Radio Oude Stijl

27 maart 2010

Herinneringen…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Weet je nog? — Richard @ 14:37

Ben weer eens aan het opruimen op de zolder, die nu toch wel steeds meer gaat lijken op een fijne plek om mezelf te kunnen verliezen in ‘de hobby’. Twee mooie meubels en de nodige spulletjes zijn nu zowaar zichtbaar na opruiming van allerlei ehhh… troep(?). Maar je komt toch ook van alles weer tegen dat je nog steeds niet weg kúnt gooien omdat er de nodige nostalgie (weet je nog?) aan vastzit. Zo is daar bijvoorbeeld de cassettewisselaar die zijn diensten meer dan eens heeft bewezen, het jaren 80 glazen hoofd voor je koptelefoon (zo eentje ja!) en natuurlijk de Pioneer SE450 en SE550 hoofdtelefoons! Wauw, wat klint dat naar huidige maatstaven eh… matig ;-) Heel veel midden, maar idd, hij kan nog steeds heel hard. Ik ga ze nog maar even bewaren…

12 Reacties op “Herinneringen…”

 1. Egbert zei op:

  Die SE450… Hij kan inderdaad kneiterhard en klinkt anno 2010 echt verschrikkelijk, maar wat heb ik er heel veel uren radio mee gemaakt en plezier van gehad. Zoiets gooi je niet weg. Die van mij heb ik namelijk ook nog steeds.

 2. Pierre zei op:

  Zag ik nou een Mitsubishi wisselaar? Die kende ik nog niet!

 3. erwin zei op:

  wij gebruikte een wisselaar van pioneer toen en die was top.
  enige probleem was dat iedreen die tapte ff koppen moest stellen.
  grt,
  erwin

 4. erwin zei op:

  oja de tapes die wij gebruikte waren van basf ook 120 min en die waren top ik heb ze nog ;)

 5. SJ zei op:

  Wij zworen bij de TDK’s! Die hadden minder slijpsel dan de BASF’s.

 6. Richard zei op:

  Vergeet de Maxells niet ;-)

 7. nic. zei op:

  idd. de Maxell’s meen mij te herinneren XS-90?
  en een wisselaar?
  dat was een luxe,wij hadden ook een teac spoelen rec. op 1 of andere manier stond die tussen de spraak om een echo te maken.
  en als stereo werd er mpx uit een radio gehaald en het stereo lampje ging branden bij de buren.[had ook iemand geknutseld]
  dat was lux?
  dat het signaal mono was hadden we geen erg is.hihii
  er moest een programma de lucht in,althans dat probeerden we.

 8. dennisvb zei op:

  XL-90 van maxell.. Maar dan had je wel geld uitgegeven hoor.. ( chrome tape)Begin maar eerst met de UR of de UD.. Een normal ( type 1) tape, met best goede prestaties voor t geld

  Leuk Bandjes!!!

 9. Martijn zei op:

  Pioneer SE450, ik heb er nog 1 nieuw in doos liggen … gewoon uit nostalgie zullen we maar zeggen. En inderdaad wat klinken die dingen ruk tegenwoordig, maar ach, je was er destijds erg blij mee. Ooit in 1984 kostten ze 29 gulden, later in 1996 was dat 119,- gulden geworden.

  Ach ja de MTL-10, ik werkte bij een bedrijf dat veel van die dingen weg zette bij winkels als achtergrondmuziek bron. Na een jaar kon ik die dingen goedkoop kopen. Ik heb er tientallen verkocht aan allerlei illegale broeders :-) Bij onze piraat gebruikten we een Akai GX636 met grote spoelen (natuurlijk niet vergeten de reverse zilveren strook goed te plakken) voor de non-stop. Banden die er ’s nachts afliepen zodat je stilte had of de band sloeg dubbel, of de snelheid stond verkeerd … Ik heb er ook daar nog 1 van staan.
  Mooie tijden die de huidige generatie radiomakertjes gewoon niet kent …
  Maar gelukkig lopen computers af en toe vast, krijg je een beetje van de ellende va vroeger me :-)

 10. Floris zei op:

  En wat te denken van de Philips Video 2000 (VCC)! In prima kwaliteit kon je uren de band laten draaien. Een nacht per kant in het weekend!

 11. Ramon zei op:

  Ja mooie tijd,
  Heb er ook heel wat pakken van tien stuks meest TDK door heen gedraaid!En elke week ff de koppen van wisseldek reinigen met alcohol .En nachts wel eens wakker worden op je slaapkamer van de wissel van de tape`s . Deck maakt overuuren lang 5 dagen in de week gedraaid nonstopmuziek.En wat dacht je van de aanloop tape er af halen (plakken)doosje open aanloop er af knippen en weer vast op wieltje klikken.Tape een nummer geven zodat je kon afwisselen.De mensen van de RCD hebben er nog wel wat thuis liggen denk ik in de oude kast op zolder.Ik vind die oude pioneers beter dan nieuwe model op je hoofd zitten of zou ik dikker zijn geworden in tussen tijd¿Hoef nu minder hard te rennen voor de RCD natuurlijk LOL. De piraten groetjes van oud Hilliewood piraatje

 12. Peter zei op:

  Als we een locatie uitzending hebben neem ik de 450 nog steeds mee. Heerlijke koptelefoon

Reageer ook