Radio Oude Stijl

18 oktober 2008

You’ve been Swagged!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, USA 2008 — Richard @ 3:24

swaggedLA Update: heftig zonnig bij 27 graden :-) Gisteren dus ingevlogen en dat was een bijzonder vermoeiende dag, ik ben in totaal ruim 24 uur wakker geweest en ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet meer kan herinneren dat ik mijn rechterbeen in bed in bed heb gelegd. Maar een goede nachtrust doet wonderen en vandaag stonden we om 09.00 uur op de stoep bij KNX1070. En daar ben ik voor het eerst in mijn leven ge-swagged… Ik kende het niet maar swagging is een soort traditie hier waarbij merchandise uitgewisseld wordt. Ik had alleen een BNR pen bij me maar dat leverde al een mooie cap op (zie foto). Die cap en de pen heten dus ’swag’. So we’ve officially exchanged swag now… Je bent nooit te oud om te leren ;-)

Aan de slag!
Mixer bij KNX1070Eenmaal in de studio aangekomen bleek er nog wel het een en ander te regelen, maar dat werd allemaal keurig opgepakt door Robert en Julian (Chief engineer), onze contactpersonen bij KNX1070. Na het uitwisselen van de nodige vriendelijkheden en het uitwisselen van ’swag’ hadden we vlot een IP verbinding met Amsterdam tot stand gebracht (er moest nog wel ff een poortje in de firewall open gezet worden). We gaan voor de verbinding een Prodys ProntoNet Codec gebruiken.

We kunnen dan in 256kbps AAC een Rackjeredelijk knappe verbinding opzetten. De latency bleek ook erg mee te vallen: tussen de 1 en 2 seconden. Heel werkbaar allemaal :-) Op de foto rechts zie je mij laptop ook in de studio staan. Die zal als backup voor de prontoNet gebruikt worden, ook weer als IP codec (Luci Live Two, ook AAC). Dus testen was noodzakelijk, maar ook dat verliep soepel. Opvallend was de interesse die voor de IP codecs werd getoond, KNX is zich ook aan het orienteren op het vlak van IP codecs, maar drijft nu nog volledig op ISDN, waarbij meestal op 64kbps gewerkt wordt. Maar dat is op zich voor een AM station natuurlijk ook voldoende.

de andere kant van het glas...Ik heb natuurlijk ook ff een foto gemaakt aan de andere kant van het glas (zie foto links). Opvallend: de voice processing voor deze microfoons zit ook aan deze kant! wat ik ook grappig vond om te zien is dat bij KNX hetzelfde Newsroom systeem wordt gebruikt als bij BNR: Newsboss.

Wat wel anders is dan bij BNR is dat bij KNX het beheer van de zendersite in eigen beheer wordt gedaan. dat is in Amerika normaal, bij ons wordt dat (door iedereen) uitbesteed aan Broadcastpartners of Nozema. Om op afstand de zender in de gaten te kunnen houden heeft Julian een zelf een applicatie geschreven waarmee onder andere de zender gemonitord kan worden en noodlijnen geschakeld kunnen worden (zie foto). De AM zender stond op het moment van de foto rustig op 49,39 Kwatt te pruttelen, de HD zender stond uit.  Klik voor een grotere foto op de kleine.

Ik heb er vertrouwen in dat de uitzendingen vanuit suite 11 bij KNX goed gaan komen!Morgenochtend om 10.51 uur vlieg ik van LA naar New York. In tegenstelling tot eerdere berichten heb ik daar pas woensdag een afspraak bij ABC Newsradio. Dus het verslag daarvan zal nog even op zich laten wachten.

3 Reacties op “You’ve been Swagged!”

 1. johan zei op:

  swagging klinkt goorder dan het is ;-)

 2. Pieter de Hees zei op:

  Man, wat een geweldig avontuur. Ben je ook bij de andere stations geweest?

 3. ward weis zei op:

  in de kantlijn.

  vrijdag 16/01/09 heb ik met ORF ( oostenrijkse radio ) een 6 uur durende geslaagde verbinding gemaakt dmv. LUCI Live 2 nav. ART’S BIRTHDAY ( www.artsbirthday.net )
  we draaiden AAC HE 96 stereo ( klinkt beter dan mp2 128 stereo )

  elke weekdag gebuiken we LUCI live 2 ook bij onze omroep ( RADIO 2 - antwerpen ) tijdens het weerpraatje dat we in onze ochtend show hebben.

  alle verbindeningen gebeuren langs gewone ADSL / kabel internetaansluitingen.

  LUCI live 2 is grootse software !

  W.

Reageer ook