Radio Oude Stijl

24 februari 2009

Jawel!

Gearchiveerd onder: Techniek, Uhhhhm... — Richard @ 10:49

klik voor vergroting
… het bestaat nog! Ik wil je graag nog eventjes herinneren aan deze posting. En dan vooral aan deze passage: “een oud cassettedeck fungeert als compressor-limiter, en dat pompt héérlijk op zender!” Geen idee of het één aanleiding is geweest voor het ander, maar ik wilde je deze advertentie uit de ‘te koop’ sectie van een website toch niet onthouden… Klik erop voor een vergroting en klik HIER voor een mooie foto van het apparaat in kwestie. De advertentie is inmiddels verdwenen dus ik hoop dat deze oldskool limiter een fijne nieuwe baas heeft ;-)

21 februari 2009

Interim zender: Suono Esva

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 13:16

Suono Esva in testMeestal is het naar aanleiding van een Googlezoektocht die hier of hier eindigt dat ik een mail krijg met de vraag of ik iets meer kan vertellen over de door mij gebruikte Advancast Jazz 50 zender. Op internet is er verder namelijk niets over te vinden. Zo ging het ook enige tijd geleden, een verzoek om info landde in de mailbox en in een vlaag van verstandsverbijstering antwoordde ik dat-ie te koop was en vermelde er meteen een prijs bij. Ik kreeg een mail terug dat het accoord was… Daar had ik nog niet over nagedacht dus eh… wat nu? Snel op zoek naar een andere zender! (lees verder…)

11 februari 2009

Evolutie…?

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Weet je nog? — Richard @ 15:09

herinnert u zich deze nog?1980… Ik ga een radiozender beginnen. Een naam is snel gekozen dus ga ik naar de lokale electronicaboer en schaf een echte Stentor aan. Een paar dagen prutsen en knutselen om het geheel in een mooi kastje te bouwen en dan: Wauw, vijf (5!) hele watten op een 5 elements antenne die op een 6 meter lange (hoge?) steigerpijp in de tuin staat. De antenne is niet aangepast (huh?) en van VSWR of pre-emfase (watteh?) heb ik nog nooit gehoord, maar nadat ik mijn Philips portable radio/cassetterecorder, mijn Dual pick-up en een microfoon op mijn Phonic 4 kanaals mengpaneeltje (met 5 polige DIN aansluitingen en een 9Volt batterij) heb aangesloten, kan het feest beginnen! Vanuit mijn slaapkamer knalt herinnert u zich deze nog?het (ongetwijfeld beroerde) geluid van ‘Radio Bermuda’ de ether in. Een half uurtje voor de geplande uitzendtijd gaat de zender aan zodat-ie kan ‘warmlopen’ en ik de kabels zo kan leggen dat het allemaal niet bromt. Ik moet ook stoppen met het noemen van het telefoonnummer voor Pa thuis komt want anders wordt de sfeer beduidend minder. Mijn moeder vindt het stiekem prachtig dat de telefoon (uiteraard een PTT T65, zie hierboven) maar blijft rinkelen. Het succes is overweldigend en verslavend. Dit gaat vast nooit meer over… Oh ja, doorlooptijd vanaf niks tot operationeel: 2 weken (lees verder…)

2 februari 2009

En weer niets…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 13:12

Zender, 8100, 250, 222, Prisms… aan de ’studio’ gedaan :-(
Maar eerst even een verzoek afwerken. Want naar aanleiding van de vorige posting over mijn zolder wilden een paar mensen graag weten wat er in dat rekje aan de linkerkant van de foto staat. Nou eh… dat is dus wat je hier aan de linkerkant ziet. Een Advancast zendertje, de 8100, een Ino 250, een Orban 222 en daaronder een setje Prisms. En er is nog een PC1100, maar die staat niet op de foto. Er zijn nog wel wat wijzigingen te verwachten. Uiteraard komt het XT2 frame er binnenkort bij, maar de Ino is te koop (interesse?). Helaas moet ik even wat fondsen ‘organiseren’ voor en ander stukje speelgoed. nee, geen processor deze keer ;-) (lees verder…)