Radio Oude Stijl

7 maart 2011

Pas op voor Tjeerd Sietzema of ‘monzafm’ op EPC!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen — Richard @ 14:12

Tsja, het moest na al die jaren natuurlijk wel een keertje misgaan. Uiteindelijk loop je een keer tegen iemand aan die het qua ethiek niet zo nauw neemt met beloftes. Waar het over gaat? Afgelopen week heb ik via etherpiraten.com een Aphex 250 en een Aphex 320A gekocht voor ‘in de kast’. Zoals jullie weten ben ik een zeikerd als het om uiterlijk gaat dus heb ik tot 3 keer toe gevraagd of beide apparaten onbeschadigd waren. Dat werd bevestigd. Echter, toen de boel hier arriveerde bleken beide apparaten toch flinke krassen, butsen en onverwijderbare vlekken te vertonen. Ik was dus niet blij en heb dat de verkoper laten weten. Ik heb hem laten weten dat ik de boel zou terugsturen, en dat ik verwachtte dat hij mijn geld, minus de gemaakte kosten voor het opsturen, weer zou terugstorten. Maar mijnheer weigert dat. Om andere mensen te waarschuwen gooi ik daarom zijn gegevens online Het gaat om:

 • Tjeerd Sietzema, gebruikersnaam op EPC: monzafm
 • Hillebrandsreed 26
 • 9287NN Twijzelerheide (Friesland)
 • Hieronder de conversatie:

Vanaf hier ging het verder bergafwaarts, ik zal het je besparen :-)Binnenkort komen hier de foto’s van de apparaten!

8 Reacties op “Pas op voor Tjeerd Sietzema of ‘monzafm’ op EPC!”

 1. RedRocked zei op:

  Dit zijn echt klote streken, zal wel geld nodig hebben anders reageer je heel anders als de koper er niet tevreden mee is.
  Of het geld al op??? Dan maar bezoekje thuis brengen?

  Het is natuurlijk zeer waardeloos deze figuren, ik weet precies hoe het bij de meesten gaat

  Er staat nu een combinator te koop op etherpiraten en wat staat er bij?? Nette staat oortjes klein beetje beschadigt, ligt het hele oor er af.
  Een klein beetje beschadigt is bij mij een kleine afdruk van een schroefje die er in gedraait is, niet dat het hele oor er af ligt dat noem ik zwaar beschadigt

  Sommigen denken dat krasjes er op horen te zitten, bij mij is in nette staat zonder krassen. Klein afdrukje van een schroefje in 1 van de hoortjes zou dan niet erg zijn, maar als de lak er af mist enz enz is zwaar beschadigd.
  Snap niet hoe mensen krassen op aparatuur krijgen, ja zet het ergens neer en dan hoort er wijnig mee te gebeuren? Gewoon dikke prutsers dus die gast moet zich diep schamen als ik de koper was was die nog lang niet klaar
  en kon die blauwe ogen verwachten.

 2. nic zei op:

  ik heb de mail wisseling gelezen, nergens word melding gedaan van eventuele krassen en/of vlekken.
  nadien blijken die er dus wel op te zitten, dus ik begrijp dat jij de spullen zo niet hebben wil.
  erg jammer dat dit gebeurd, nog jammerder vind ik dat de koper zijn verantwoording niet neemt door het terug te nemen.
  nergen kan ik uit de mail opmaken dat het beschadigt is en of gebruikerssporen heeft.
  dus kan men dit in mijn ogen zien als nalatigheid van de verkopende partij.
  jammer dat het zo moet gaan.

  mvg.nic.

 3. Rob zei op:

  Een meningverschil hebben over iets (hoe netjes apparatuur eruit ziet), geeft nog geen recht om iemand aan de schandpaal te hangen.

 4. Richard zei op:

  Mee eens Rob, maar daar gaat het hier ook niet over. Het gaat over de botte weigering om de boel terug te draaien, gevolgd door een bedreiging (”we helpen je wel even het erf af”). Als jij een andere optie hebt om hier uit te komen verneem ik het graag?

 5. Remco zei op:

  Hey Richard,

  Had je geen foto’s gevraagt voor de koop van de handel?
  Dan had je het misschien al gezien.

 6. Martijn zei op:

  Voorop gesteld dat niet iedereen een goed fototoestel heeft, laat staan een strakke foto kan nemen, of de foto maakt met zijn telefoon van 3megapixels, blijft het een lastig verhaal.
  Foto’s is altijd een lastig verhaal. Als ik af en toe zie HOE en wat voor foto’s men plaatst van apparatuur dan kan je daar niet echt de staat van de apparatuur vanaf zien.

  Ik kan Richard beamen in zijn verhaal over de aanschaf van apparatuur van soms duizenden euro’s /dollars dat onbeschadigd aankomt en ik heb ook de ervaring dat een apparaat zwaar beschadigd aankomt.
  In beide gevallen neem ik contact op met de verkoper, in het eerste geval om te bedanken voor het goed verpakken, in het tweede geval om te melden dat er schade zit aan het object en dat je afziet van de koop of dat je een andere oplossing wenst. Meestal gaat dit goed.

  Ik snap de reactie van “Tjeerd monzafm” niet. Doe niet zo moeilijk, de apparaten ZIJN beschadigd en niet “mooie nette” apparaten.
  Apparaten van een zekere leeftijd kunnen krasjes hebben, nooit helemaal te voorkomen, maar dat meldt je dan (gebruikssporen of zoiets) zodat de koper dat weet.

  Juridisch staat Richard best sterk, hij heeft een mailwisseling heeft waarin gesteld wordt dat de beide apparaten er netjes uitzien.
  Quote “zijn uiteraard beide mooie nette en goed werkende apparaten” einde Quote.
  Daar ga je bij een rechter ook iets mee kunnen. Er is een soortgelijk geval dat ooit door de rijdende rechter is bekeken en daar moest de koop terug worden gedraaid.

  Ben benieuwd naar het vervolg …

 7. Sun zei op:

  Wat een zootje die apparaten.

  Ik snap niet hoe de koper nou kan zeggen dat het nette apparaten zijn.

  Erg coulant van je trouwens, zelf voor de verzendkosten willen opdraaien terwijl de koper de boel gewoon ouderwets oplicht.

 8. Heinz zei op:

  Wat verkoper en koper onder “net” verstaan verschilt hier. Daar valt lastig over te twisten omdat opvattingen kunnen verschillen. Je had beter specifiek kunnen vragen of de apparatuur krasloos, vlekvrij, deukvrij e.d. was. Had de verkoper dat toegezegd dan was het verweer sterker geweest omdat in dit geval over de aanwezigheid van krassen niet te twisten valt. Op foto’s is een hoop meestal lichte schade niet goed te zien maar bij zulke ernstige schade als in dit geval was het zelfs op een 3 megapixel foto al goed te zien geweest. Bij dergelijke bedragen vind ik dat je als koper best van een verkoper mag verlangen dat hij op verzoek extra foto’s maakt. Wil hij dit niet doen, dan is dat al verdacht naar mijn mening. Dit klinkt negatief maar dat is helaas het gevolg van een aantal vervelende ervaringen.. Ik had dit niet durven verkopen als zijnde “in nette staat” en zou als koper ook balen als dit me overkwam. Bij deze ploert langsgaan om verhaal te halen lijkt me niet verstandig want zie geen enkele aanwijzing dat hij dan gaat terugbetalen of je fatsoenlijk te woord wil staan. Misschien kun je het beste de deksels goed schuren of chemisch afbijten en zelf met een spuitbus opnieuw lakken als pleister op de wond.

Reageer ook