Radio Oude Stijl

1 juni 2009

Eindelijk weer tijd…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 17:09

Hoofdstudio BNR

… om de hobby wat aandacht te geven. Hoewel dat gegeven natuurlijk wat vervaagt wanneer hobby en werk zo dicht tegen elkaar aan schurken. Hoe dan ook, ik had er in deze posting al een beetje voor gewaarschuwd: de verbouwing van de BNR studio en alles dat daar mee te maken had heeft dermate veel tijd opgeslokt dat er prioriteiten gesteld moesten worden en, heel gek, de prio lag bij de hobby die de rekeningen wél betaald ;-) Hoe dan ook, de verbouwing van de studio is achter de rug!

DHD 4200 met 029 modulesNou ja, er moeten nog wel wat kleine zaken afgehandeld worden en de hele installatie moet nog gedocumenteerd worden, maar het echte werk is gedaan. Er is door iedereen keihard gebuffeld en er zijn vele lange dagen gemaakt maar het resultaat mag er zijn! We hebben nu een prachtig, in hoogte verstelbaar studiomeubel waardoor we lekker staand kunnen werken (alerter!), en dat geldt ook voor de presentatie. De DHD 4200 tafel met ’simpele fadermodules’ is vervangen door een tafel met uitgebreide fadermodules, er is een extra fadermodule geplaatst (nu 20 faders) en de volledige DHD configuratie is op de schop gegaan (voor zover het studio 1 betreft). Ook is er nieuwe audio playoutsoftware geïnstalleerd (GML Replay) en zijn alle computers vervangen.

BNR werkplekWe hebben er na enige aarzeling toch voor gekozen om een lekker grote ruimte tussen de fadermodules te laten maken (scriptspace), er past nu een gewoon full-size toetsenbord tussen. We waren er een beetje huiverig voor omdat mogelijk niet alle faders goed bereikbaar zouden zijn (vooral omdat we de modules recht hebben geplaatst ipv de meer gebruikelijke hoek ertussen), maar het blijkt in de praktijk geen enkel probleem en alleen maar prettig te zijn.

BNR regieplekMaar het is er niet alleen voor de technici flink op vooruit gegaan, ook de regie kan nu veel prettiger werken. er is meer ruimte beschikbaar en de computers zijn nu gelijk aan elkaar zodat er in geval van problemen makkelijk van de ene machine naar de andere overgeschakeld kan worden. En tenslotte zijn er een vork en een codec als lokaal beschikbare bronnen geplaats zodat er in geval van netwerkfalen doorgedraaid kan worden. Alle (andere) codecs en vorken hangen namelijk centraal in de CAR en worden met CAB software op afstand bestuurd.

15 Reacties op “Eindelijk weer tijd…”

 1. Michiel de R zei op:

  Wauw, véél beter! Goed werk hoor. Zie ik daar nu ook een fatsoenlijke afstand tussen de tafel en het glas?

 2. Richard zei op:

  U is een scherpe observator ;-)

 3. Tela zei op:

  Wat voor software is de rechter monitor?

 4. Richard zei op:

  Op de regieplek is dat Adobe Audition, op de plek voor de technicus is het Dalet Plus.

 5. Michiel de R zei op:

  Nog wel de Røde Broodroosters?

 6. Richard zei op:

  Die verdwijnen deze week :-)

 7. Bram zei op:

  ziet er prima prima uit zo;)

  nou de eigen studio thuis nog he:P

 8. dave zei op:

  netjes geworden! alleen voor jingles nu zo appart panel om te starten? of ook nog via de DHD?

 9. dennis van Benthem zei op:

  Alleen blijft de techniman wel een broodrooster houden en das alleen maar makkelijk voor ‘t ontbijt bij de ochtenddienst dusss…

 10. Richard zei op:

  Au Bram, Au… ;-)

 11. Richard zei op:

  @Dave: Jingles gaan idd via X-Keys, maar bovenste rij start ook via DHD :-)

 12. Michiel de R zei op:

  Nou Dennis, ik wil wel een keer een ontbijtje bij jullie nuttigen. En dan kom jij weer eens bij ons een broodje uit de witte zak eten, als het je lukt voor S.V. ze heeft gevonden.

 13. Oscar zei op:

  Keurig setje geworden zo! Mooi symmetrisch ook met grote en kleine Genelecs. Meubel oogt ook goed. Eindelijk “iets knaps”… :-)
  Succes met je programma trouwens.

 14. Richard zei op:

  Dank Os! BTW: komende zondag proberen we het nog een keer… Hebbietijd?

 15. Bram zei op:

  Sorry Richard sorry :P was positief hoor:d

Reageer ook