Radio Oude Stijl

16 oktober 2008

Tik, tak…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, USA 2008 — Richard @ 10:23

… en dan is de tijd op en ga je naar Schiphol om je vlucht naar LA te halen. gelukkig is er WiFi op schihol dus kan ik nog snel ff iets tikken ;-) Jammer genoeg heb ik geen tijd meer gehad om de software van Leif op de stream te zetten. De stream en de zender staan allebei uit en ik ga straks het vliegtuig in op weg naar KNX1070. Over tijd gesproken, hoe moeilijk kan het zijn? In Los Angeles is het 9 uur vroeger dan in Nederland, en de uitzending in nederland begint om 16.00 uur. Dat is dan toch 07.00 uur LA tijd? Fout! Gelukkig was één van de collega’s scherp genoeg om er achter te komen dat in de nacht van 25 op 26 oktober de klok in Nederland een uur terug gaat… In Amerika doen ze dat pas een week later dus voor de uitzendingen uit New York heeft het geen gevolgen, maar we hebben toch maar ff snel de studioboeking bij KNX1070 gewijzigd ;-)

Over KNX1070 AM
Sales afdelingKNX is in 1920 begonnen als 5watt stationnetje (call: 6ADZ) gebouwd door Fred Christian. Sinds 1968 beschikt het over 50.000watt (rondstralend). KNX is een AM nieuwsradiostation uitzendend voor het zuiden van Californie in het bijzonder en het westen van de Verenigde Staten in het algemeen. De zender staat in Torrance, ongeveer 10 kilometer ten zuiden het adresvan Los Angeles. Naast AM wordt er ook uitgezonden in het in Amerika goed van de grond komende HD Radio, waardoor ze dus ook beschikken over een in vergelijking met AM mooi helder signaal. In 2005 zijn ze verhuisd naar de huidige locatie op 5670 Wilshire (zie foto). KNX zit op de derde verdieping, maar in dit zelfde gebouw vind je ook nog KFWB, KTWV, KRTH en NewsroomKLSX. Al deze stations (incl. KNX) zijn eigendom van CBS Radio. Voor vertrek heb ik nog snel een pakje stroopwafels voor ‘de mannen’ gescoord. Eens kijken hoe dat ontvangen wordt ;-) Ik ben overigens wel benieuwd naar de sfeer op dit moment want er zijn bij KNX net 11 man op straat gezet :-( Nou ja, morgen weten we meer, want om 09.00 uur heb ik er een afspraak met ‘Julian’.

4 Reacties op “Tik, tak…”

 1. Erwin zei op:

  Veel plezier daar! Ik benieuwd naar de verhalen ‘behind the scenes’ :-).

 2. Sander zei op:

  En uiteraard naar de (technische) foto’s.

 3. Oscar zei op:

  Goeie reis Richard! Geniet van je tijd en klus daar.
  Tip: Stern op Sirius, satradio. Als je een huurauto met een beetje klasse (bv dikke Jeep) hebt zit er zo’n ontvanger in. Erg leuk om mee te pielen.

  Succes met alles en groeten!
  Os.

 4. Richard zei op:

  Helaas geen dikke Jeep hiet Oscar ;-) Ben al blij met de simpele toyota Camry die we gebruiken.

Reageer ook