Radio Oude Stijl

24 oktober 2008

Eindelijk ABC…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek, USA 2008 — Richard @ 15:02

Analoog!Eerst zou ik er maandag de 20e gaan kijken, dat werd woensdag en uiteindelijk is het donderdag geworden. En het was ehhh… een tikkie anders dan bij KNX. Daar was het voornamelijk gezellig en hier bij ABC is het veel zakelijker allemaal, tijd is geld. Ook was het een reis in de tijd want de studio waar we de shows gaan doen zijn op zijn zachts gezegd niet de nieuwste studio’s :-) De hele infrastructuur is analoog (yessss!) en de tafel en randapparatuur dus ook. Als ik moet gokken zeg ik eind jaren 80 begin jaren 90. Maar wel het State-of-the-Art spul van toen. Voorbeeldje? Zowel de ‘controlroom’ als de ‘booth’ zijn d.m.v. veren geisoleerd in het pand opgehangen. De akoustiek is ook helemaal top. Dat wordt een mooi stukje old-skool radiomaken ;-)

meer analoogIn dit gebouw van ABC (125 west End Avenue) doen ze ook het nodige voor TV en worden diverse satelliet up- en downlinks geregeld. Het is feitelijk een van de zenuwcentra van ABC. Brian Wilson (!), de ’director of operations’ waar ik mee gesproken heb kwam gelukkig wel los toen hij in de gaten kreeg dat ik al die ‘ouwe meuk’ eigenlijk wel erg gaaf vond. Er was zelfs tijd om even te bomen over ‘vroeger’, over analoog vs. digitaal en over broadcast vs. ict. Vrij illustratief voor het spanningsveld tussen broadcast en ict vond ik dat ze buiten de ict afdeling om een eigen DSL lijn hebben geregeld met daarop een eigen wireless modem/router. Dan waren ze van het ‘gezeik’af ;-)

spreekcelOm je een idee te geven van de ruimte heb ik ook een foto gemaakt vanuit de spreekcel (booth). Er zijn vanuit deze studio (studio 13), die specifiek gebouwd is voor Talkradio (dus NIET voor Newsradio) heel veel grote shows uitgezonden en Brian wist me te vertellen dat echt heel veel grote amerikaanse artiesten of andere bekendheden hier gezeten hebben. Leuk om te zien is hoe centraal het meubel om de ‘host’ heen is gebouwd. Hij/zij is echt de centrale persoon tijdens de uitzending.

In een volgende posting wil ik nog wat verder ingaan op de ‘oude meuk’ die ik hier tegenkwam.

5 Reacties op “Eindelijk ABC…”

 1. lezer zei op:

  foto van spreekcel?

 2. Richard zei op:

  Sorry, foto zit er nu wel bij…

 3. nic. zei op:

  hallo Richard,

  ik kan nergens jou email adres vinden.
  zou je mij die kunnen mailen?
  ik had een vraagje waar ik niet uitkom.
  misschien weet jij raad.

  mvg.nic.

 4. Huub zei op:

  Hallo Richard,

  Kijk op 11-11-2008 naar het webmeesterblog op www.mannekepop.net. Ik heb daar voor die dag een blogje over jou en je site geschreven.
  vr.gr.
  Huub (van de NOB-jingles)

 5. Richard zei op:

  @Huub: Long time no see! ;-)
  Maareh… ik moet nog even geduld hebben begrijp ik?

Reageer ook