Radio Oude Stijl

26 april 2009

Vandaag…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 7:49

… gaat het gebeuren. CBT, Suono, DB, Telefunken, Elenos, BW, RVR, R&S. Oud versus nieuw. Analoog versus digitaal. En het enige dat telt is klank. Wat doet de zender met het signaal dat uit je processor komt? Is er wel verschil hoorbaar? Of is dat verwaarloosbaar? Bestaat er een ‘de beste’? Of zit het klankverschil alleen tussen de oren? Wij krijgen vandaag de antwoorden en jullie binnenkort dus ook. ;-)

18 april 2009

Een beetje vreemd…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen — Richard @ 11:01

non-actief...
… maar wel lekker! Je kijkt naar de hoofdstudio van BNR. Tijdens de ochtend drivetime. Ik vind het een beetje een vreemde ervaring, zo’n ‘dode’ studio maar gelukkig is er een goede reden voor: maandag gaat de zaag erin! Daarom draaien vanaf afgelopen donderdag al vanuit ‘Studio2′. De boel gaat flink onder handen genomen worden, er komen onder andere nieuwe meubels. Geen idee of ik er tijd voor heb, maar zo ja houd ik je op de hoogte ;-)

13 april 2009

En toch verandert er iets in groot Amsterdam…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu, Weet je nog? — Richard @ 9:26

Hoe zat het ook al weer met Pasen? Vergeef me, ik ben niet gelovig opgevoed maar als ik me niet vergis vieren we dat Jezus weer opgestaan is en terugkeert. Kortom: er komt iemand/iets terug waar we van dachten dat we het/hem/haar nooit meer zouden meemaken. Waarom dit intro? Ruim een jaar geleden schreef ik deze posting. En op dit moment is er iets interessants gaande want het resultaat van de wedergeboorte van Decibel bevalt mensen blijkbaar niet. Vooral de oude garde die het jaren 80 feest op de 96.2 heeft meegemaakt houdt de kritiek niet langer onder de pet, maar uit deze onder andere op het Radioforum. Ook de luisteraars van toen (waaronder ondergetekende) laten zich niet onbetuigd. Dus zou Pasen 2009 wel eens de wederopstanding van Decibel 96.2 kunnen worden. (lees verder…)

8 april 2009

Zender shootout…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 12:23

We hebben het er (vooral in de reacties) al vaker over gesproken: wat voor invloed heeft de zender eigenlijk nog op het geluid? Daarover verschillen de meningen. Iedereen is het er wel over eens dat het verschil tussen een goede en slechte zender hoorbaar/merkbaar is, maar daarmee heb je dan wel de twee uitersten te pakken. Maar hoor/merk  je het verschil tussen een RVR PTX en een RVR Blues? Of is een BW zender beter/slechter qua geluid dan een Suono? Hoe doen de gerenomeerde oudjes zoals Telefunken en Rohde&Schwarz het tussen het moderne spul. Beter? Slechter? Er is natuurlijk maar één manier om daar achter te komen. We gaan dus een zender shootout organiseren. Wanneer en waar gaan we nog even bekijken. Eerst ga ik inventariseren aan welke zenders we kunnen komen en wat interessante vergelijkingen zijn. Ideeen zijn natuurlijk van harte welkom!

5 april 2009

Geen Omnia One voor nodig…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 10:26

eindelijk weer een 1400!Één van de leuke verrassingen van de Processingfreakdag vond ik de over-de-top-80’s-preset die Cornelius Gould heeft gemaakt voor de Omnia One. Beetje pompend en lekker vet. Althans, voor een digitale doos ;-) Afgelopen week heeft de Orbandokter mijn Prisms meegenomen omdat ze toch een klein beetje uit de pas liepen ten opzichte van elkaar (binnenkort trouwens meer over de Prisms), en daar sta je dan opeens met je standalone 8100… Inmiddels is er ook eindelijk weer een echte Warsanis 1400 (eerste generatie) Huize Oude Stijl binnengedrongen dus die kan ik natuurlijk ook niet zomaar werkeloos laten liggen. Dus in de categorie ‘rechtlijnig en simplistisch denken’ ontwikkelde zich de volgende gedachte: Prisms zijn 4 bands audioprocessoren, Warsanissen zijn 4 bands audioprocessoren dusseh… ze zijn hetzelfde! (lees verder…)

1 april 2009

1 april, kikker in je…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 8:00

… eh, radio? Geen idee, maar vandaag is toch een dag dat je met wat extra achterdocht over het internet struint en de krant doorbladert. De onontkoombare ondergang van Arrow en Caz is in ieder geval geen 1 aprilgrap, de initiatieven van Geenstijl en de Telegraaf ook niet (toch?). Ik heb zelf nog even met een idee gespeelt maar er bleek niet voldoende tijd beschikbaar om het goed uit te voeren, dus die blijft nog even in de kast ;-) Wie heeft er al een (vermoedelijke) goede grap gespot? Of wie weet er nog een zeer geslaagde of juist volledig geflopte 1 april grap uit het verleden?