Radio Oude Stijl

10 mei 2006

Zalige Onwetendheid…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 10:38

Toen Oma nog radio luisterde..

“Zalig zijn de onwetenden”, zo moet dat ongeveer geweest zijn . De radio was vroeger een mystiek medium. Want je slingerde dan wel een signaal de ether in maar wie het opving dat bleef een raadsel. Natuurlijk, de contacten met andere piraten; daaraan kon je zien of je binnen kwam in Sint Juttemisveen. Maar al die weilanden tussen jouw dorp en dat andere… Zou daar niet toevallig nog iemand zitten te luisteren? Deze romantische denkwijze over ons favoriete medium wordt inmiddels deskundig om zeep geholpen door de constante drang naar meten en weten. Internetradio verpest dus de zalige onwetendheid van de radiomaker. Want dacht je vroeger dat je hordes luisteraars had, dan wordt je nu echt wakker geschud. “Shit, nou staat die streamert al 3 weken aan en ik heb 1 luisteraar en die logde precies 13 seconden in”. Kijk, dat maakt het niet leuker. Liever had je die waarheid niet geweten. Daarom herhaal ik nog maar eens; Zalig zijn de onwetenden…. Ik begin toch de illusie kwijt te raken dat mijn radiostation echt iets te bieden heeft. Tuurlijk wist ik dat wel maar we laten ons graag voor de gek houden. Dat is de hobby. Maar ik ga door hoor, wieweet raak ik binnenkort het maximum van 6 luisteraars, waarna de stroom vasloopt. Maar ook dat is de hobby. Radio blijft mooi, misschien moet ik er anders mee omgaan…

4 Reacties op “Zalige Onwetendheid…”

 1. RDFM zei op:

  dat gebeurt mij nou noooit! LOL

 2. Bert zei op:

  Sluit ook een zender op de stream aan!

 3. Maarten zei op:

  Ah ik dacht al er gaat iets verkeerd…

 4. Bert zei op:

  Verder ben ik het helemaal met bovenstaande overpeinzingen eens, ik ben ervan overtuigd dat we vroeger meer luisteraars hadden. Dat kwam misschien mede door het oeverloze gezwets erbij?

Reageer ook