Radio Oude Stijl

23 augustus 2009

Boston Pirates…

Gearchiveerd onder: Effe kijken! — Richard @ 10:04

Hier in Nederland zijn we redelijk bekend met het fenomeen etherpiraat. We hebben er al meerdere malen over geschreven. Uiteraard zijn er ook piraten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Een plek waar je het wellicht wat minder zou verwachten (waarom eigenlijk?) zijn de Verenigde Staten. Het is tenslotte de bakermat van de radio zoals wij dat kennen en iedereen kan daar overal commercieel mee aan de slag. Wel voldoende geld meebrengen graag. Dat laatste is dan weer een universeel probleempje, net zoals als de spanning van ‘het illegale’ of de onvrede over bestaande stations geen alternatief kent.

Dus zijn er aan de overkant ook gewoon illegale stations actief, en daarover wordt dan weer door de legale stations geklaagd. Herbert Visser van 100%NL heeft onlangs besloten zelf stations uit te gaan peilen en in kaart te brengen. Mike Fitzpatrick, Broadcast Engineer bij WPRI en WNAC vond het hoognodig om dat ook in zijn ontvangstgebied Boston te gaan doen. Het resultaat is een prachtig kaartje (klik voor groot) met een overzicht waar alle piraten gevestigd zijn. En mocht je je afvragen hoe die locaties er dan uitzien, wat de adressen zijn en op welke frequentie ze uitzenden moet je even HIER klikken. Oh ja, meer over die blijkbaar behoorlijk populaire antenne vind je HIER ;-). lees ze!

6 Reacties op “Boston Pirates…”

 1. SJ zei op:

  Ah.. de patatzak!

 2. Dutch Guy zei op:

  Mike levert geen half werk. Daar is hij wel even bezig mee geweest. Vond de bekende dubbele dipool opstelling wel errug leuk om te zien :)

 3. hgv zei op:

  Hee jah, patatzak.
  Heb ik zelf ook en is een prima antenne.

 4. nic zei op:

  is hier in nederland ook gewoon verkrijgbaar.
  zijn wel behoorlijk aan de prijs maar het zijn dan ook zeer leuke antenne’s

  https://dreammachine-radio.nl/34-wave-exterminator-1kw-n-connector-p-69.html

  dit is geen reclame hoor?
  de prijzen op deze site zeggen genoeg.

 5. gertjan zei op:

  leuk leuk leuk

  maar waar is die mast van 40 meter dan ??

  of hebben ze dat daar niet ?

 6. Roy zei op:

  Nee die hebben ze daar niet, dat zijn nog echte piraten

Reageer ook