Radio Oude Stijl

2 mei 2010

Going down!

Gearchiveerd onder: Effe kijken! — Richard @ 18:56

Het hoogste object in Alaska is niet meer. Het was een 411 meter hoge LORAN mast van de US Coast Guard. LORAN staat voor LOng Range Aids to Navigation, ofwel een hulpbaken ten behoeve van navigatie. Het ging hier om een (uiteraard) getuide vakwerkmast, en dan is 411 meter toch wel ‘pretty impressive’. Hoe hoog dat is is ook mooi in het filmpje te zien wanneer de toren neergaat, hij blijft maar vallen!

Volgens de Coast Guard ging de staat van de toren hard achteruit (ik kan me daar in die omstandigheden iets bij voorstellen) en dreigde instortingsgevaar. Om dat voor te zijn is er een bedrijf ingehuurd dat de toren met explosieven heeft neergehaald. Vanaf nu is dus de toren van de Alaska Public Telecommunications met zijn 246 meter het hoogste object. Mooie kwaliteit video (allemaal ff rechter muisklik: opslaan als) HIER en HIER, en HIER zie je hoe de tui wordt opgeblazen, de toren valt dan in de achtergrond . De mensen die daar geen zin in hebben kunnen hier de korte versie bekijken:

4 Reacties op “Going down!”

 1. DJ zei op:

  mooie beelden, jammer van de mast ;-)

 2. Freddie zei op:

  Toch zonde hoor…

 3. Marc zei op:

  Daar hadden ze in Twente toch 4 a 5 piratenstations heel happy mee kunnen maken :)

 4. Richard zei op:

  LOL!

Reageer ook