Radio Oude Stijl

11 december 2008

Analoog voor te veel geld…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl, Techniek — Richard @ 14:11

… maar ik ben er toch ingetrapt ;-) Afgelopen week kwam ik ‘m (uiteraard bij toeval) op het spoor en ik heb me uiteindelijk niet in kunnen houden dus vanmorgen verscheen de volgende mededeling op m’n scherm:Dus ik hoop dat ik rond de kerstdagen een mooi XT-2 frame kan uitpakken, want jawel, de 8100 gaat uitgebreid worden met een XT2 frame. Hoewel ik zelf de huidige configuratie met de Audioprisms, qua klank nét een tikje mooier vind voelde het toch niet ‘compleet’. Maar dat gaat dus nu veranderen want er is een XT-2 onderweg :-) Het had overigens maar weinig gescheeld of ik had ‘m niet gekocht. De prijs werd aardig opgedreven en eigenlijk wilde ik al afhaken, maar ik dacht: “vooruit dan maar, nog één keer proberen”. En met succes! Objectief bekeken heb ik er teveel voor betaald, maar ja, die emotie hè…

        

Meer info: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=320323216226

11 Reacties op “Analoog voor te veel geld…”

 1. Harm zei op:

  Gefeliciteerd met de aankoop hè!

  Beschouw het als een leuk kerstcadeautje ;)

  Moet voor het XT2 frame ook een vervangkaart in een 8100 eigenlijk? Of is het aansluiten en de 8100 ziet het?

 2. Richard zei op:

  Nee, er hoeft geen vervangkaart in, tenminste niet als je een 8100A/1 met een serienummer hoger dan 699000. Er hoeven dan alleen maar een paar jumpers omgezet te worden. Heb je een lager serienummer moet de 8100 aangepast worden…

 3. Raymon zei op:

  Ah, lucky you,

  ik heb hem ook in de peiling gehouden, maar na 1300 heb ik me bedacht dat deze maar aan mijn neus voorbij moest gaan…

  Plaats ff een testje als je hem binnenhebt, van je 8100a met gentners met en zonder XT-2 ;)

  Brrr wat een plaatje niet hehe in 1 klap van 2 naar 6 bands…

 4. Richard zei op:

  Aha, dus dat was jij Raymon ;-) Mijn eerste plafond was 1300…

 5. Michiel de R zei op:

  Oeh, geil! :-)
  Ga je ‘m (uiteindelijk) modifieren tot echte 6-bands?

 6. Richard zei op:

  Dat is een mooie gedachte Michiel… en natuurlijk ook weer een mooi projectje! ;-) Het speelt idd in mijn achterhoofd.

 7. Harm zei op:

  Want hoe zit dat bij een XT2? Het is een semi 6 bander ofzo?
  Waren 2 of meer banden vast aan elkaar…

  Is dat lastig te modificeren?

 8. Michiel de R zei op:

  De XT2 is in feite een 5-bander. Band 6 bestaat niet; de meter van band 6 toont de GR van band 5.

  De mod was ooit heel lastig, voor de eersten die het durfden. Maar nu is ie redelijk ingeburderd ;-)

 9. Dennis van Benthem zei op:

  Hey michiel

  Welke mod bedoel je?
  van 5 naar 6 bands in de XT2?

  Ach ja.. de “blueprint” ligt er al met de veel eerder gebouwde XT
  Toch gaat hij als 5 bander luider!

 10. Michiel de R zei op:

  Yo Dennis,

  Ja, die bedoel ik. Was ie niet lastig, omdat er wat typenrs waren weggekrast? Of ben ik verkeerd ingelicht…? :)

 11. Michiel de R zei op:

  Enne, ook al gaat ie als 5-bander luider, als 6-bander vind ik het hoog wat mooier. Jij niet?

  Tja, luidheid is ooQ niet alles ;)

Reageer ook