Radio Oude Stijl

24 juni 2009

radiostilte?

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 8:32

waar-ie hoort...Tsja, een beetje wel, maar ik heb er van genoten. De afgelopen week ben ik lekker vrij geweest en ik heb die tijd gebruikt voor iets waar ik al heel lang meer tijd aan wilde besteden: de zolder. Inmiddels is het al weer bijna drie jaar geleden dat ik mezelf weer een mooie studio beloofd heb en het is er nog steeds niet van gekomen. De plannen zijn inmiddels wel wat gewijzigd en doelen zijn bijgesteld maar dat maakt de pret niet minder! Allereerst ben ik van hier naar hier gegaan en staat er inmiddels een antenne op het dak (zie foto boven) dus zoals ik al vreesde: dat ‘rundumhausfunk’ zendergedoe wint teveel terrein en dat gaat vast een keer mis. Maar goed, er kan in ieder geval weer iets afgevinkt worden ;-) (lees verder…)

10 juni 2009

Uiteraard vanaf vinyl…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Weet je nog? — Richard @ 10:24

Een plaatje ‘timen’ met op de tiende seconde nauwkeurig de resterende tijd van het intro voor je neus kan iedereen (echt…). Strak instarten is ook een stuk makkelijker wanneer de plaat begint binnen een honderdste van een seconde vanaf het moment dat je op ’start’ drukt. Anders wordt het wanneer dat nummer vanaf vinyl gedraaid wordt: geen tellertjes voor je neus en een startvertraging van een halve- of kwartslag van de draaitafel. Het in een grote bak zoeken naar de juiste plaat, het in je handen pakken van de hoes, de plaat eruithalen, even luisteren naar het intro en uitro en dan de boel ’scherpzetten’… Een hele generatie radiomakers is er mee opgegroeit en wil het ondanks allerlei supermakkelijke digitale oplossingen eigenlijk toch niet missen. (lees verder…)

8 juni 2009

Gelukt!

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 8:01


Nou, deze stapel zenders hebben we beluisterd. Nu ‘alleen nog maar’ de test-gegevens uitwerken en tot een leesbaar iets ombouwen. Wordt dus vervolgd…

6 juni 2009

Misschien lukt het nu wel?

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 10:18

Nou, dus, ennehh…. al eerder beloofd, dus daar gaan we (weer)! Komende zondag zitten we opnieuw gezellig bij elkaar en wordt er voor de tweede keer een stapel hoogfrequent-hardware aangerukt. En met een beetje geluk werkt deze keer alle hardware wél en kun je hier binnenkort eindelijk een antwoord krijgen op de vraag “hoeveel invloed heeft mijn zender eigenlijk nog op het uiteindelijke geluid?”.

3 juni 2009

Eehhhh…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Effe luisteren! — Richard @ 7:03

Dat komt natuurlijk door eh… iets met potentiaalverschil en dan ehhh… vonkt ‘t zodat er geluid komt of zo. Uitgaande van de beknopte uitleg gok ik dat er een ‘geaarde’ kabel langs een ‘live’ antenne wordt gehouden. Het vermogen op de antenne varieert (AM modulatie!) waardoor de vlamboog gaat oscilleren. Of zo. Als iemand het mij kan uitleggen hoor ik het graag. Waar ik het over heb? KLIKKERDEKLIK

1 juni 2009

Eindelijk weer tijd…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 17:09

Hoofdstudio BNR

… om de hobby wat aandacht te geven. Hoewel dat gegeven natuurlijk wat vervaagt wanneer hobby en werk zo dicht tegen elkaar aan schurken. Hoe dan ook, ik had er in deze posting al een beetje voor gewaarschuwd: de verbouwing van de BNR studio en alles dat daar mee te maken had heeft dermate veel tijd opgeslokt dat er prioriteiten gesteld moesten worden en, heel gek, de prio lag bij de hobby die de rekeningen wél betaald ;-) Hoe dan ook, de verbouwing van de studio is achter de rug! (lees verder…)