Radio Oude Stijl

21 april 2010

Filmpje!

Gearchiveerd onder: Effe kijken! — Richard @ 14:31

De vraag is: in hoeverre betekent het internet het einde van de radiopiraterij? Goede vraag… Het filmpje is zwaar gesponsord door het schoenenmerk Palladium, maar iemand moet de rekening betalen nietwaar? Bovendien heb ik heel erg het idee dat het eerste dak een zorgvuldig in elkaar gezet decor is. Maar desalnietemin is het een vermakelijk filmpje over FM piraten in Londen en piraterij vanaf de Redsand forten 3 mijl uit de kust bij Kent, die ooit het voorbeeld waren voor het nederlandse REM eiland waar de TROS is begonnen. Kortom, toch leuk genoeg om even 16 minuten voor vrij te maken en te kijken:

6 Reacties op “Filmpje!”

 1. Mike zei op:

  Nice! Ik kreeg weer helemaal kriebels vanaf 6.40 waar ze met een setje omhoog gaan.
  Spannend!… ;-)

  In London zijn er tot op de dag van vandaag nog steeds geweldig veel radiopiraten.

  Dat is in Spanje ook het geval, maar daar werd nooit op gejaagd, laat staan dat ze als piraat gezien werden. Nu wel…

  http://www.thereader.es/en/local-business-a-finance/1626-spain-to-close-pirate-radio-stations-by-years-end.html

 2. DJ zei op:

  erg leuk om te kijken, dank voor de tip!

 3. nic. zei op:

  helaas zijn in londen radio piraten rave’s en drugs met elkaar verbonden.
  daar gaat het er heel anders aan toe dan hier in ollanda.
  kijk maar eens op het filmpje forum youre tube ofzo?

 4. Kroon BV zei op:

  Top film!

  In mijn ogen gaat het ook niet om hét piraat zijn maar zoals de boys in het filmpje aangegeven, het willen brengen van “anders” in hun geval op basis van vrije radio. In dat opzicht is het internet alleen maar een hele mooie aanvulling gebleken. In de jaren 80 waren de echte Nederlandse FM succes verhalen illegale zenders die iets anders deden. Deze zenders brachten veel en hielpen het radiolandschap te ontwikkelen. Van Inkel, de Wild, Westerweel, Curry…ze begonnen allemaal als piraat.

  Anno 2010 hoor je steeds meer alternatieven via het internet. Nieuwe draadloze mogelijkheden maken deze vernieuwende omroepen alleen maar toegankelijker. Daarnaast is het radio aanbod in Nederland helemaal niet zo breed als sommigen willen geloven. Waar tref je het (oer)Hollands lied, Jazz, Soulfull Dance, dance/import classics, Soul etc momenteel aan? Veel muziek komt gewoonweg niet of bijna niet aan bod. Dus…ik denk dat piraten gewoon blijven bestaan, daar is alle rede toe.

  @Tja Mike, je na je rijles laten afzetten op de Mezenstraat en maar hopen dat bijvoorbeeld Kroon de voordeur bel vernam is er helaas niet meer bij! Haha, super tijd.

 5. Mike zei op:

  Nou, het “het mag niet, maar het is zoooo leuk” gehalte maakt deze hobby toch net even spannender, voor zowel de makers als luisteraars. Helemaal als het zich concentreert in het weekend, zodat je je er op kunt verheugen. Ik weet nog dat ik mijn tuner al aan had voordat ze de zenders aanschakelde… SSSSSSHH…. PLOP. Vaak hoorde je de zender nog even een paar minuten kraken, of iemand wat vaags roepen door de microfoon. Spannend ;-)

  Ik vermoed dat over een paar jaren internet geen aanvulling meer is, maar (dankzij het nieuwe 4G netwerk) straks veel mensen een SIM kaartje in de autoradio of mp3 speler kunnen stoppen. Duizenden stations en informatie via mobiel internet. Who needs wifi.
  Op zich ook wel weer jammer, want dan is er zo ontzettend veel concurrentie, dat onderscheiden moeilijk wordt.

  @Ja Floris, heb net als veel dj’s wel ’s langer voor de deur gestaan met mijn tasje singles dan gewenst ;-)

 6. Ad zei op:

  Als oud piraat krijg ik na het zien van dit filmpje weer de kriebels….

Reageer ook