Radio Oude Stijl

28 september 2009

Dit is het dus…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 12:55

processing van QDruk, druk, druk zijn ze geweest, de technische mannen van Q-Music. Maar… bijna alles werkt nu, de laatste probleempjes moeten nog opgelost worden. In ieder geval is de nieuwe ‘kauwgomballen‘ studio van Q nu operationeel en kan er zodra de laatste zaken geregeld zijn weer eens naar de processing gekeken worden, want dat is er door de tijdsdruk bij ingeschoten. Kwestie van prioriteiten. En om maar eens een einde te maken aan het geraad en ge-OH in de diverse fora: hierboven zie je de processing van Q. Inderdaad, een Ariane Sequel, een Vintage design CL1 mkII en een Orban 8200. Sterker nog er zijn¬†twee 8200’s, eentje voor afluistering en eentje voor de uplink. En nee het is allemaal nog niet goed ingeregeld, en nee dit is waarschijnlijk niet de definitieve chain ;-)

15 Reacties op “Dit is het dus…”

 1. Michiel de R zei op:

  Ah, de nep-Neve ;-)

 2. Raymon zei op:

  Qua design verkies ik de -lekker niet symmetrisch uiterlijk- NEVE 33609…

  wel weer ff leuk nieuwtje…

  @ Richard - hij is onderweg…

 3. Erwin zei op:

  Wat is er veranderd ten opzichten van de Hilversum setup? Alleen die Ariane Sequel soms?

 4. Rutger zei op:

  Leuke update. Q blijft een favoriet kwa radio, en ook van de lekker vette 80s sound tot nu toe. Ben benieuwd naar de uiteindelijke klankleur :)

 5. arjan zei op:

  Zijn er ook enige instellingen bekend van de 8200??
  ben errug benieuwd.

 6. Richard zei op:

  @Erwin: er zijn diverse combi’s in Hilversum geprobeerd en zoals ik al meldde zal dit ook niet de definitieve chain worden. De Ariane blijft waarschijnlijk wel…

 7. Erwin zei op:

  Ok, hou ons op te hoogte. Thanks for sharing in iedergeval, geeft een hoop meer duidelijkheid dan al die gissingen overal ;-).

 8. nic zei op:

  zal ik je vast mijn adres sturen voor als De Ariane niet blijft?
  ik vind het een erg mooi ding.
  kijk eens op klompenboer.nl bij kooiplas.
  daar hebben ze de sequel voor de 8500 van orban.
  denk dat er nog heel wat Ariane’s verkocht gaan worden.

 9. arjan zei op:

  staat er helemaal geen stereo maxx oid tussen??

 10. Oscar zei op:

  Overschat de Ariane niet. Het is een prachtige onhoorbare 4-bands leveltool in “sloppy boardoperator”-situaties, zoals in veel hitradiostudio’s. Meer niet.
  Verwacht er verder geen eigen sound van, daar heb je 8500’s en evt. toegevoegde exotische dozen voor. De L+R/L-R matrix is wel heel fijn.

  Begin eens met het doorspitten van de (online)handleiding, heel leerzaam. Tip van een nuchtere processingliefhebber: bouw lekker een Breakaway-pctje voor de lol, gebruik geen mp3’s en steek die 2500,- Ariane-euro’s in een weekendje Disneyland met de kids. Of 5 weken Centerparcs… :-)

  Succes met je gelevelde programma trouwens!
  Os.

 11. Richard zei op:

  Wow, kan jij 5 weken naar Centerparcs voor dat geld? Dan liever een Ariane… ;-)

 12. Dennisvb zei op:

  @Arjan. Met de “verbreeding” die de ariane maakt, heb je geen Maxx of 222A meer nodig. Scheelt weer centjes.

  @ richard.. Ik zou voor weinig een paar texars over de grote plas laten komen. Hebben we weer wat voor de hobby en houden we ook nog geld over voor iets anders…
  Maar centreparcs idd geeeeen optie..

 13. nic zei op:

  nee,dan liever een ariane in het rack dan een kaartje van groeten uit?? aan de muur.

 14. Erwin zei op:

  Om weer even terug te komen op Q Music: na dik een week lijkt het geluid nu toch iets luider te zijn dan een week terug. Ook mooier en dieper laag.

 15. Peter zei op:

  Even een vraagje tussendoor. Heeft Sky Radio nog steeds die Omnia 6 FM in gebruik op dit moment of is dit station inmiddels ook al over op Optimod 8500?

Reageer ook