Radio Oude Stijl

30 april 2006

Echt iets nieuws?

Gearchiveerd onder: Hier en Nu, Radio Oude Stijl — Richard @ 13:56

radio 538Radio 538 start over anderhalve week met nóg een internetradiostation. Volgens directeur Jan Willem Brüggenwirth is dit nieuwe station “echt uniek” en is een dergelijk station “er op de hele wereld nog niet”. Wauw… Ik kan nauwelijks wachten want het is lang geleden dat er écht iets nieuws gestart werd. De directeur verklaart verder dat “mensen zullen zeggen dat het heftig is om dit neer te zetten, omdat het veel geld kost. Maar we willen ook laten zien dat wij in staat zijn unieke stations neer te zetten, juist omdat we Talpa zijn”. Het radiobedrijf van Talpa startte afgelopen week met maar liefst acht internetradiostations. Maar om nou te zeggen dat daar iets vernieuwends tussen zat… Neuh.

Feitelijk zijn het allemaal doodsimpele thematische non-stop zenders. Een computer met beperkte platenkeus zeg maar. Wat de inhoud van dit negende station wordt, wil Jan Willem ons nog niet vertellen. Wel zegt hij dat hij met dit station de strijd aan wil gaan met kabelaars. En dat zit JW een beetje hoog want nu moet volgens hem “de zender nog betalen om met de nieuwe stations op de kabel te komen, terwijl ik verdomme hele goede, dure content maak. Ik zou betaald moeten worden!” Poepoeh, stoere praat van Jan Willem. Maar goed, ik ben wel benieuwd naar:

1. hoeveel kabelaars het gaan doorgeven.
2. Wat de inhoud van het station is.

Heb jij een idee? Laat maar weten! Offeh… misschien heeft John de Mol wel naar Jan Willem gebeld met de mededeling “ga jij maar eens luisteren op http://81.58.6.75:8000/listen.pls“…

4 Reacties op “Echt iets nieuws?”

 1. Frans van der Meer zei op:

  Tja, John de Mol die veel probeert maar tot nu toe niet echt presteert.
  Ik ben overigens ook rete benieuwd naar het nieuwe avontuur van vijfhonderdachtendertig!!!
  Wat John betreft: Fijn blijven oevenen. Misschien wordt het ooit nog eens iets.

 2. Bert zei op:

  Piratenmuziek misschien? (zoals je nu kunt horen op de drenthestream of twentestream via etherpiraten.com)

 3. Bert zei op:

  Na een uurtje prutsen op www.radiodigitaal.nl: Wat een incompatible webradio zeg! Je moet je eerst registeren. Vervolgens kun je alleen via de flash player op radiodigitaal.nl luisteren. Voor Firefox moet je eerst een activex component installeren. In IE doet’ie het hier trouwens ook niet, ik krijg telkens de melding dat ik Flash moet installeren terwijl dat al geinstalleerd is… Misschien wordt het 9e station een ‘normale’ stream die ik via Winamp kan beluisteren!

 4. Arjan zei op:

  Ja, ik ben er ook maar mee gestopt. Ik wil gewoon klikken en luisteren… :-(

Reageer ook