Radio Oude Stijl

9 maart 2011

De Tjeerd Sietzema zaak, deel 2

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 14:51

In de vorige posting kun je lezen wat er aan deze ten grondslag ligt. Als je een account hebt (of er even eentje maakt) is er inmiddels is er ook een draadje op etherpiraten.com over deze zaak gaande: KLIK. En zoals dat ook hoort te gaan zijn er mensen die me helemaal gelijk geven, en zijn er mensen die het schandalig vinden dat ik dit allemaal online zet. En uiteraard is er het grijze gebied dat er voor zorgt dat mensen gaan speculeren, verzinnen en raden. Het leeft in ieder geval bij veel mensen, er is zelfs iemand die aangeboden heeft te ‘bemiddelen’. Dat doet me goed en dat geven we uiteraard een kans. Om het speculeren, raden en verzinnen zoveel mogelijk tegen te gaan heb ik besloten wat antwoorden te geven op vragen die blijkbaar leven.

 1. Als je apparaten koopt moet je altijd gaan kijken en niet zomaar geld overmaken. Het is je eigen schuld.Ik begrijp deze zienswijze, maar ik ben het er niet mee eens. In alle jaren dat ik apparatuur ge- en verkocht heb, heb ik dat altijd kunnen doen op basis van wederzijds vertrouwen en respect. Tot overzeese aankopen van duizenden euro’s aan toe. Ik wil altijd uit gaan van het goede in de mens. Bovendien kan en wil ik niet voor ieder apparaat honderden kilometers gaan rijden. Tot nu toe ging dat altijd goed, en ja, ik heb wel eens eerder een apparaat gekocht dat niet aan mijn verwachtingen voldeed. Dan vergoed ik de koper de gemaakte kosten en we draaien de boel terug. Geen probleem en zo kun je elkaar recht in de ogen blijven kijken en later weer eens ‘zaken doen’. Als ik er altijd van  uit moet gaan dat iemand de boel wil belazeren is voor mij de lol er af…
 2. Als je een onbeschadigd apparaat wilt , moet je maar een nieuw apparaat kopen en niet tweedehands.Oneens, ik heb veel oudere apparaten gehad die er als nieuw uitzagen. Het is maar net hoe er in het verleden mee is omgegaan. Bijvoorbeeld of er bij rackmontage netjes kunstof ringetjes achter de bouten zijn geplaatst en of er bij niet-rackmontage wel pootjes tussen de apparaten hebben gezeten. Het is mij een raadsel hoe iemand putten en krassen in een apparaat krijgt…
 3. Wat de één een keurig apparaat vindt, vindt de ander een beschadigd apparaat. Vraag een foto, dan weet je het.Het gedeelte over het verschil van mening is natuurlijk hartstikke waar. Er zijn vast mensen te vinden die deze apparaten als prima ervaren. Er zijn er waarschijnlijk net zo veel te vinden die het met mij eens zijn. Het is maar net hoe belangrijk je het vindt. Wat betreft een foto: het is mijn ervaring dat een foto vaak juist kleine krassen en putjes ‘verbloemd’, één van de foto’s laat dat ook zien. Het is net als met auto’s die op internet te koop zijn: een foto ziet er altijd beter uit dan het echte object (denk aan fotomodellen…) Daarom vraag ik liever naar beschadigingen en krassen. Bij mij verdwijnen de apparaten niet in rack of in een schuur maar ik stel ze tentoon als in een museum, het MOET er dus goed uitzien.
 4. Wat je doet is erg kinderachtig en je moet niet zomaar iemand’s gegevens online zetten.Het zal duidelijk zijn dat ik het daar niet mee eens ben. Dat er een verschil van opvatting is over wat wel en wat niet een knap apparaat is kan gebeuren en zal ik nooit iemand kwalijk nemen. Dat Iemand drie keer bevestigd dat het om onbekraste, onbeschadigde exemplaren gaat terwijl dat overduidelijk niet zo is en vervolgens weigert de boel terug te draaien terwijl de koper aanbiedt alle kosten te betalen riekt naar kwade opzet. Dat daar nog de opmerking “we helpen je wel van het erf af” bijkomt ondersteund de gedachte dat er hier voorbedachte rade in het spel is. Maailen, PM-en, bellen. Het haalde allemaal niets uit. Wat rest er dan nog naast het onder begeleiding van gelijkgestemden even langsgaan? Een scenario waar ik voorlopig nog even voor pas. Maar ik kan wel alles doen wat in mijn macht ligt om herhaling bij een ander voorkomen. En dat betekent aangifte doen en datgene dat hem in staat heeft gesteld dit bij mij te doen juist tegen hem te gebruiken: het internet.

Voor alle duidelijkheid wil ik nogmaals vermelden dat mijn woede NIET voortkomt uit de staat waarin de apparaten verkeren, maar in de botte weigering de zaak terug te draaien! En natuurlijk is iedereen nu heel benieuwd naar de  apparaten want die moeten er wel verschrikkelijk uitzien. Toch? Daar hebben we het al even over gehad, dat is voor eenieder verschillend. Maar ze zijn absoluut NIET onbeschadigd zoals wel toegezegd is. Dan de foto’s maar. Ze zijn uiteraard opklikbaar. Bij iedere foto hoort een verhaaltje dat belangrijk is om te lezen voor je de foto gaat bekijken. En bekijk ze op volledig formaat.

 1. Foto 1. Deze foto is alleen om te illustreren dat het heel moeilijk is om vanaf een foto de staat van een apparaat in te schatten. Kleine beschadigingen zijn niet te zien maar kunnen wel diep zijn. En een foto van een apparaat met een metaalkleurige afwerken (zoals deze Aphexen) laten een beschadiging tot op het metaal niet zien! De drie meest in het oog springende zaken heb ik omcirkeld en eigenlijk is alleen de kras in het grijs een aanwijzing, de rest ziet er op de foto prima uit. Juist daarom is deze foto belangrijk.Zo ziet het er nog aardig uit
 2. Foto 2. Een totaal overzicht van de Aphex 250. Hier is al wat meer te zien van het leven dat dit apparaat achter de rug heeft. Het frontje (toch het belangrijkste) ziet er op de foto nog steeds aardig uit. Als het front onbeschadigd was geweest had ik hier mee kunnen leven.Hier krijgen we al wat meer inzicht
 3. Foto 3. Maar wat dichterbij dan. Dit is dus een mooi voorbeeld van wat in mijn optiek een echte beschadiging is. Je komt er nooit meer vanaf, je kunt poetsen wat je wilt maar beide krassen zitten op het blanke metaal, zijn ook duidelijk voelbaar en met het blote oog zichtbaar. Hoe doe je dit? De vlek bij de knop ‘null fill’ is touwens ook permanent en niet weg te krijgen.definitief krassen en permanente vlek
 4. Foto 4. De rechterzijde van beide apparaten. De 320A is duidelijk in betere staat dan de 250, dat heb ik ook aan verkoper gemeld. De 320 zit echter wel onder de ‘door de lak en afwerklak heen’ putten/krasjes zoals te zien is onder de ‘R’ van ‘Compellor’ en boven de blauw/paarse strepen. En die @$%%^&!! dingen laten zich heel lastig fotograferen. Maar je ziet ze wel.Rechterkan van beide apparaten

1 Reactie op “De Tjeerd Sietzema zaak, deel 2”

 1. nic zei op:

  ik was even benieuwd hoe het is afgelopen en of de koop is teruggedraaid.

Reageer ook