Radio Oude Stijl

24 april 2006

Wat is kwaliteitsmuziek?

Gearchiveerd onder: Kwaliteitsmuziek? — Richard @ 16:40

kwaliteitsmuziek ja!

Deze discussie hebben we nu al een paar maanden en hoe meer ik hiermee bezig ben, hoe meer ik er van overtuigd ben dat een lijst met platen die het keurmerk “kwaliteitsmuziek” mag hebben bijna niet te maken valt. Zo komt m’n buurman aan z’n trekken bij de nieuwe cd van Frans Bauer en begint een collega van me spontaan grungetaal uit te slaan bij Rammstein. Het is maar wat je smaak is zullen we maar zeggen. Vroeger was de Top 100 allertijden een aardig voorbeeld van wat een “kwaliteitsmuzieklijst” zou moeten zijn. Maar omdat Queen’s Bohemian Rhapsody daar al jaren op de hoogste positie prijkte werd het tijd om te kijken naar andere platen die ook mooi waren maar minder vaak gedraaid werden. De zogenaamde “radioplaten” maken opvallend vaak kans op de kwaliteitstatus. En daarmee komen we weer op de reden dat wij met deze site zijn begonnen. Radio zoals het vroeger was, met de muziek zoals het vroeger was. Maar zelfs nu wordt er nog goede muziek gemaakt hoor, het is alleen anders; om niet te zeggen digitaler.. Uw radio oude stijllogger mijmert voort…

5 Reacties op “Wat is kwaliteitsmuziek?”

 1. EdoP zei op:

  Radioplaten kenmerken zich niet zelden door hun bescheiden hitnotering. Zo is één van de bekendste radioplaten zelfs in geen enkele lijst te vinden. Maar als de eerste gitaartonen van Layla inzetten, zet iedereen zijn radio harder. Vaak weet men niet eens de artiest… Voor wie het nu na al die jaren toch nog niet weet, NEE het was NIET Eric Clapton (al deed hij wel mee), maar de formatie Derek & The Dominoes!

  Radioplaten zijn liedjes die altijd lekker ‘blenden’. Denk maar aan Huey Lewis & The News… bij twijfel? Altijd goed!

  Oeps, betrap ik me hier op een voorzichtig college formatting en music scheduling?

 2. Frans van der Meer zei op:

  Dan hebben we in navolging van de top 100 allertijden, nu de top 1000 allertijden, de album top zoveen, de 80’s top 880, de weet ik veel hoeveel etc. Tegenwoordig is het samenstellen van je programma meer een marketing bezigheid dan je bezig houden met radio en muziek.

  Toen ik zo’n 20 jaar geleden bij FOCUS 103 zat, dacht ik: “Als we nou eerst maar eens legale commerciele radio krijgen, dan komt het helemaal goed”.
  Het is inderdaad helemaal goed gekomen, maar niet met de radio, vind ikkuh.

 3. Softv92 Data Fax Modem zei op:

  Softv92 Data Fax Modem…

  Thank you, I could not have sead it better my self….

 4. Softv92 Data Fax Modem zei op:

  Softv92 Data Fax Modem…

  Thank you, I could not have sead it better my self….

 5. acne removal product zei op:

  acne removal product…

  Good observation, your ideas are right on….

Reageer ook