Radio Oude Stijl

10 juli 2009

Live vanuit…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 21:37

… één van de Centerparken ;-) Hier rechts zie je mijn woon- en verblijfplaats voor de komende dagen. Jawel, Radio Oude Stijl is er voor een beetje vakantie tussenuit en tot en met vrijdag gaat ikke eens flink niets doen. Nou ja, niets doen… Eigenlijk ging het al weer mis tijdens het inpakken: “Ik ga op vakantie en neem mee, een laptop, twee laptops, een tandenborstel zender, schoon ondergoed een antenne, een zwembroek USB geluidskaart met gebalanceerde uitgangen…

het bloed kruipt...Het ergste is nog dat ik geen grap maak, hoe erg kan het radio-virus zijn? Nou ja voor de liefhebber dan maar: Iedereen weet dat er inmiddels een ultraportable stukje audioprocessing op de markt is. Het is niet groter dan, laten we zeggen, een USB stick. Inderdaad, we hebben het over Breek-maar-weg :-) Combineer dat met een stukje playoutsoftware en een leuke database (op een 2,5″ schijfje) en je bent al een heel eind onderweg. Zo’n buitenkans kun je natuurlijk niet laten liggen dus hup, in de auto die bende.

Linksboven zie je Centerparcs test-opstelling (ja, up-and-runningik heb heus eerst even de spullen uitgepakt, dat moest van mijn vrouw…) en rechtsonder de definieve opstelling in de bezemkast. Om te voorkomen dat ik het weer te gek maak en tot ver buiten het park te horen zou zijn heb ik mezelf een keiharde beperking opgelegd: ik draai met een digitale Profline SFY. Geen vermogen dus. Wel een regeltje RDS zoals je op de foto van m’n iPod hieronder links kunt zien. Het is gelukt: Centerparks geniet van Radio Oude Stijl! En daarmee zijn ze trouwens in een select gezelschap want thuis staat de boel natuurlijk gewoon uit, ook de stream.

met een regeltje RDSJa, dat was even een moeilijk momentje maar is vandaag weer ruimschoots goedgekomen met installeren, configureren en aansteken van de Radio Oude Stijl vakantie-editie. Wat kan radio toch makkelijk en fijn zijn… Ik denk dat ik maar eens op zoek ga naar een compactere zender en een kleinere antenne (dipool is toch wel groot) dan kan de boel altijd mee. Wellicht een zender die je via USB kunt aansluiten? Met een oproldbare antenne? Of draaf ik nu een beetje door… Misschien ben ik toch echt wel een beetje aan vakantie toe :-)

18 Reacties op “Live vanuit…”

 1. DTA zei op:

  Whahahaha! Junk!

 2. Oscar zei op:

  Eemhof Oude Stijl!!

  Ik miste gisteravond de 88.5 al. Had een bbq in de buurt en kon een muzikaal behangetje prima gebruiken. Lees nu dus dat deze gewaardeerde hitfrequentie op vakantie is. “Denk aan de ruis bij het uitschakelen van de zender”…

  Plezier daar en de groeten.
  Os.

 3. ®oge® zei op:

  Eens een freak, altijd een freak!

 4. Martijn zei op:

  Shit … ik dacht dAt ik een freak was, altijd een opname doos mee OP vakantie en een knappe tuner om ter plaatse de FM band te “kofferen”. Nee JIJ neem gewoon je compleet eigen vakantie radiostation mee ….. [LOL].

  Ik ga op vakantie en neem mee …. (zender, antenne, coax)
  Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is zilver met zwart en groen (Profline)

 5. Raymon zei op:

  Haha,

  Geniet van de muziek… uh Vakantie !!

 6. Karel zei op:

  HAHAH als mijn vriendin ooit klaagt laat ik haar deze log zien. Briljant!

 7. Johan zei op:

  Wat heb je met de antenne gedaan?

 8. Mike zei op:

  Dat is toevallig ;-)
  Ik schreef 2 dagen voor deze post ook dat ik een zender had mee moeten nemen op vakantie.

  http://miketimmer.nl/?p=463#more-463

  Volgende keer gaat er bij mij dus ook een zender mee, alleen moet het allemaal wat kleiner. Een antennesprietje met 2 watt erop of zo. Audio uit een mp3 spelertje met 2 uurs blokken erop.

 9. Sjoerd zei op:

  Hoop maar dat je de klokradio van de buren niet overstuurt!

 10. Richard zei op:

  @Johan: die antenne is professioneel opgehangen ;-)
  antenne

 11. Richard zei op:

  @Mike: MP3 speler met 2uurs blokken? Wat dacht je van een Netbook?

 12. nic zei op:

  hallo richard,

  heb je wel genoeg vermogen om het hele park van muziek te voorzien?
  in dit soort parken is er ergens een hokje die de signaalen van de legale zenders het park overstuurd.
  dus je hebt niet de eenigste modulator van het park.
  probeer het eens om de zender aan het bakje te koppelen waar het signaal de hut binnen komt.

  have fun.

 13. Raymon zei op:

  Zorg je wel dat je binnen stok moduleert? :P

 14. Richard zei op:

  @Raymon: tsja, ‘t is een Profline, dusseh…
  @nic: hieronder mijn dagelijkse uitzicht. De mast is de centrale mast van het park. Ik hoopte voldoende te hebben om daar ruimte voor mezelf ’schoon’ te maken, maar helaas :-(
  de centrale mast van de Eemhof

 15. PJ zei op:

  woehahahaha wat een geweldig topic dit!

 16. danny zei op:

  Ha Radio Oude Stijl,

  Zat jij toevallig op Het Meerdal in America Limburg?

  Daar zat ik ook maar helaas niet gekeken op de radio haha.

  Groeten audiofreak Salland

 17. Maarten zei op:

  Wat jammer dat ik die kiekjes uit 1990 niet meer heb. Toen had ik een studiootje in de voortent. Bandrecorder mee voor de lange nonstop programma’s. Antenne in de boom een gááááán.
  Richard, bovenstaand Centerparcs stuk is natuurlijk te ziek voor woorden maar ik vind het een retestrakke aktie! (en nog rapportjes gekregen vanuit het zwemparadijs?)

  gr Maarten

 18. Anton zei op:

  Leuk verhaal.

  Neem dit jaar ook een profline mee, en een laptop vol muziek, en natuurlijk processing (stereotool) erop!

  7.5mtr fibermast neem ik mee (7delig) daarop een J-stick..

  Greetzz

Reageer ook