Radio Oude Stijl

6 november 2009

Die andere Ino, de 255…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 8:37

nog geen tijd voor...Het is wel weer duidelijk zo. Vierentwintig uur per dag is niet voldoende om te kunnen eten, drinken, slapen, een gezin, werk én er een hobby op na te houden. Dus wat gebeurt er dan? Dan gaan zaken zich opstapelen. Zo staan er nog steeds op de to-do lijst: een verslag maken van het bezoek aan het New Yorkse WOR710, een test doen met stereoverbreders, nog een testje doen, maar dan met Behringerspul uit de ‘goede tijd’. En inmiddels ook in Huize Oude Stijl aanwezig: een DSPXtra en een Inovonics 255. Zucht… Maarrrrr, vandaag was daar zo maar opeens een kleine opening in de agenda! Eens even kijken wat we gaan doen… Behringertjes testen? Neuhhh… De DSPXtra onder handen nemen? Mwoah… Of pak ik dat analoge driebandertje dat nu al een tijdje naar me staat te lonken maar eens flink aan? Yep, dat wordt ‘m, op de pijnbank ermee! ;-) (lees verder…)

6 Reacties op “Die andere Ino, de 255…”

 1. Rob zei op:

  Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de stereo test. wat er daar uit gaat komen. succes

 2. Peter zei op:

  Draait de 255 mee op je stream? Wederom weer een mooi verhaal, keep them coming.

 3. Richard zei op:

  Hoi peter, dank voor het compliment :-)
  Op de stream draait een standalone Warsanis 1400…
  Wil eigenlijk graag meerdere kleine streams gaan aanzetten (max 5 luisteraars) met verschillende processing, maar er is (nog) geen enkele streamprovider die dat ondersteunt…

 4. Erwin zei op:

  Dat zou mooi zijn inderdaad, om alle verschillen naast elkaar te horen. Maar misschien dat iemand dat hier weet welke provider dit ondersteunt?
  Interessant verhaal wederom.

 5. Oscar zei op:

  Keurig praatje weer!

  Heb de 255 midden jaren ‘90 leren kennen, dus nog net vóór het Stokke-tijdperk. Overshoots niet belangrijk dus en er was geen blauwe pet die over 100 KHz zwaai begon te mauwen. Het genoemde “pompen” vonden we destijds wel prettig (nu in gedoseerde vorm stiekem ook nog wel).

  Waar haal je overigens alle tijd vandaan? Een serieuze baan, “een kind (lees:kids), een huis, een auto en elkaar”, een site, bijbehorend forum + tijd en zin om de zondagmiddag in een Noord-Hollands kustdorpje door te brengen… Ik doe het je niet na. :-)
  Os.

 6. Richard zei op:

  Ik moet ook wel toegeven dat het af en toe ‘meten en persen’ is en dat er steeds minder tijd is Os… Maareh, het is allemaal zo leeeeeeuuuuuuuuk!!! ;-)

Reageer ook