Radio Oude Stijl

3 februari 2008

Auditieve slagroom…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 20:23

nieuw!Het lijkt momenteel bij ondergetekende een beetje een gekkenhuis qua timemanagement. Ik begin volgende maand bij een nieuwe baas en heb bij de huidige nog wel wat af te wikkelen dus ben ik een beetje aan het jongleren tijd voor de baas, tijd voor mijn gezin, tijd voor de hobby, tijd voor… Nah, je begrijpt het wel ;-) Vandaag heb ik het grootste gedeelte van de dag in de auto gezeten om twee nieuwe ’speeltjes’ op te halen: een Inovonics 250 en een Orban 222A. Heeeejjjj, je had toch al een 250 hoor ik je denken. Klopt, maar daar kon ik iemand blij mee maken, dus ben ik op zoek gegaan naar een ander exemplaar, en die vond ik in Almelo, een exemplaar met de nieuwere kaarten, dus daarover later meer. Voor de Orban 222A moest ik ff naar onze oosterburen, maar er prijkt inmiddels een mooi zwart exemplaar in m’n rackie! En, eerlijk is eerlijk, dat is toch wel de auditieve slagroom op het processingtoetje!

Ik heb met de Orbandokter meteen afgesproken dat we een keer een special gaan maken waarin we de oude blauwe versie eens grondig met de nieuwere zwarte versie gaan vergelijken. En over specials gesproken: komend weekend gaan we iets leuks doen dus houd de blog in de gaten!

11 Reacties op “Auditieve slagroom…”

 1. Remon zei op:

  Een zwarte 222A heb ik hier ook in het rackje, dus je had hem niet speciaal hoeven kopen om te testen ;) Maarruh, gezellig weekendje gepland?

 2. Martijn zei op:

  Een gezellig weekendje? ik dacht maar 1 dag … toch?
  Jij komt toch ook Remon?

 3. Richard zei op:

  @Remon: tja… maareh de 222A moest natuurlijk ook de thuischain vervolmaken ;-)

  @Martijn: uiteraard maar 1 dag, maar wel IN het weekend!

 4. Leon zei op:

  Erg leuk al je processing avonturen. Ben zelf oudere jongere en radiogek, maar eerlijk gezegd de ballen verstand van processing. Qua apparatuur en instellingen dan, uiteraard hoor ik wel of een station lekker klinkt of niet. Volg al een tijdje de artikelen en vermaak me altijd prima. Lekker vet off topic natuurlijk, maar wilde het toch even laten weten!

 5. Richard zei op:

  Hoi Leon, zolang het over radio, processing of de interesse daarvoor gaat gaat is het hier nooit off-topic hoor ;-) Dank voor het compliment, daar is deze oudere jongere altijd blij mee :-)

 6. erwin (melodyfm) zei op:

  Wordt wel een erg lekker rekje zo Richard.
  Momenteel is de Orban dokter bezig met mijn genters rfc en orban 8101b.
  Zit zelf nu in de lappen mand(kijk operatie aan knie vandaag)dus tsja tijd deze week om te lezen ;)
  En leuke site voor een radio freak en processing freak,en ik leer elke keer weer wat bij hier,dus ik ben hier elke dag om te checken.
  En een 222a tsja die zoek ik ook nog.
  Dus als iemand er 1 weet voor een normale prijs ,want de prijzen die ik soms lees op bv ep.com rijzen echt de pan uit.
  Dus mensen typen maar ,heb ik wat te lezen en te leren.
  Voel ik me toch nog een beetje nuttig. ;)

 7. Oscar zei op:

  Sterkte Erwin!

  Mocht je ooit in financiële ellende komen (knie defect, medische missers, been eraf, arbeidsongeschikt…) mag je de 8101 naar Alkmaar sturen. :-)

  Wat gebruik je eigenlijk als stereo-encoder na de 8101?

  Houd je poot stijf en succes met je programma!

 8. erwin (melodyfm) zei op:

  @ Oscar,
  Totozover is de operatie goed gegaan dus we hopen het beste.

  En mocht het fout gaan ,tsja dan gaat de 8101 juist niet weg,dan hebben we juist voldoende tijd om met de speeltjes te spelen ;)

  Ik heb op dit moment nog geen aparte stereocoder.
  Gaat nu uit de orban de hoog vermogens profline sbm19 in ,die met een schrikbarende 100mw staat te stoken op en zeer complex antenne systeem bestaande uit een stuk coax van 2 meter.

  Mocht er een coder komen zit ik te denken aan bv de crl of een orban8218 of er moeten andere suggesties komen altijd welkom.

  Eerst wil ik nog een stereo verbreding hebben dus een stereo maxx of een 222a als er ergens 1 voor een normale prijs te verkrijgen is.

  Maar mocht ik ooit van de 8101 afwillen om bv over te stappen op een 8100 dan hoef ik hem niet te versturen hoor dan mag je hem komen halen in Wormer,dat is zelfs met een vrije worp nog te doen richting Alkmaar :)

 9. Oscar zei op:

  100 mw op de plug, lefgozer! Kijk maar uit voor de witte muizen. :-)

  Wormer… Heb je geen last van het torentje daar?

  Ik heb binnenkort een CRL Modulation Signature in de aanbieding. Laten we maar contact houden.

 10. erwin (melodyfm) zei op:

  @oscar

  Ja kan je om lachen maar feit is dat een kennis van mij zelfs de witte muizen op bezoek heeft gehad met precies zo`n mega vermogen,hoezo vette pech.

  Vraag aan Richard maar even of hij mijn email adres aan jouw door stuurt dan houden we contact.

 11. Henk zei op:

  Hallo allemaal,

  Ik volg nu ook al een tijdje deze site en ik moet zeggen het leest allemaal erg lekker weg! Ik ben zelf ook een beetje aan het hobbyen met sound-processing.
  Begonnen met een echte D&R daarna de good old Combinator tussendoor een beetje Softwarematige Processing proberen en nu aan het klooien met een Bright C4.Nu ben ik aan het sparen om een Orban-achtig iets te kunnen gaan kopen of iets van Omnia ofzo…Ik blijf het dus lekker volgen hier!!

  Mvg Henk

Reageer ook