Radio Oude Stijl

30 augustus 2009

Behringer, Billy en Benno…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen — Richard @ 10:05

Zelden heb ik zo’n letterlijke opeenstapeling van nog uit te voeren werkzaamheden mogen aanschouwen zoals je hier aan de linkerkant kunt zien. Onderaan beginnend: Eela EA925 distributieversterkers waar ik nog breakoutkabels voor moet maken (25p d-sub-> XLR), dan een Behringer Dualfex en een Edison uit de veronderstelde goede tijd van Behringer waar ik eens een testje mee wil doen om te bekijken hoe goed die tijd dan wel was. En dan een MDX-4000 die getest moet word en een Edison van de volgende generatie voor het directe vergelijk met de oude en met de Orban 222A en de Stereomaxx (zijn Edisons hetzelfde?) (lees verder…)

23 augustus 2009

Boston Pirates…

Gearchiveerd onder: Effe kijken! — Richard @ 10:04

Hier in Nederland zijn we redelijk bekend met het fenomeen etherpiraat. We hebben er al meerdere malen over geschreven. Uiteraard zijn er ook piraten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Een plek waar je het wellicht wat minder zou verwachten (waarom eigenlijk?) zijn de Verenigde Staten. Het is tenslotte de bakermat van de radio zoals wij dat kennen en iedereen kan daar overal commercieel mee aan de slag. Wel voldoende geld meebrengen graag. Dat laatste is dan weer een universeel probleempje, net zoals als de spanning van ‘het illegale’ of de onvrede over bestaande stations geen alternatief kent. (lees verder…)

16 augustus 2009

50.000 Watt én misschien…

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 8:48

antennes zat...Omdat ik al een tijdje weet dat ik in september weer in New York aan de slag moet (heel vervelend…) heb ik in wat Amerikaanse fora gevraagd of het mogelijk is om eens een kijkje te kunnen nemen bij een echte NYC (New York City) zender site. Één van de tips die ik kreeg was dat ik eens contact op moest nemen met de de ‘Society of Broadcast Engineers’ en dan met ‘Chapter 15′, dat is de afdeling NYC. het resultaat is dat ik in ieder geval een kijkje ga nemen bij een ‘class A’ 50.000 Watt AM-site en een studiotour voor de kiezen krijg. En, en ik houd mijn vingers gekruist, de betreffende technicus is bezig om me ook op de ‘Empire site’ te krijgen… Ook loopt er nog iets via een leverancier die kijkt of er een bezoek aan Z-100 mogelijk is. Als alles inderdaad doorgaat krijg ik het nog druk ;-) Stay Tuned!

8 augustus 2009

Daar gaan we weer…

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 7:36

Vorig jaar heb ik uitgebreid mogen snuffelen aan Amerikaanse Radio en dat was een fantastische ervaring. Inmiddels is het definitief: ook in 2009 gaan we met BNR radio maken vanuit de USA. Dat gaat gebeuren op vrijdag 11 september, maar het thema zal Hudson 400 zijn (dus niet 9/11). Onze locatie is deze keer niet een radiostudio maar een kantoor op de 32e verdieping van een gebouw op 5th Avenue. Mijn vlucht erheen staat gepland op 7 september en ik zal zondag 13 september weer op Schiphol landen. Ik heb inmiddels een heel interessant contactpersoon daar en durf wel mooie foto’s te garanderen… Binnenkort meer ;-)