Radio Oude Stijl

15 mei 2006

Einde TV zendertijdperk..en de radio dan?

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 9:43

Ahhh FM antenne

Per 1 oktober gaan er een paar stekkers uit her en der. Dat moet van de minister. Waarom? Te duur, zenders onderhouden waar maar een paar duizend mensen naar kijken is onbegonnen werk. Daar gaan we dan. Op naar de digitalisering, weg van de nostalgie. Voor de duidelijkheid: ik heb het hier over de TV zenders. Alles wat analoog op de VHF en UHF band werd afgestraald wordt uit de lucht gehaald. Geen hekwerken meer op de daken… Ergens heeft het wel voordelen. De storingen veroorzaakt door FM piraten op de tv band is verleden tijd. (tenzij je buurman een kilowatt sterk Frans Bauer de lucht in helpt, dan ontvang je niks meer). Maar goed, iedereen wordt toch zo langzamerhand verplicht digitale televisie te gaan kijken. Hoe zal het met de radio gaan? De landzenders zullen de komende 10 (?) jaar nog wel doorzenden. Maar men is druk bezig digitale radio onder de aandacht te brengen. DAB (digital audio broadcasting) wordt het niet durf ik met zekerheid te stellen. Hiervoor is simpelweg geen Europees draagvlak. De zender in de buurt van Utrecht kan maar een gedeelte van het land bestrijken omdat Duitsland op dezelfde frequenties uitzend als hier. Beetje jammer… Maar wat wordt het dan wel? Er zal een techniek gevonden moeten worden waardoor iedereen bereidt is z’n autoradio te vervangen, dat als eerste. Ten tweede moet het mogelijk zijn voor veel zendgemachtigden daar hun signaal op kwijt te kunnen. Ik denk dat lokale omroepen met name hiermee in de problemen komen. Dus wordt het tijd de denktank op te starten. Wat denken jullie, binnen hoeveel tijd krijgen we te maken met een nieuwe distributievorm van radio?

1 Reactie op “Einde TV zendertijdperk..en de radio dan?”

  1. Harold zei op:

    Ik ben opzoek naar afmetingen van oude radio/tv antennes? Kunnen jullie mij daar aan helpen?

Reageer ook