Radio Oude Stijl

12 oktober 2008

New Kid On The Block?

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 17:57

New Kid On The BlockNou, dat heeft toch de nodige impact… Het ’stukkie software’ uit de vorige posting is bezig aan een flinke opmars en schud de gemoederen op de diverse fora flink op. Een bloemlezing van radio-info.com: “This thing sounds pretty amazing. Shooting from the hip, this is the best PC software processing I’ve heard yet”; “This could be one of the best sounding multiband processors I have ever heard (digital or analog).¬† I am floored”; “Amazing… even Christina Aquilera: Hurt sounds very clean! Very good job Leif!”. Zelfs op het zwaar verzuurde radioforum zijn wel wat positieve berichten te lezen: “Think you enjoy laughing some producing companies of very expensive processors in the face, huh?”; “Not bad @ all for a software based FM processing programme”. Maar uiteraard overheerst daar het negatieve gezemel over spam en ander gezeik.

Ik ben door Leif, de maker van de software ook nog even op de vingers getikt. Schreef ik in de vorige posting dat in mijn optiek de analyzer achtige meters beter vervangen kunnen worden omdat het alleen resources kost, Leif stelt:

“It’s not a spectrum analyzer — it’s an oscilloscope. It’s a real digital oscilloscope, and it’s absolutely invaluable if you know how to read it. In Breakaway FM, it will tell you exactly how much clipping you’re doing — what your output waveform really looks like. It will also show the health of your source material. If there is clipping in the source material, the oscilloscope will show it, and if you hear distortion on the air it’s very useful to have a source oscilloscope — if you see clipped waveforms on the input, then that’s the problem. Also — the oscilloscopes are highly optimized code, they use very little resources compared to the audio processing itself. Also, once you close the main window, they will use 0 resources, while the audio keeps processing”

OK Leif. point taken ;-) Ook de relatie Streamsolo vs BreakawayFM is inmiddels duidelijker. Natuurlijk kan Breakaway net als Streamsolo de processing voor internetstreaming doen. Gewoon de pre-emphase op 15 of 25 us zetten (en natuurlijk de de-emphase aan!) Streamsolo loopt inmiddels 2 generaties achter (basis stamt uit 2000) en de al eerder gemelde audiohikjes zijn opgelost. De filosofie achter BreakawayFM: luidheid, maar niet ten koste van alles. In een notedop zou ik willen stellen dat dit weleens de ‘Inovonics 250′ onder de softwareprocessoren zou kunnen zijn. Wellicht zelfs onder de hardwareprocessing.

5 Reacties op “New Kid On The Block?”

 1. sjoerd zei op:

  Oef Richard,

  Je gaat direct weer volgas met je blog 8,10,12 okt!
  Houd vol komende maanden(-:

  Ben ook erug onder de indruk van Leif z’n nieuwe software, draai nu zo’n twee maanden de Breakaway Personel V1.01 op mijn computer om naar audio te luid)steren en te streamen. Op een of andere manier lukt het ongeacht de kwalitiet van de audio om een constante spectrale luidheid te krijgen.
  Op dat gebied gaan veel hardware en softwareprocessoren de mist in, ook een inovonics 250..
  Zal als ik de tijd vind deze week eens de Breakaway Fm te testen en vergelijken met een 8300.

  Sjoerd

 2. Erwin zei op:

  Wel een nadeel: je moet er een behoorlijke PC voor hebben om het stukje software te kunnen draaien. Vanmiddag op een laptop geprobeerd maar het stottert en het sputtert dat het een lieve lust is. Wel heb ik kunnen beoordelen dat het heel niet slecht klinkt voor een softwarematige processor.

 3. Richard zei op:

  De minimale systeemeisen zijn pittig inderdaad (minimaal dualcore). Ga hier toch even een P4 masjientje vrijmaken en de boel eens op de stream slingeren…

 4. Erwin zei op:

  Laat even weten wanneer het processortje op de stream te beluisteren is. Ben wel benieuwd.

 5. Michiel de R zei op:

  Ik ben onder de indruk van dit ding! Maar de maker wil volgens mij een processor maken die een allemansvriend is. Zoals eerder gezegd, “de nieuwe Ino 250″. Naar mijn gevoel slaat ie daar de plank mis, omdat velen op zoek zijn naar een signature sound. En dat kan met Breakaway niet. Jammer, want het is verder (erg) veelbelovend!

Reageer ook