Radio Oude Stijl

19 februari 2010

De vader is niet meer…

Gearchiveerd onder: Uhhhhm... — Richard @ 16:31

Een absolute radiolegende is niet meer. Bull Verwey is vandaag overleden. Hij heeft de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt, een mooi rond getal. Ik ga hier niet uitleggen wie hij is of wat hij betekend heeft voor het Nederlandse radiolandschap. Als je dat niet weet zal het je namelijk toch aan je bips oxideren.

Bull: respect en RIP.

18 februari 2010

Zo…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Vancouver 2010 — Richard @ 3:02

Dat zit erop. De boel staat volgens mij prima op de rit, iedereen vindt nu aardig zijn draai, de techniek doet wat-ie moet doen moet en krijgt er vandaag een uitstekende ‘geek’ bij in de persoon van Dennis. mijn taak in Vancouver zit erop. Er zijn heel wat zaken gebeurt en daar zal ik in de volgende posting op ingaan, maar nu is het tijd om het vliegtuig te pakken en terug te gaan naar Nederland. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik nog in Amsterdam en dan is het afgelopen bij BNR en breekt er weer een nieuw tijdperk aan. Niet in de operationele sfeer, maar wel dicht er tegenaan.

12 februari 2010

Contact!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Vancouver 2010 — Richard @ 19:21

Zo zag het er dinsdagochtend nog uit, ons hoekje in de Championsbar in Vancouver… De aan alle stereotiepe beschrijvingen voldoende monteur van Shaw Cablesystems is bezig om de internetlijnen en telefoonlijnen aan te leggen. Een uurtje later kwamen de mannen van Telus Communications de 2 ISDN2 lijnen aanleggen. Dat was nog een heel gedoe omdat ze er hier van uitgaan dat een ISDN lijn 64 kbps is (één B-kanaal) ipv de bij ons gebruikelijke 128kbps (2 B-kanalen). Ondanks herhaalde controle bleef Shaw vasthouden dat ze dat konden leveren. Tot twee weken geleden… Kortom er moest op stel en sprong iets anders geregeld worden. Dat is gelukt, maar de portemonnee moest ver open ;-) (lees verder…)

9 februari 2010

Op locatie…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Vancouver 2010 — Richard @ 20:48

De vlucht naar Vancouver verliep gladjes en soepel. Misschien had dat te maken met een hoogwaardigheidsbekleder die ook op dezelfde vlucht zat. Nee, niet Mart Smeets die zichzelf wel als zodanig beschouwd en inderdaad ook aan boord was, maar onze eigen Willem Alexander. Uiteraard vloog hij Businness-class, maar ook hij moest net als de rest van het volk gewoon bij de bagageband wachten op zijn koffers (zie foto rechts). Vanmorgen naar het Vancouver Hilton gegaan om de locatie te checken, we zitten daar in de ‘Champions Bar’ en dat stond in de lobby al aangegeven (zie foto links). De ‘Champions Bar’ is een initiatief van Ron Mulder die ooit het Holland heineken House heeft bedacht en daarna heeft verkocht aan Heineken. Dit is zijn volgende project.

Vandaag worden de verbindingen aangelegd, er komt een 5MB up-down DSL lijn voor de IP verbinding met Amsterdam, een 8MB (down 1MB) lijn voor de redactie, 3 telefoonlijnen en 2 ISDN2 lijnen. Later op de dag komt de apparatuur en kan ik beginnen met testen en aansluiten. Er is genoeg te doen dus ;-)

8 februari 2010

Daar gaan we weer….

Gearchiveerd onder: Vancouver 2010 — Richard @ 16:49

Volgens mij heb ik dit plaatje al eens eerder gemaakt. Inderdaad, ik zit weer op Schiphol en wacht tot in kan boarden. Om 17.30 uur vertrekt ‘mijn’ MD-11 om 10 uur later weer te landen in Vancouver, Canada. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Olympische Winterspelen. Vanaf komende maandagmorgen zal BNR twee weken lang uitzenden vanuit de ’Championsbar’in het Vancouver Hilton. Er moet, voor het zover is, echter nog wel het één en ander gebeuren en daarom vlieg ik er nu al heen. Woensdag de 17e zit mijn klus als ‘kwartiermaker’ erop en donderdag 18 februari ben ik weer terug in Nederland. Vlak daarna is mijn dienstverband ten einde en zal ik jullie niet langer met ‘BNR-geneuzel’ vervelen. ;-)

1 februari 2010

[update] Begin maar alvast te sparen…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 11:50

Een hele nieuwe!

Te vinden in de nieuwe catalogus van BSWUSA, en die vind je hier: KLIK (pag. 36, is wel een 35MB pdf, mischien maar ff linkermuistoets, opslaan als…). [update] Robert Orban licht alvast een tipje van de sluier op: (lees verder…)