Radio Oude Stijl

11 juli 2006

Klinkende Koopavond

Gearchiveerd onder: Weet je nog? — Richard @ 10:19

de koopavond klonk nog leuk...Er was een tijd dat de winkels alleen van 9 tot 6 geopend waren. Fijn was het dus dat je op donderdag of vrijdagavond even op de fiets kon springen om even het top40 exemplaar te gaan scoren en misschien ook nog wel wat nieuwe singletjes uit diezelfde hitlijst. En het had ook wel iets, net voor het weekend, iedereen was weer vrij en de piratenzender kon weer aan. Liepen we dan in het dorp even te shoppen (eh van die paar knaken zakgeld dus) dan hoorde je overal de soulshow (op donderdag) en Curry & van Inkel (op vrijdag). En Radio 3 stond ook echt overal aan. Een leuk idee vond ik dat wel, iedereen die even de stad inging ving flarden op van deze radioshows.

Misschien is het wederom de tijdgeest, maar wat waren die radioprogramma’s goed! In Hilversum wist men dat ook en dus werd er handig op ingespeeld. Iedereen had het er ook over, iets wat je in deze tijd rondom het medium radio nagenoeg niet meer tegenkomt. In de jaren 90 werd het toch wel anders, ook lokale omroepen begonnen op vrijdagavond uit te zenden (”Je zendt het hele weekend uit of anders niet”). Ook die zenders hoor je nog weleens in een gemiddelde drogisterij maar dat is een uitzondering. De ondernemers kiezen vaker voor nonstop “behang” zoals Sky Radio dat al bijna 20 jaar doet. Logisch hoor, maar toch keert dat nostalgische gevoel terug als ik oude opnames hoor van de soulshow of Curry & van Inkel; het waren dé koopavond programma’s van de jaren 80. In gedachten sta ik al weer in de 12″-bak te bladeren van mijn lokale platenboer…

2 Reacties op “Klinkende Koopavond”

  1. Bert zei op:

    …nadat je eerst even in de 2e-hands hoek gesnuffeld had of er niet iemand een mooie equalizer, platenspeler of tuner had ingeruild. Want vroeger ruilde je je oude apparatuur in. Tegenwoordig betaal je verwijderingsbijdrage om van je oude rommel af te komen.

  2. Maarten zei op:

    O ja die je bedoeld die berg met zilveren apparatuur achterin de zaak bij de buijzer expert..

Reageer ook