Radio Oude Stijl

22 januari 2009

De 8500 is on-air [bijgewerkt]

Gearchiveerd onder: Effe luisteren! — Richard @ 14:46

Luister maar eens naar Veronica [bijgewerkt>>] Zo, gisteren had ik er geen tijd voor, maar omdat er de meest fantastische verhalen de ronde deden naar aanleiding van deze posting wilde ik jullie dit nieuws niet onthouden. Vandaar de summiere posting/mededeling via de telefoon. Gisteravond natuuurlijk zelf ook nog even geluisterd en ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt. Een autoradio is niet de meest betrouwbare manier van afluisteren dus ik ga er (nog)niet te veel over zeggen, maar het is in ieder geval een stuk luider. De typische Veronicaklank is uiteraard wel weg, maar daar is nu een andere voor teruggekomen. Er zal de komende periode nog wel wat getweaked worden maar het eerste resultaat valt me niet tegen. En weer is er een 8200 door een 8500 vervangen…

17 januari 2009

Het is er…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Radio Oude Stijl — Richard @ 9:11

audioprocessingforum!Eindelijk! Het is er! We hebben er allemaal lang op gewacht, maar Nederland heeft eindelijk zijn (of haar?) eigen… AU-DI-O-PRO-CES-SING-FO-RUM!!! Uiteraard is al het standaard spul zoals te koop/gevraagd en analoog/digitaal aanwezig. Er is zelfs gedacht aan uitwisseling van instellingen en/of presets. De bedoeling is dat het een ontmoetingsplek wordt voor de leergierige beginners en de doorgewinterde oude rotten. Ik kreeg dusdanig veel mails met vragen over processing dat ik de indruk kreeg dat hier wel behoefte aan is. Aan de rechterkant van het blog vind je de knop “Processingforum” dusseh… ga eens snel kijken, registreer je en lees in ieder geval de forumregels ff door! Reacties graag in het ‘voor de beheerders’ forum. De Orbandokter en ik gingen je zowieso al voor…

13 januari 2009

hé, dat plaatje ken ik :-) [update]

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Effe kijken!, Radio Oude Stijl — Richard @ 16:35

De mensen achter de processingmeetdag 2009 hebben een forum in het leven geroepen. Dus ik even kijken natuurlijk. En wat zie ik daar? een wel heel bekend plaatje (zie rechts). Inderdaad het is één van de plaatjes uit de posting over de processingmeetdag van afgelopen jaar. Is natuurlijk geen enkel probleem, maar even vragen was netjes geweest :-) Wat ik tot nu toe heb gehoord over de processingmeetdag 2009 verbaast me wel een beetje. Voor zover ik weet is Peter van ’Orban’ nog niet benaderd, Gert van ‘DSPX’ ook nog niet en er wordt gefluisterd dat er geen luistersessies zijn? Het zijn natuurlijk ‘wandelganggegevens’ en ik kan me dat allemaal nauwelijks voorstellen, dus ik wacht nog even rustig af. Ik zou het natuurlijk in het forum kunnen vragen, maar dat zou tè makkelijk zijn ;-)
UPDATE: Er is aan alle deelnemers van de vorige keer een feedbackformulier verstuurd waarop men zijn of haar visie kwijt over voorgaande keren kwijt kan. Eind januari zal het definitive programma bekend worden. De meetdag zal in een Zalencentrum gehouden worden, de entree blijft gratis. Lees ook de reacties even door!

11 januari 2009

Analoog voor te veel geld… deel2

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl, Techniek — Richard @ 10:12

Geen deel 2 zonder deel 1 dus eerst even weer het geheugen opfrissen… Ja, zijn we er weer? Prima! Het werd namelijk een beetje spannend want in plaats van een pakketje kreeg ik een brief van TNT. Oh oh… en ja hoor, men wilde weten wat nou eigenlijk de waarde is van zo’n Orban XT2 frame zodat er de juiste heffingen over berekend konden worden (invoer, btw over waarde, invoer én verzendkosten, TNT handlingkosten). Ik heb daarom een mooie brief geschreven waarin ik de invoerwaarde naar nul heb gereduceerd. Niet geschoten is altijd mis niet waar? Dit alles zorgde natuurlijk wel voor de nodige vertraging, maar gisteren was het zover en werd er eindelijk een grote doos bezorgd! (lees verder…)

9 januari 2009

Fleringen…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Effe luisteren! — Richard @ 8:10

… Ik heb er echt nog nooit van gehoord. Maar vanaf 22 maart staat het definitief op de kaart. Tenminste, als je een beetje geinteresseerd bent in iets dat audioprocessing heet ;-) want het komt er toch echt aan: de soundprocessing-meetdag 2009. Precies… in Fleringen! Hebben we 2008 helaas moeten afronden zónder processing-meetdag (de laatste was op 8 december 2007), in 2009 is dat dus niet het geval. Ik ben nu al benieuwd naar de testfiles en de sets op de pijnbank. Mijn vermoeden is dat Orban en DSPX weer officieel vertegenwoordigd zullen zijn, maar dat Omnia deze keer verstek laat gaan. Ik hoop van harte dat Leif, de man achter Breakaway FM er ook zal zijn, hardware versus software… Zie ik je daar?

4 januari 2009

voornemen 1

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 10:31

ff een kwastje eroverheenAl máánden terug heb ik een studiomeubel van iemand overgenomen. Ik liep er op internet tegenaan (waar anders…) en het meubel is opgebouwd rond een Eela SBM90 mengtafel. En laat ik die nou ook al ehh… héél lang hebben liggen. De Eela wordt ‘as we speak’ onder handen genomen door de Orbandokter en die wist me te vertellen dat dat restauratieproject niet al te lang meer gaat duren. Dat verraste me een beetje, dus moest er nu ook wel iets met het meubel en de zolder gebeuren. Qua zolder is het nog steeds en zooitje, maar het meubel staat nu in ieder geval weer prachtig strak in de lak. Ik heb de originele kleur maar aangehouden, dat scheelt veel werk en is bovendien wel lekker ‘oldskool’.

1 januari 2009

Wat gaan jullie doen…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl, Uhhhhm... — Richard @ 10:49

gelukkig 2009!… in dit nieuwe jaar? Ik heb in ieder geval wel de nodige voornemens: ervoor zorgen dat die verzameling bende op zolder eindelijk eens de omschrijving ’studio’ gaat verdienen, het toevoegen van één van mijn all-time favourites aan de verzameling, regelmatig blijven bloggen en ervoor zorgen dat het hostingpakket netjes aansluit op het dataverkeer ;-) Ik hoop dat jullie allemaal een fantastisch 2009 gaan beleven, wens jullie alles toe dat jullie mij ook toewensen (dus pas op ;-)) en hoop dat we elkaar hier regelmatig zullen treffen. Proost!