Radio Oude Stijl

22 december 2007

Beetje upgraden…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 21:10

leeg!Eigenlijk is het we een beetje een triest gezicht zo’n leeg rackje… :-( Maar goed, er is uitverkoop geweest voor een goed doel want ik heb inmiddels bericht binnen dat de 8100 weer he-le-maal als nieuw is dus die komt er komende week in te hangen. Joepie! Maar een 8100 heeft alleen een MPX uitgang en die had mijn zendertje (Profline SFM + FMA, lees HIER) niet. Heb nog ff geinformeerd naar ombouw, maar heb toch besloten om iets beters aan te schaffen om het maximale uit de 8100 te halen. En dan is de juiste keuze eigenlijk een BroadcastWarehouse exciter van 1 Wattje. Het zijn echt superstabiele zendertjes geheel gebouwd volgens ‘Orbanspecs’. Maar ja, dan moet er nog een voedinkje bij, 19 inch kastje, beetje klein spul en de tijd om het in elkaar te schroeven. En dan loop je opeens tegen iets anders aan: een AdvanCast Jazz 50.

zendertje!

En hierboven zie je ‘m wat beter dan in de eerste foto (boven in rack). Hij is intern gelijk aan een populaire RVR zender en dat is natuurlijk prima! Er is alleen één probleem mee: het vermogen is traploos regelbaar van 0,1Watt tot ehhh…. 50Watt (de Profline leverde een shocking 200mWatts). En daar ben ik een beetje bang voor want dat was niet helemaal de bedoeling, het is tenslotte maar voor in- en om het huis nietwaar? Bovendien gaat dat natuurlijk niet goed samen met mijn professionele ‘antenneinstallatie‘. nieuwe antenne!Jammer genoeg kon ik voor niet te veel geld aan een echte antenne komen die ook nog eens afgeregeld was op mijn frequentie. Tsja, dan zeg je natuurlijk geen nee meer ;-) Dus maar snel de boel in elkaar geschroefd en om het verschil met de oude situatie niet te groot te maken heel ‘pro’ bevestigd (zie foto rechts). Binnenkort hang ik ‘m ff knapper op en komend voorjaar gaat-ie gewoon lekker op het dak samen met de twee 5-elements ontvangstantennes die ook nog steeds in elkaar gezet moeten worden. De boel staat nu op ongeveer 1 Wattje te draaien en komt toch een tikkie verder dan ik dacht. Nu nog een goede RDS coder eraan en klaar! Eehhh… hoever zou ik met 50 Watt komen? CQ 3, CQ 3, dit is Radio Oude Stijl, roepend en luisterend in zuidelijke richting…

11 Reacties op “Beetje upgraden…”

 1. Maarten zei op:

  Roep maar, moet ik m’n ontvangst dipool vast bijdraaien voor een testje in oostelijke richting?? 10 seconden voor de plug en dan ben ik luisterrijk staandebij…

 2. Peter Bol zei op:

  Ha! het bloed kruipt… LOL!

 3. Erwin zei op:

  Staat er wat op de stream inmiddels wat er in het rack hangt?

 4. Richard zei op:

  Hoi Erwin,
  Ik vind mooie analoge processing vaak toch niet helemaal (helemaal niet?)tot z’n recht komen op een heftig gecomprimeerde stream. Te veel bijverschijnselen, daarom speel ik er lekker mee op FM low power. Overigens ben ik niet onaangenaam verrrast door de mogelijkheden van de Ino. Ik denk niet dat-ie het pand weer zal verlaten ;-)
  Op de stream speel ik met de digitale processing (Orban), maar daar moet ik nog ff naar kijken. Aardige setting, maar staat wat te veel te werken.
  Maar morgen wordt eerst het analoge rackje weer gevuld!

 5. Erwin zei op:

  Jammer hoor, ik had graag gehoord hoe het setje klonk…En wat maakt het uit, het gaat toch om een idee. 128 kbps is gewoon goed.

 6. Evert zei op:

  Richard,

  Welke zender is dat precies, ik krijg 5 hits via google op advancast jazz 50.

  grt

 7. Richard zei op:

  @Evert: Googelen levert idd weinig op, de fabrikant is een (italiaans?) bedrijf dat ook de zenders voor RVR bouwt. Deze zender is intern hetzelfde als de ‘blues’ van RVR. De zenders zijn niet officieel CE gekeurd, vandaar dat je ze weinig tegenkomt. Het bevalt me tot nu toe prima!

 8. Richard zei op:

  @Erwin: de enige manier om de 8100 op de stream te krijken is via de uitgang van een tuner, en dat dan (uiteraard gecomprimeerd, 128kbs is toch een flinke datacompressie) te streamen. En dat is echt niet representatief voor de setup.

 9. Evert zei op:

  @richard,

  Misschien een directe vraag, maar wat kost zo’n advancast doosje?

  grt

  Evert

 10. Richard zei op:

  Evert, ik stuur je wel ff een mailtje

 11. Piet zei op:

  Richard,
  Kun je mij ook een mailtje sturen ben ook benieuwd naar de prijs!

  Mvg

Reageer ook