Radio Oude Stijl

27 januari 2008

De beste processing…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 21:26

van alles wat...Met enige regelmaat krijg ik de vraag: “Wat moet ik nou voor processor kopen?” Dus met diezelfde regelmaat antwoord ik dan: “Dat moet je zelf weten”. Begrijp me goed, ik vind het leuk om samen met iemand te bepalen wat voor processing het beste in zijn/haar straatje past, maar een kant en klaar antwoord bestaat gewoon niet. Vergelijk het maar eens met het aanwijzen van de ’beste auto ter wereld’. Je zou natuurlijk kunnen stellen dat de beste auto ter wereld de Ferrari F2007 is, die heeft immers het kampioenschap gewonnen in de Formule 1, de eredivisie van de autosport. Maar is dat wel zo? Ik durf wel te stellen dat Henk Wijngaard er weinig aan heeft op ‘zijn’ Brennerpas. En de DAF DXF 105 (truck van het jaar 2007) kan weer op weinig jaloezie rekenen van het gemiddelde zaterdagmiddagsupermarktparkeerterreinpubliek. Dus blijkbaar zijn er verschillende factoren van invloed op het benoemen van ‘de beste’…
(lees verder…)

17 januari 2008

Oh ja, CRL!

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 13:51

CRL Signature Set
Orban, Omnia, Inovonics… Dat zijn de merken die hier op Radio Oude Stijl regelmatig voorbijkomen. Maar als Orbandokter merkte ik op dat er toch wel een merk ontbrak: CRL. Met het schaamrood op de kaken kon Richard niets anders dan bekennen dat dat inderdaad zo is. En aangezien er net een setje bij me staat heb ik alvast het nodige werk verricht dusseh… (lees verder…)

12 januari 2008

Special: DanceRadio992

Gearchiveerd onder: Special — Richard @ 0:07

De DanceRadio992 dipool op 140 meter hoogteDanceRadio992. Veel mensen kennen het station vooral van de zenderlokatiestunt (dubbele woordwaarde?) van eind 2006. In een 140 meter hoge elektriciteitsmast vlakbij de Zeeburgertunnel en in het water van de Markermeer bij Amsterdam werd een 400Watt sterke zender geplaatst die weken in de lucht is gebleven omdat het Agentschap Telecom er niet bij kon komen en verwoede pogingen deed het stuursignaal uit te peilen. Zonder resultaat. De actie was illustratief voor de DanceRadio992-mentaliteit. (lees verder…)

10 januari 2008

Een station onder de loep…

Gearchiveerd onder: Special — Richard @ 9:14

Radiopiraterij in Nederland. Het kwam echt van de grond toen een groepje mensen hun idee uitvoerden om vanaf een boot te gaan uitzenden. En waarom een bootje? Omdat een dergelijk boot dan net buiten de territoriale wateren (dus buiten de landsgrenzen) kon gaan liggen en daardoor onder geen enkel nationaal gezag, en daarmee dus ook buiten de wet viel. Maar toen bleek dat deze radiopiraten toch wel op een enorme populariteit konden rekenen en veel reclamegeld verdienden werd het gaatje in de wet snel gedicht door het ratificeren van het ‘verdrag van Straatsburg’ (beter bekend als de anti-piratenwet) dat iedere medewerking aan zo’n zeezender als illegaal bestempelde. De politiek had een effectief wapen gevonden om de piraten het zwijgen op te leggen. (lees verder…)

1 januari 2008

De beste wensen voor 2008!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 8:34


Nou, dat lijkt me duidelijk ;-) Er zitten voor 2008 heel veel ideeen in diverse hoofden die allemaal uitgevoerd ‘moeten’ worden. Een mooi artikel over de 8100 is er één van, we gaan het over de z100 chain hebben, de diverse Veronica chains komen voorbij en wellicht een artikel over een zeer toonaangevende piraat… Kortom, kom in dit jaar vooral nog eens langs!