Radio Oude Stijl

24 juni 2009

radiostilte?

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 8:32

waar-ie hoort...Tsja, een beetje wel, maar ik heb er van genoten. De afgelopen week ben ik lekker vrij geweest en ik heb die tijd gebruikt voor iets waar ik al heel lang meer tijd aan wilde besteden: de zolder. Inmiddels is het al weer bijna drie jaar geleden dat ik mezelf weer een mooie studio beloofd heb en het is er nog steeds niet van gekomen. De plannen zijn inmiddels wel wat gewijzigd en doelen zijn bijgesteld maar dat maakt de pret niet minder! Allereerst ben ik van hier naar hier gegaan en staat er inmiddels een antenne op het dak (zie foto boven) dus zoals ik al vreesde: dat ‘rundumhausfunk’ zendergedoe wint teveel terrein en dat gaat vast een keer mis. Maar goed, er kan in ieder geval weer iets afgevinkt worden ;-)

het begint er op te lijkenMaar ook onderdaks is er gewerkt want er is flink opgeruimd en… ik ben van hier en hier naar een mooi in het meubel passende mengtafel gegaan en dat inspireerde weer om ook de andere ‘meuk’ er maar weer eens bij te zoeken. Het resultaat zie je hier links. Oké, nog niet alles is aangesloten, maar het begin is er. En aan de andere kant van de zolder heb ik de beschikking over een ex-BNR de andere kant...meubel waar gewoon lekker aan gewerkt kan worden. Dus lekker editten, solderen, configureren, kortom heerlijk spelen met allerlei leuke dingen waaronder de nieuwe 24″monitor. Ook hier moet nog wel wat gedaan worden om het af te maken, maar er zit eindelijk flinke progressie in ;-) Het spul voor de wandbekleding ligt er ook al een tijdje dus dat is de volgende stap die gemaakt moet worden. Oh ja, omdat ik gewoon lekker bezig was is ook het 19″rackje maar weer eens onder handen genomen en opnieuw ingedeeld.

Het resultaat zie je hieronder. nieuwe indeling...De Warsanis is hier (max 3 luisteraars!) live te horen en de 222a/prismII/8100 combi is in de buurt op de radio Oude Stijl frequentie te bewonderen. De boel wordt binnenkort aangevuld met een paar knappe distributieversterkers zodat de 222A en de Prism’s ook voor de Warsanis gezet kunnen worden en de Veronicachain een feit is. Eindelijk. De zender heeft elders een eigen 19″rackje gekregen zodat ik geen stofzuigergeluiden meer hoef te overstemmen. Over een paar weken heb ik vakantie en ik hoop dan de mengtafel goed aan te kunnen sluiten (solderen, solderen, solderen…) de wanden aan te kunnen pakken en kasten voor de platen/cd’s neer te kunnen zetten zodat de boel operationeel genoemd kan worden. Er rommelt een ideetje om daarna maar eens een keertje ‘live’ te gaan. We zullen zien ;-)

15 Reacties op “radiostilte?”

 1. Gerard zei op:

  heej die stream klinkt fijn! Hoeveel paketten heb je daar draaien? Delta, Quality FM, ouwe veronica meuk…

 2. Erwin zei op:

  Klinkt leuk. Is die 8100 en de rest niet te koppelen op de stream? ACPS Radio (Brian) heeft dit nu toch ook zo opgelost?

 3. Richard zei op:

  Klopt, de 8100 is in principe ook aan de stream te koppelen, maar dan moet ik eerst een print in elkaar knutselen en dat zie ik voorlopig ff niet gebeuren.

 4. Bram zei op:

  Richard,

  Jaja de eigen studio begint ook al aardig vorm te krijgen:)

  Warnis klinkt ook zeker niet verkeerd.
  luistert de stream op de site www.gelre.fm eens welke editie maakt niet uit. Daar staat de rode warnis voor een orban 2200;)

  Grt

 5. Siebe zei op:

  Ziet er allemaal supermooi uit Richard ! met de afronding (solderen enzo) zal het ook zeker goed komen :)

  Succes daar .. Siebe

 6. Brian zei op:

  Richard,

  Die grijze strip onder de 8100, is dat niet een kastje van Heico, of is dat gewoon een blindplaat. Hij heeft voor mij een printplaat gemaakt waarmee ik met elke processor kan streamen, werkt perfect..Zit ook een grijze strip op.. vandaar.
  Hier te zijn onderaan op de foto, o ja, heb ff een beetje tekst van je gejat(hahaa)….

  http://www.apcsradio.com/images/stories/proces/processing_apcsradio.htm

  Groet

  Brian

 7. jacob powerline sneek zei op:

  netjes zo richard

  hier in friesland is ook een 8100 met een warsanis ervoor te bewonderen ….siebe kent het resultaat wel

  wil hier ook nog een setje prisms voor mijn 8100 hebben en dan de stereomaxx erbij zal wel goed gaan neem ik aan

  ga zo door met de site mag altijd graag kijken ……

 8. Richard zei op:

  Dank je Jacob :-)
  Een paar Prisms voor de Warsnis is ook niet verkeerd, daar weet Siebe ook alles van…

 9. Oscar zei op:

  Dat Radio Oude Lul buitenshuis is redelijk uit de hand gelopen. Bereik is best prettig nu en dat valt door sound én muziekkeuze alleen maar toe te juichen. Kijk alleen uit voor de Witte Muizen. Daarbij dan natuurlijk de reactie; “Degene die mij pakt moet nog geboren worden!” (quizzzzje: uit welke plaat komt die quote?)

  Succes met je meubeltje en je programma!
  Os.

 10. Richard zei op:

  dit is de zender… van illegale joop ;-)

 11. dennis van benthen zei op:

  Jeetje Os, dat was een inkoppertje!!!

 12. jacob powerline fm sneek zei op:

  de prisms voor de warsanis zat vroeger toch in de chain van veronica?????

  maar veronica heeft toch ook een 8100 of 8101 gehad toch ????

  en is er al bekend waneer het verhaal over de sturings online komt ????

  een paar vraagjes maar moet geen probleem zijn neem ik aan !!

  en dat zenden opzich ja dat kan echt uit de hand lopen ja …ik had hier voorheen ook 1 antenne in de tuin staan op 6 meter hoogte maar dat is in der loop de jaren ook erg uit de hand gelopen,dat is de hobby toch ???

 13. Erwin zei op:

  @jacob powerline fm: toen Veronica nog op het Mediapark zat, in het hun studio in het Muziekpaviljoen gebruikte men op de Volle Vrijdag eerst nog een Optimod 8101 als ik me niet vergis, later werd dit een Warsanis in combi met prisms.

 14. Richard zei op:

  @Erwin & Jacob: idd, een 8101 met een XT2 frame, en daarna Warsanissen

 15. jacob de powerline zei op:

  @richard

  is er al bekent waneer het verhaal over de sturings online komt ?

Reageer ook