Radio Oude Stijl

23 maart 2009

Special: Processingfreakdag 2009

Gearchiveerd onder: Special, Techniek — Richard @ 17:39

Fleringen… je moet maar net weten waar het ligt én je moet er op tijd remmen anders schiet je de grens over en sta je in het vaderland van onze oosterburen. Is natuurlijk allemaal niet zo’n punt als je toch al in die omstreken woont of verblijft maar vanaf mijn thuis was het toch wel ff ‘een eindje’ rijden. Volgens electronisch navigatieorakel Tom T. zou de snelste route zo’n twee uur en 8 minuten in beslag gaan nemen. Gelukkig zat ik niet alleen in de auto en was er voldoende aanspraak (bedankt Os!) (lees verder…)

20 maart 2009

Fleringen II…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen — Richard @ 18:36

nog nooit eerdr geweest...Nou, komende zondag is het dan zover en kunnen we aan het eind van de dag massaal onze meningen spuien over wat er wel en (natuurlijk vooral) wat er niet deugde op de Processingfreakdag 2009. Er is de afgelopen week een hoop over gesproken. Wat ik opvallend vind is dat de officiële afgevaardigden van Orban, Omnia en DSPX er niet zullen zijn. Ook opvallend is dat Cornelius Gould (Omnia) en Leif Claesson (Breakaway) er zullen zijn, dat zijn geen kleine namen. Bovendien zijn ze het nog wel eens professioneel oneens, maar hebben ze duidelijk respect voor elkaar en dat staat vaak garant voor interessante discussies ;-). Ook Rob Korver (ex-Sky Group en processinggoeroe)en David Reaves (Ariane) staan ook op de gastenlijst. We gaan het zien, we gaan het horen. En daarna heb ik pas een mening…

19 maart 2009

Primeur?

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Uhhhhm... — Richard @ 18:34

Ik weet het eigenlijk niet… Lang, lang geleden was het de enige manier om een radiospotje de ether in te krijgen: gewoon live. In de studio was een muzikaal ensemble aanwezig dat live de herkenningstune van het programma speelde en ook de zorg droeg voor muzikale omlijsting van de commerciële mededelingen. Hier in nederland waren er toen geen commerciële mededelingen te horen op de radio want dat was ten strengste verboden! De vormgeving werd wél live gespeeld. En dat is precies wat er ook al een paar weken gebeurd op BNR: live vormgeving. Je kunt het iedere vrijdagmiddag horen tijdens de ‘Fridaymove‘. En nu komt het: komende vrijdag (20 februari 2009) wordt daar rond 18.00 uur ook een live commercial aan toegevoegd! Volgens mij is dat een primeur voor Nederland. Of vergis ik me?

9 maart 2009

Ondertussen…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 10:35

… lopen de zaken natuurlijk gewoon door. Ik heb hier al een keer geroepen dat er een nieuw speeltje aan zat te komen en dat het deze keer niet ging om audioprocessing. dat speeltje heb ik inmiddels al een tijdje in huis en is een uit een tuner en een versterker bestaand setje van Revox (zie foto links). Het is een B260 tuner  en een B250 versterker. De B260 wordt al jaren geroemd en is eigenlijk een soort van referentie. Dat is-ie overigens niet vanwege zijn klank, maar vanwege de vele vele instellingen en hoge gevoeligheid en selectiviteit. de klank wordt nogal eens als ‘te scherp’ ervaren en daar kan ik me bij aansluiten. Komende zomer moet ik maar eens de antennes het dak op slingeren en wat meetspul op de MPX uitgang aansluiten :-) (lees verder…)

4 maart 2009

Soms zit het mee…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 9:28

… en soms zit het tegen! We moeten even een eindje terug in de tijd, terug naar deze posting. Daarna nog even deze posting checken en je weet weer waar het over gaat ;-) De prachtige (en waanzinnig mooi klinkende) SBM 90 stond al bij de ‘Eeladokter’ toen ik tegen het meubel ‘aanliep’. Geen probleem want op de foto zat er dus een mooie SBM90 in dus dat komt wel goed, toch? Nou niet dus… In mijn drang alles lekker makkelijk te zien heb ik over het hoofd gezien dat mijn SBM90 frame toch één maat groter is dan de SBM90 die in het meubel zat. Typisch gevalletje van “assumption is the mother of all f*ckups”… Nu sta ik dus in dubio of ik toch de zaag in het meubel (dat inmiddels mooi strak in de lak staat) ga zetten, of dat ik de (inmiddels volledig gereviseerde en gerecapte) SBM de deur uit doe. Extra info: de brug past, zoals je op de foto ziet, nu dus ook niet en als het op zagen aankomt ben ik niet de handigste…