Radio Oude Stijl

5 april 2006

Over Radio Oude Stijl

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 13:02

De echte oorsprong van deze log is dat steeds meer mensen het steeds moeilijker vinden om gedurende wat langere tijd naar hetzelfde radiostation te luisteren, alles lijkt inmiddels behoorlijk stukgeproduceerd. Er is geen enkele verassing of spontaniteit meer. De macht van de ‘media-adviseurs’, reclamebureaus en kille cijfers is enorm. De emotie is volkomen ondergeschikt geraakt aan het gemak en de noodzaak van commerciële voorspelbaarheid.

Deze log is daarom gewijd aan met name radio OUDE stijl. Alles wordt bekeken door een zeer oude, nostalgische bril, want vroeger was alle immers beter. Of is dat toch niet zo en is er gewoon iemand oud aan het worden…? Opvallend is wel dat vroeger de liefde voor de muziek of het radioprogramma voorop leek te staan (ja, ook bij de keihard commerciële zeezenders), terwijl tegenwoordig geld verdienen en je eigen ego strelen vaak het hoogste doel lijkt. Maar er zijn natuurlijk (en gelukkig!) uitzonderingen, KX-Radio is daar een aardig voorbeeld van.

Veel oude radioherinneringen komen hier langs, maar ook nieuwe ontwikkelingen bekeken door die al eerder aangehaalde oude bril. Is een format wel zo heilig? Er zijn veel sites die specifiek aan één periode of één radiostation uit het verleden gewijd zijn. En dat is geweldig (echt!), maar wij willen het wat breder houden en zo een soort digitaal therapeutische uitlaatklep voor onze frustratie creëren.

Als je met enige regelmaat behoefte hebt aan ‘Radio Oude Stijl’… dan zit je hier goed! Oh ja, heb je zelf een boeiend project lopen? Schroom dan niet om het hier schaamteloos te promoten… 

Groetz, Richard
(richard@radiooudestijl.nl)

2 Reacties op “Over Radio Oude Stijl”

 1. Ries zei op:

  Ik kom per ongeluk op je site. Doet me altijd deugd om te ontdekken dat er meer liefhebbers van “radio met passie” zijn! KX is inderdaad een goed voorbeeld van Radio met passie. Nou ben ik niet helemaal onbevooroordeeld, omdat ik meewerk aan KX, maar mijn liefde voor Radio en muziek zijn sinds een jaar weer flink aangewakkerd dankzij Rob’s eigen piraat’!!!

  KX Radio zou dus niet misstaan bij je linkjes!!!

  Cheers,

  Richard Pflug

  PS de steam van Radio Oude stijl buffert erg veel.

 2. Michel zei op:

  Eigenlijk wil ik hetzelfde verhaal houden als Richard hierboven. KX Radio is in dezelfde periode ontstaan als WBITS Internetradio. KX heeft goede DJ’s, WBITS (nog) niet. Maar de intentie is hetzelfde: zonder regels lekkere radio maken. De stijl is wat anders, maar om voorgenoemde reden zou ook een link naar WBITS niet misstaan!

  Bezoek anders gewoon onze site eens en luister een tijdje!

  Groet,

  Michel Otter
  WBITS Internetradio

Reageer ook