Radio Oude Stijl

30 september 2009

Nadenkertje…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 12:50

Mmhhhh...De afgelopen week heb ik een professionele discussie over processing gevolgd. Nee, niet op een nederlands forum. Het ging over analoog versus digitaal en over Orban versus Omnia versus BW versus Vorsis. Veel goede argumenten voor en tegen alle genoemden kwamen langs en daar ga je dan toch weer door nadenken (doet geen pijn hoor ;-)) Inmiddels zitten we natuurlijk tot onze oren in de digitale processing, maar wat is het dan toch dat er voor zorgt dat er regelmatig en met weemoed over analoge processing wordt gesproken en geschreven? Is het de vaak geroemde toegankelijkheid van de meeste analoge processoren die ze zo populair houdt? (lees verder…)

28 september 2009

Dit is het dus…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 12:55

processing van QDruk, druk, druk zijn ze geweest, de technische mannen van Q-Music. Maar… bijna alles werkt nu, de laatste probleempjes moeten nog opgelost worden. In ieder geval is de nieuwe ‘kauwgomballen‘ studio van Q nu operationeel en kan er zodra de laatste zaken geregeld zijn weer eens naar de processing gekeken worden, want dat is er door de tijdsdruk bij ingeschoten. Kwestie van prioriteiten. En om maar eens een einde te maken aan het geraad en ge-OH in de diverse fora: hierboven zie je de processing van Q. Inderdaad, een Ariane Sequel, een Vintage design CL1 mkII en een Orban 8200. Sterker nog er zijn twee 8200’s, eentje voor afluistering en eentje voor de uplink. En nee het is allemaal nog niet goed ingeregeld, en nee dit is waarschijnlijk niet de definitieve chain ;-)

16 september 2009

Nieuw speelgoed…

Gearchiveerd onder: Hier en Nu — Richard @ 8:58

Vanmorgen stond er een pakketje op mijn bureau. Onze backup-processor (Orban 8200) is definitief gedegradeerd naar de reserveklasse dus wat zet je dan neer als nieuwe backup- en afluister-processor? Omdat de hoofdprocessor toch al een Orban 8500 is (HD versie) is het niet meer dan logisch om er als backup nog eentje naast te hangen. Ja toch? Ik wilde eigenlijk nog een HD versie, maar dat is me niet gelukt. Dessalniettemin, hier ben ik ook erg blij mee ;-) De komende tijd maar eens kijken of we een automatische failover tussen de twee processoren kunnen maken.

15 september 2009

NY 400, live from New York…

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 10:37

Zo, eindelijk is er dan tijd om eens iets te tikken over de afgelopen week. Zoals al een paar keer aangekondigd zat ik afgelopen week in New York omdat we vanuit BNR aandacht wilden besteden aan het feit dat 400 jaar geleden ene Henry Hudson met z’n boot verdwaalde en per ongeluk New York stichtte (zéér beknopte samenvatting). De week verliep iets anders dan gepland maar is uiteindelijk een groot succes geworden.
(lees verder…)

9 september 2009

plan B…

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 14:42

niet dus...De knoop is inmiddels doorgehakt, we werken volgens plan B, de flightcase gaat het niet halen. Gisteren werd ik gebeld door iemand van UPS die mij wist te vertellen dat er toch nog een document mistte en dat dat voor twee dagen vertraging ging zorgen. Het zal je duidelijk zijn dat ik hem min of meer verteld dat hij de flightcase ergens mocht verstoppen waar de zon niet schijnt. Wat een stelletje incompetente idioten daar zeg… Maar goed, plan B dus. We gaan spullen huren, de opdracht is al gegeven. Nu maar hopen dat het met de verbindingen goed komt want er is eigenlijk geen enkele speling meer.

7 september 2009

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 7:08

Nou, dit is momenteel mijn uitzicht. Nog ongeveer 2 uurtjes en mijn vlucht naar New York JFK vertrekt. De status van de flightcase is nog onbekend en dat zal zo blijven tot morgenochtend, licht spannend dus. Morgenochtend ontmoet ik Tom Ray, de man die me gaat laten zien hoe AM-radio NY style er uit ziet. En wellicht ook wat er allemaal bovenop het Empire State Building staat… Het laatste nieuws is dat hij dat gaat proberen via een kennis bij 1010WINS, en 1010WINS is ooit de grote inspirator geweest voor de oprichters van BNR Nieuwsradio (toen nog Business Nieuws Radio). Zo is het cirkeltje weer rond ;-) De volgende posting is vanuit de States, Stay Tuned!

4 september 2009

Oh oh… [UPDATE]

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 9:34

invoeren? echt niet!Wellicht hebben we een klein operationeel probleempje… Om een uitzending te kunnen verzorgen heb je apparatuur nodig. Die apparatuur kun je óf huren óf invliegen, en wij hebben gekozen voor dat tweede. Invliegen dus. Maar om te voorkomen dat je de hele zooi moet uitvoeren uit Nederland en weer moet invoeren in de States en vice versa stuur je dan een ATA Carnet mee, een formulier waarop je werkelijk van alles en nog wat moet invullen en dat door iedereen en nog een paar mensen ondertekend en gestempeld moet worden. Dat formulier is een verklaring dat de je de spullen niet achterlaat, maar ook weer netjes mee terug neemt. En dát formulier is UPS nu kwijt… De flightcase staat te wachten bij de douane. Of het spul er op tijd zal zijn? Nog niet bekend. Wordt vervolgd… 
UPDATE: het is inmiddels redelijk duidelijk waar het mis is gegaan: bij de UPS persoon die dit af moet handelen. Nadat eerst het Carnet pleite was heeft hij nu toegegeven eigenlijk niet te weten hoe het werkt met zo’n Carnet. Zucht… Maandag is Labourday en gebeurt er dus niets in Amerika. Dinsdag MOET het gebeuren… Stay Tuned!