Radio Oude Stijl

21 maart 2010

Review BW’s DSPXtra is af!

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 20:25

BW's DSPXtra
Pffff…. Nou het is af hoor! Ik weet dat er veel mensen op aan het wachten waren maar natuurlijk was het weer veel meer werk dan in eerste instantie gedacht, maar ja, als eenmaal aan het tikken slaat over een audioprocessor ;-) Een uitgebreide review van de DSPXtra kun je HIER lezen, de reacties kun je gwoon bij deze posting kwijt.

19 Reacties op “Review BW’s DSPXtra is af!”

 1. Johan zei op:

  Wow, grondig werk. Volgens mij is dit de eerste test van een DSPX?

 2. Michiel van de knopjes zei op:

  Mooi stukje. De PC interface is trouwens 1:1 overgenomen van de Ariane. Alleen de kleur is anders.

  Het randje in het hoog bestaat, zoals je vast al wist, ook in de stand alone Ariane. De schade kun je beperken door L-R band 4 zachter te zetten. Je levert wat stereo in, maar band 2 en 3 geven toch een veel groter effect in die zin.

  Kun je opnames maken? Ik heb nog gigabyes aan webruimte waar je wat kan parkeren :-)

 3. Erwin zei op:

  Leuk stukje leesvoer. Zet hem anders op je stream.

 4. Rutger zei op:

  Een super uitgebreide en heel informatieve review. Geweldig!

 5. HJG zei op:

  En zo zijn we weer wat wijzer :) Heb idd ook nog nooit een stukkie over de dspxtra gelezen!

 6. Richard zei op:

  Dank voor de complimenten…
  @Michiel: in de DSPXtra kan ik alleen het totale L-R signaal terugnemen. Ik kan wel in attack/decay wat doen, heb ik ook gedaan. Ben nu aan het luisteren naar de setting met matrixmode. De DR output heeft er duidelijk meer last van dan de FM output (is ook niet zo gek)
  @Erwin: ik ben daar altijd huiverig voor omdat mensen meteen conclusies verbinden aan MIJN smaak. Bovendien ben ik er nog druk mee aan het hobbieën. Maarrrr, hij staat er op hoor ;-) (max 3 luisteraars incl. mijzelf)

 7. Erwin zei op:

  Klinkt in iedergeval nu al goed :-).

 8. Richard zei op:

  Dank :-)

 9. Raymon zei op:

  Prima prima review,

  Heb even de moeite genomen hem te lezen, Complimenten!

  Ben benieuwd naar je volgende projectje… studio al een keer op orde, of is dit je eerste ‘na-de-verbouwing-klus’?

 10. Arno zei op:

  Het ’scherpe randje’ in het hoog was me ook al opgevallen. Ik ben er al jaren mee aan het vechten. Dat het uit het levelerdeel kwam, was me nog niet bekend. Ik gaf altijd de clippers de schuld. De DSPXtra heeft geen mogelijkheid om L-R band 4 zachter te zetten, het heeft alleen een schuifje voor B4 release… Het spelen met B3>4 couple onder het menu Matrix heeft me al wel wat verbetering opgeleverd. Ik gaf evengoed nog altijd de clipper de schuld :)

 11. Richard zei op:

  @Arno: probeer eens de gewone ’stereomode’ van de leveler, die is toch echt wel OK. Ik ben na de tip van Michiel weer aan het draaien in de ‘matrixmode’, maar er blijven toch een paar nummers waarvan ik denk: oei…
  @Raymon: tsja, die studio hè… ;-) Eerst maar eens de stereoverbredertest!

 12. Michiel van de knopjes zei op:

  Wat jammer dat er geen bandmix beschikbaar is voor de leveler! Een groot gemis. Het is juist één van de leuke features van Ariane Sequel… Jammer jammer jammer.

 13. Richard zei op:

  Er moet natuurlijk wel een verschil zijn met de ‘grote’ Ariane en er is op zich prima te werken met de ’stereomode’. En er is wel een variabele koppeling tussen de banden.

 14. Rutger zei op:

  Zit de DPSX nog steeds op de stream? Ik luister nu even, vind het geluid erg open en helder.

 15. Richard zei op:

  De DSPXtra staat er nog steeds op

 16. Fardau zei op:

  Leuk stuk. Was wel benieuwd wat de Ariane toevoegd maar leuk om te lezen dat je terug valt op de BW leveler. Ik weet niet in hoeverre die gelijk is aan de Xtreme maar ik ben er erg over te spreken in de Xtreme. :-) Trouwens het stukje van Dual Path processing. Daarin stel je dat je dan de-emphasis op de DR uitgang moet inschakelen als je ook Pre-Emphasis op de ingang aan hebt staan ivm FM. Maar volgens mij is de best practice van BW om De-emphasis uit te laten en te corrigeren dmv de Shelf EQ.

 17. Richard zei op:

  ch Dan blijf je een behoorlijke klap hoog overhouden dat je niet netjes wegkrijgt met de shelf eq. Maar wat ik eigenlijk bedoelde is dat het jammer is dat je in het processingpad toch altijd met pre-emphase te maken krijgt wanneer je digitaal met fm combineert, en dat is zonde. Maar ja, het enige alternatief is twee processoren $$$$$ ;-)

 18. Rob zei op:

  Zeer mooi stuk. intressant om te weten. vorige week nog op de fm gehoord bij een piraat. ik moet zeg ik was verbaasd wat eruit kwam. en met netwerk misschien zit het hem in crosskabel of netwerk kabel zit volgens mij ook verschil in ? maar dat weet je volgens mij wel.

  ik houd de site in de gaten.

 19. 4FM zei op:

  heeft iemand nog een leuke cq goede preset voor mij waar ik mee verder kan borduren (pm radio4fm@home.nl)

Reageer ook