Radio Oude Stijl

11 januari 2009

Analoog voor te veel geld… deel2

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl, Techniek — Richard @ 10:12

Geen deel 2 zonder deel 1 dus eerst even weer het geheugen opfrissen… Ja, zijn we er weer? Prima! Het werd namelijk een beetje spannend want in plaats van een pakketje kreeg ik een brief van TNT. Oh oh… en ja hoor, men wilde weten wat nou eigenlijk de waarde is van zo’n Orban XT2 frame zodat er de juiste heffingen over berekend konden worden (invoer, btw over waarde, invoer én verzendkosten, TNT handlingkosten). Ik heb daarom een mooie brief geschreven waarin ik de invoerwaarde naar nul heb gereduceerd. Niet geschoten is altijd mis niet waar? Dit alles zorgde natuurlijk wel voor de nodige vertraging, maar gisteren was het zover en werd er eindelijk een grote doos bezorgd!

daar is-ie danHet is toch altijd weer een beetje Sinterklaas als er zo’n pakket op de tafel staat ;-) Snel een mes erbij om de boel open te maken, voorzichtig snijden (goed verpakt zeg…), openpeuteren, nog meer snijden, weer peuteren, proberen om zo min mogelijk van die vermaledijde ‘vlokken’ door de kamer te verspreiden, apparaat eruittillen, nog meer verpakkingsmateriaal verwijderen en dan… Dan staart-ie me eindelijk aan, mijn eigen Orban XT2 frame!

Nu moet er natuurlijk nog wel het nodige gebeuren voor-ie ‘in productie gaat’. De boel moet getest en, indien nodig, gerecapped en gecalibreerd worden. Cosmetisch ziet-ie er gelukkig prima uit. Één van de ‘glaasjes’ is een beetje bekrast maar dat kan ik denk ik wel oplossen. Ik heb het frame meteen maar even in de buurt van de 8100 gezet zodat ze alvast aan elkaar kunnen wennen ;-) En dan moet ik daarna maar eens nadenken over wat te doen met de Prisms. Wellicht toch die Veronica chain maar weer eens compleet maken? Mmmhhh…. het leven is niet eenvoudig ;-)

4 Reacties op “Analoog voor te veel geld… deel2”

 1. T zei op:

  ja, het is echt rot voor je ;-)

 2. radiomannetje zei op:

  En over welke chain hebben we het dan?

 3. Michiel de R zei op:

  Pfoeh, ben jij effe goed weggekomen met dat invoerverhaal!

 4. Harm zei op:

  Nou inderdaad! maar fijne combinatie nu!
  Misschien leuk om op de site te zetten hoe je de
  invoerkosten kunt beperken aangezien meer en meer mensen spul uit het buitenland halen.

Reageer ook