Radio Oude Stijl

21 april 2010

Filmpje!

Gearchiveerd onder: Effe kijken! — Richard @ 14:31

De vraag is: in hoeverre betekent het internet het einde van de radiopiraterij? Goede vraag… Het filmpje is zwaar gesponsord door het schoenenmerk Palladium, maar iemand moet de rekening betalen nietwaar? Bovendien heb ik heel erg het idee dat het eerste dak een zorgvuldig in elkaar gezet decor is. Maar desalnietemin is het een vermakelijk filmpje over FM piraten in Londen en piraterij vanaf de Redsand forten 3 mijl uit de kust bij Kent, die ooit het voorbeeld waren voor het nederlandse REM eiland waar de TROS is begonnen. Kortom, toch leuk genoeg om even 16 minuten voor vrij te maken en te kijken:

Op de kop af…

Gearchiveerd onder: Weet je nog? — Richard @ 6:18

… vijftig jaar geleden was voor het eerst het geluid van nederlandse commerciële radio in de ether te horen: Radio Veronica startte vanaf de Borkum Riff (zie plaatje rechts) de uitzendingen. Door de jaren heen is er veel met Veronica gebeurt, daarover kun je alles lezen in diverse boeken en op verschillende websites. Allemaal aanraders overigens, zeker wanneer je een beetje in radio geïntereseerd bent. Voor vandaag wil ik alleen kwijt: Van Harte, bedankt voor alles en door naar de volgende vijtig jaar!

17 april 2010

En er is beeld van de Omnia.11…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 8:39

13 april 2010

Kapot!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 20:50

Gisteravond in bed heb ik nog heerlijk liggen luisteren naar de beste zender/stream op deze aardbol. Welke? De stream en de ‘rundumhausfunk’ van Radio Oude Stijl natuurlijk! Geen enkele zender wisselt zo vaak van processing en format als ondergetekende en dat houd het spannend ;-) Maar vanochtend was er een nare verrassing want het was zowel in de ether als op de stream hartstikke stil… De automatisering die ik gebruik is dermate stabiel dat ik meteen de PC als geheel verdacht, maar die was nog gewoon zijn ding aan het doen en spuugde nonstop plaatjes uit. Er was ook audio want er ging van alles op en neer en er waren voldoende flikkerende lampjes behalve… op de DSPXtra! (lees verder…)

10 april 2010

Nieuwe ronde, nieuwe kansen…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 18:33

Vandaag is het begonnen in Las Vegas: de NAB. Een heeeeeeele grote beurs die toch voornamelijk om TV draait, maar wat mij betreft gaat het om deze twee apparaten: De Omnia.11 (bovenste plaatje) en de Orban 8600 (onderste plaatje). Zonder ook maar iets gehoord te hebben ben ik vooral onder de indruk van de Omnia.11. Het uiterlijk en het uitgebreide verhaal achter de Omnia hebben dat veroorzaakt. Nu nog een keer beide kemphanen beluisteren…

De nieuwe Omnia: Omnia.11

Voor mensen die meer willen lezen over de Omnia.11 (ja idd met een punt!)

Voor mensen die meer willen lezen over de Orban 8600 (zonder punt;-))