Radio Oude Stijl

19 mei 2006

Gefeliciteerd!!! (lees ook de reacties voor info)

Gearchiveerd onder: Hier en Nu — Richard @ 13:01

100% NL mag met ingang van 8 juli (eindelijk) gaan uitzenden op kavel A9. Op dit moment is RTL FM daar te horen. Er staat nog wel een hoger beroep op de agenda, want Radio Nationaal vindt dat het een programmatische plus had moeten krijgen, omdat het station op het moment van de verdeling ook echt aan het uitzenden was. Natuurlijk heeft ook RTL FM zich partij verklaard. De zaak gaat voorkomen bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Het is nog onduidelijk wanneer de zaak behandeld gaat worden… Zou het nu sneller gaan?

100% NL zegt ontzettend blij te zijn, maar is ook ontevreden: “Waarom moeten wij nu nog twee maanden wachten? In 2003 kregen stations drie dagen de tijd om hun boeltje bij elkaar te pakken en dat terwijl RTL FM nu gewoon ten onrechte uitzendt. Daarnaast zijn wij het ermee oneens dat onze licentie geldig is tot 1 september 2011. Wij willen, net als de andere stations, een licentie voor 8 jaar en drie maanden. We zullen daarom zo snel mogelijk starten met een procedure.”

Vooralsnog: sneu voor RTL (misschien hadden ze Yorin beter niet kunnen verkopen), maar gerechtigheid voor 100%NL.
Wauw, een landelijk kavel voor 8000 euro!

4 Reacties op “Gefeliciteerd!!! (lees ook de reacties voor info)”

 1. EdoP zei op:

  Voor de volledigheid zou ik willen opmerken dat 100%NL en Arrow ten tijde van de etherveiling in 2003 OOK gewoon uitzonden, resp. via ether de satelliet.

  Daarnaast was daadwerkelijk uitzenden geen voorwaarde voor het goedkeuren van het bedrijfsplan. Bovendien heeft Radio Nationaal 37% Nederlandstalige muziek geboden, en dat was niet SIGNIFICANT meer dan RTL. Op die basis kan Nationaal het al nooit binnenhalen. 100%NL bood het dubbele van RTL FM (70% Nederlandstalige muziek) en dan kun je niet meer spreken van GEEN SIGNIFICANT verschil…

 2. Richard zei op:

  Waarvan akte… :-)
  Maareh, wat ga jij daar doen Edo?

 3. EdoP zei op:

  Voordat er allerlei misverstanden ontstaan… Herbert is een long time buddy van me, dus ik heb het allemaal van zeer nabij (al die jaren al) kunnen volgen van dag tot dag. Ik ben met een hoop in detail op de hoogte gehouden. En radio-ontwikkelingen houd ik nauwlettend bij, het is immers mijn business zoals je weet.

  Maar omdat het toch dik vet transferseizoen is, zal ik mijn ‘zaakwaarnemer’ eens langs sturen daar om te horen of ook daar een aanbod voorbereid wordt ;-)

 4. Richard zei op:

  Ahhhh… ook?

Reageer ook