Radio Oude Stijl

9 maart 2009

Ondertussen…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 10:35

… lopen de zaken natuurlijk gewoon door. Ik heb hier al een keer geroepen dat er een nieuw speeltje aan zat te komen en dat het deze keer niet ging om audioprocessing. dat speeltje heb ik inmiddels al een tijdje in huis en is een uit een tuner en een versterker bestaand setje van Revox (zie foto links). Het is een B260 tuner  en een B250 versterker. De B260 wordt al jaren geroemd en is eigenlijk een soort van referentie. Dat is-ie overigens niet vanwege zijn klank, maar vanwege de vele vele instellingen en hoge gevoeligheid en selectiviteit. de klank wordt nogal eens als ‘te scherp’ ervaren en daar kan ik me bij aansluiten. Komende zomer moet ik maar eens de antennes het dak op slingeren en wat meetspul op de MPX uitgang aansluiten :-)

Ook op processingvlak is de boel hier flink in beweging. ik heb een besluit genomen dat niet veel mensen zullen begrijpen denk ik. Het resultaat zie je op de foto hier rechts. daar zie je de Orbandokter een XT2 frame plaatsen. maar niet bij mij… Ik heb mijn besloten om mijn XT2 weer te verkopen en inmiddels draait-ie naar alle tevredenheid bij APCS Radio. Waarom? Ik heb na beluistering van de 8100 met eerst Prisms en dan met XT2 frame besloten dat ik persoonlijk het geluid van een 8100 met Prisms toch echt mooier vind. En aangezien ik nog andere plannen heb (o.a. nieuwe zender en Veronica airchains) heb ik besloten er weer afstand van te doen. Veel plezier ermee Brian!

Nog meer lopende zaken: de nieuwe zender is onderweg, de Ino gaat er uit, er komt (weer) een Warsanis 1400 en eind april of begin mei kun je hier alles lezen over Steven Warsanis, de man achter de 1240, 1400 en 1401(M2). En misschien mogen we ook al iets vertellen over zijn nieuwe project…

12 Reacties op “Ondertussen…”

 1. Erwin zei op:

  Hij klinkt lekker bij APCS Radio op dit moment. Ik neem aan via deze link? http://usa2-pn.mixstream.net:8154/

 2. Richard zei op:

  Ik geloof dat er op de stream nu nog een PC-1100 draait Erwin. De bedoeling is wel dat de 8100/XT2 er op gaat draaien.

 3. Erwin zei op:

  Ok, ben benieuwd.

 4. Dennis van Benthem zei op:

  Volgens mij heeft Brian 3 streams.
  Misschien dat Brian even de juiste link hier neer zetten

 5. Brian zei op:

  Volgens mij heeft hij mij vorige post niet gepakt, dan nog maar een keer.

  Het klopt inderdaad, nu draait er nog een Orban pc-1100, die moet binnenkort vervangen worden door het echte oude analoge werk(zie foto). Er moet nog wel aan de knopjes worden gedraait, Dennis had het al afgesteld maar ik kon er niet afblijven en ben dus zelf gaan sleutelen. De analoge set moet binnenkort online gaan, heb nog een paar kleine hindernissen te nemen..

  Hierbij de stream url’s van APCSRadio

  1 - http://87.230.83.95:21040
  2 - http://secure.mixstream.net/panel/castcontrol/proxy.php?id=580 (als je achter een firewall zit(op je werk bv))

  Groet

  Brian
  APCSRadio

 6. Michiel de R zei op:

  Tja, die tuner… Ik heb er ‘n paar jaar gelee 1 defect gekocht, gerepareerd en SNEL weer verkocht. Ik was effe bang dat ik iets verkeerd had gedaan, zo lelijk vond ik ‘m klinken. Ontvangst was inderdaad ongeëvenaard; een verticaal draadantennetje was ruim voldoende. M’n huidige tuner heb ik wél op klank uitgekozen: de Kenwood KT-1100. Schitterend! Ook met draadantenne

  Ben benieuwd naar het stukkie over Steven Warfanif ;-)

 7. Henk zei op:

  Ben ook erg benieuwd naar het nieuwe project van Steven Warsanis,..Overigens heb ik hier momenteel ook een 1400(in rode behuizing) draaien en klinkt best lekker vind ik zelf..;)

 8. Brian zei op:

  Op dit ogenblik draait er nog een Orban pc-1100, die moet vervangen worden door de Orban 464a, StereoMaXX, Orban 8100a/XT2. Er zijn nog wel een paar hindernissen te nemen voordat ik kan overschakelen.

  De stream van APCSRadio kan je terug vinden op de website: www.apcsradio.com

  Groet

  Brian

 9. Erwin zei op:

  Ok, laat even weten wanneer het spul draait hier.

 10. Brian zei op:

  De set staat nu te draaien(test), de stream url is:

  http://usa2-pn.mixstream.net:8154/
  http://secure.mixstream.net/panel/castcontrol/playlist.php?id=580&type=asx&proxy=true

  Brian

 11. johanski zei op:

  He Brian, ff off topic. Mooie set.
  Zie mijn ex Maxx mooi in het rekje.

  Groetjes Johanski

 12. Erwin zei op:

  Klinkt als een dijk die 8100, lekkere ‘vintage’ sound. Houden zo.

Reageer ook