik wil er eigenlijk wel eentje… :-)

3 Reacties op “Anataal of Digiloog?”

 1. Joost zei op:

  Ik hou het nog maar ff op m’n 1200’s ;-)

 2. EdoP zei op:

  De ‘Good Old’ Disco Antistat met originele vloeistof doet het ook prima hoor… tenzij je natuurlijk Keith Monks-centjes hebt en jezelf een professionele platenwasser laat aanmeten, maarrrr er is ook een mega-low-cost methode die ook heel goed werkt! ;-)

  Maak zelf je cleaning vloeistof.

  Meng 1 liter industriële alcohol (giftige methylalcohol, uit de verfwinkel) en 2 liter gedestilleerd water in een plastic container. Goed schudden. Voeg er een aantal druppels Dreft afwasmiddel aan toe. Begin met vier druppels. Dan weer goed schudden. Als het mengsel na het schudden niet schuimt dan nog een paar druppels erbij doen. Weer schudden. Het mengsel mag even schuimen maar de schuimkraag moet snel verdwenen zijn.

  Dit is de goedkoopste en tegelijkertijd een zeer effectieve schoonmaakvloeistof voor het wassen van lp’s op een cleaning machine of in de bakjes van Disco Antistat (Neem er twee, één om te wassen en een tweede, gevuld met gedestilleerd water, voor het naspoelen). Je hoort het pure signaal uit de groef, zonder toevoeging van vet of ander smeermiddel.

  Was getekend… de vinylofiel! ;-)

 3. Richard zei op:

  Wie nu nog durft te stellen dat we niet informatief bezig zijn… :-) Voor alle duidelijkheid even een link naar de Keith Monks Machine : http://www.keithmonks-rcm.co.uk/

Reageer ook