Radio Oude Stijl

30 augustus 2009

Behringer, Billy en Benno…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen — Richard @ 10:05

Zelden heb ik zo’n letterlijke opeenstapeling van nog uit te voeren werkzaamheden mogen aanschouwen zoals je hier aan de linkerkant kunt zien. Onderaan beginnend: Eela EA925 distributieversterkers waar ik nog breakoutkabels voor moet maken (25p d-sub-> XLR), dan een Behringer Dualfex en een Edison uit de veronderstelde goede tijd van Behringer waar ik eens een testje mee wil doen om te bekijken hoe goed die tijd dan wel was. En dan een MDX-4000 die getest moet word en een Edison van de volgende generatie voor het directe vergelijk met de oude en met de Orban 222A en de Stereomaxx (zijn Edisons hetzelfde?)

Dus er is op dat vlak nog voldoende te doen :-) en dan Ikea’s Billy en Benno… Tsja, wie is er niet groot mee geworden? Inmiddels ken ik Billy én Benno door en door. En ik moet zeggen… de transformatie die ze de zolder bezorgen staat me wel aan! Langzamerhand begint het steeds meer op het studiootje te lijken dat ik graag klaar wil hebben. De plotselinge sprint is veroorzaakt door wat extra tijd waar ik opeens de beschikking over heb. Niet dat alles nu op zeer korte termijn klaar zal zijn, maar ik lig in ieder geval weer op koers. Er ligt trouwens nog een Billy te wachten op assemblage want nog niet alle singles zijn uit de kratten en er is nog wat andere zooi die ook maar eens een definitieve plek moet krijgen.

8 Reacties op “Behringer, Billy en Benno…”

 1. Michiel de R zei op:

  Hee, zie ik daar ook een mastercom? Alleraardigst ding. Na een kleine modificatie aan de ratio van band 1 al helemaal.

 2. Michiel de R zei op:

  O wacht, je noemt ‘m al: MDX-4000. Goeiemorgen Michiel.

 3. Richard zei op:

  Mogge ;-) Er zijn diverse mods voor, vooral voor de crossover van band 1 en 2. De mod voor de ratio van band 1 ken ik nog niet. Heb je daar gegevens van?

 4. nic zei op:

  behringer wie is er niet groot mee geworden?
  zie de test graag te gemoet.

 5. Michiel de R zei op:

  Die mod heb ik zelf bedacht, maar ik zal vast niet de enige zijn die er op is gekomen. Ik heb er niks van gedocumenteerd, want het was heel makkelijk. Uit het hoofd: Vanuit de ratio pot gaan er twee baantjes richting de low en high compressor. Identificeer de baan naar de low compressor, en zet er een trimpotje overheen (of tussen, dát belangrijke detail weet ik nu niet meer). Zo kun je de ratio van band 1 semi-permanent verlagen, zodat je wat meer ballen overhoudt. Is zeker de moeite waard!

 6. Michiel de R zei op:

  Overigens weet ik niet zeker of de aanwijzingen hierboven wel helemaal kloppen hoor, het is jaren geleden dat ik dat ding open heb gehad.

 7. Radio zei op:

  hoi Richard, Ik heb ook een MDX4000 liggen en ben benieuwd naar de crossover mod kun je die toelichten? Dank

 8. Erik zei op:

  Is er nog iemand die dit leest en weet hoe de mods voor de mdx 4000 gedaan moeten worden.
  Ik lees iets over de crossover en een trimpotje bij de ratio, ik hoop dat iemand mij kan helpen aan deze gegevens.

Reageer ook