Radio Oude Stijl

7 april 2006

Over Maarten

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 11:54

Maarten zonder jinglemachine

Maarten is blijven hangen in de tijd dat radio nog echt fun was. Hij kan mijmeren over zenders die je ’s morgens vroeg op de 3-elemements onder de kap ineens kon ontvangen. Ook liet hij een traantje bij het verdwijnen van de snelstart-cassettes. Wat was er immers mooier dan die eerste seconde dropout die zich al manifesteerde na 5 keer draaien van de “meermuziek” of “vrijeradio” jingle! Maar zonder gekheid, eenmaal met het radiovirus besmet gaat het nooit meer over. Zo ook bij Maarten. Daarnaast heeft hij de krankzinnige behoefte allerlei gezongen identificaties van radiostations te verzamelen. Dit verschijnsel, ook wel jingle genoemd, is voor hem een obsessie. Ook al heeft ie een stationnetje waar alleen de buurman naar kan luisteren, de jingles zullen altijd van kwaliteit zijn. Over kwaliteit gesproken - knap bruggetje- , Maarten neemt geen genoegen met zomaar wat muziek op de zender. Nee, hij heeft het idee opgevat, net als Richard, om een zogenaamde “kwaliteitsnorm” toe te kennen aan muziek. Dit om er voor te zorgen dat er uitsluitend goede muziek te horen zal zijn. Ook op  Radio Oude Stijl zal hij het er vaak over hebben. Tenslotte zegt Maarten: Veel plezier op de site en laat van je horen! (dat deed ik bijvoorbeeld met deze afgezaagde stentor! Niet alleen op de radio maar ook op TV, onbedoeld weliswaar……)

Laat me raden... zelfbouw?

Reageer ook